stanley Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Tak to wygląda Autko zrobiło po optymalizacji jakieś 10kkm, śmiga jak talala Poniżej wykres z dzisiejszego hamowania, w samochodzie nic nie było ruszane od ostatniego pomiaru robionego 2,5roku temu. Jedynie przelot jest 80tyś km większy. Trochę mniej Nm wyszło, ale i tak jest nieźle Nie wiem, co miało na to wpływ: pogoda, przelot samochodu itp... ?
Piotrek98igo Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 elegaancko ,napisz jakie masz graty w aucie
dejf Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Witaj Artek :> Dodam ze auto ma seryjne graty (być moze ze kiedys wymieniane na nowe), program nie był robiony hardcore'owo... Nie było niestety hamowane na ori sofcie, ale wszystko wskazuje na to ze musiały być jakies gratisy w serii
stanley Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2009 Ja zrobiłem tylko nowy soft. Czy było coś wcześniej dłubane nie mam pojecia, chyba raczej nie Jak będę u mojego tunera zbadamy dokładniej turbo i wtryski czy to oby na pewno seria :gwizdanie:
Piotrek98igo Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 bez przesady ,AWX po czipsie robi te granice 170KM ,w AJM jak jest 150 to jest juz max kokx bez wiekszej turbiny i wydajniejszych pompek nie da sie po porgramie tyle zrobic
stanley Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2009 bez przesady ,AWX po czipsie robi te granice 170KM ,w AJM jak jest 150 to jest juz max kokx bez wiekszej turbiny i wydajniejszych pompek nie da sie po porgramie tyle zrobic ja dalej jestem w szoku nie spodziewałem się takiego wyniku, przez to graty będą do sprawdzenia
Piotrek98igo Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 chyba ze masz wykres nie swojego auta
stanley Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2009 chyba ze masz wykres nie swojego auta możliwe
Kowi87 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 chyba poprzedni właściciel nie dokończył dzieła a ty teraz sie cieszysz Napewno autko ma cos nie seryjne zamontowane
dejf Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Wystarczy ze sprezarka i wtryski od AWXa i moze tyle być?
Piotrek98igo Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 stanley spr nr sprezarki i bedzie wiadomo
jaro4444 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Znaczy, że tuner (Tora?), nie wiedząc jaką masz turbiną zawalił Ci ciśnienie doładowania rzędu 1,4-1,5 bara? Bo jakoś inaczej nie widzę szansy na osiągnięcie w miarę bez dymu 170 KM z AJM. No chyba, że g... wiem i było to możliwe. Skoro tak to gratuluję odwagi... Jeśli masz GT1749V i wyciśnięte z niej 170 KM, to już w ogóle jestem pod wrażeniem i na Twoim miejscu oczekiwałbym szybkiego i spektularnego odlotu suszarki do krainy Wiecznych Łowów. Na Twoim miejscu zweryfikowałbym tą moc na innej obciążeniówce i zrobił logi z doładowania. Wóz kopci?
stanley Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2009 dzisiaj wyjeżdzam na urlop, więc wszystko sprawdzę później Hamownia dobra bo to Elprosys w Gliwicach (dzisiaj hamowaliśmy się grupowo z klubu) Wóz zakopci przy pedale w podłodze, ale bez przesady Logi robiłem, doładowanie jest w pewnym momencie rzędu 1,4 bara sprężarkę jak napisałem spr później bo dziś to normalnie dzień szakala pzdr
sołtys85 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Straty mocy 23,3 KW A ma ktoś wykres jakie sa straty przy quattro nie moge teraz znaleźć takowego wykresu żeby zaspokoić ciekawość a wiem, że jest gdzieś na forum bo jakiś czas temu widziałałem
jaro4444 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Stanley odnośnie doładowania to jest rzędu 1,4 czy bliżej 1,5 i jaki masz konkretnie mapp sensor założony?
krolu Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Straty mocy 23,3 KW A ma ktoś wykres jakie sa straty przy quattro nie moge teraz znaleźć takowego wykresu żeby zaspokoić ciekawość a wiem, że jest gdzieś na forum bo jakiś czas temu widziałałem quattro masz straty rzędu 60-70 km - dziś na hamowni takie wychodziły...
sołtys85 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Straty mocy 23,3 KW A ma ktoś wykres jakie sa straty przy quattro nie moge teraz znaleźć takowego wykresu żeby zaspokoić ciekawość a wiem, że jest gdzieś na forum bo jakiś czas temu widziałałem quattro masz straty rzędu 60-70 km - dziś na hamowni takie wychodziły... http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_a4_avant_18t_apu_17_slinewykres_z_hamowniseria-t99416.30.html W tym wątku jest wykres ośki i wychodzi 53,7KM więc jak to jest na prawdę
krolu Opublikowano 5 Grudnia 2009 Opublikowano 5 Grudnia 2009 byliśmy wczoraj grupowo na hamowni było 18 autek kilka quattro i tak mniej więcej wychodził tu masz 1 przykładowe - 1,8 TQ - APU http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1ODiSi
Rekomendowane odpowiedzi