Janosik-00 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Mam wrażenie że po wymianie rozrządu wzrosło spalenie, obecnie na zbiorniku 65 litrowym w cyklu miejskim przejechałem 760 kilometrów. Po przeliczeniu to jest 8.55 litra na 100 kilometrów, ciekaw jestem jak to u was się kształtuje biorąc pod uwagę obecne warunki pogodowe:?:.
akjam Opublikowano 9 Grudnia 2009 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Tutaj masz kolego wątek poświęcony spalaniu... A tak na marginesie to napewno masz taki zbiornik? P.S. Jak jest troszkę zimniej spalanie troszkę wzrosło ale mimo wszystko u Ciebie coś dużo wyszło... http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t1540.0.html;highlight=ile+na+baku
Janosik-00 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2009 Miałem na myśli 65 litrów wlanego paliwa, pewnie zbiornik mam 70 litrów.
turdzi Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Mam wrażenie że po wymianie rozrządu wzrosło spalenie, obecnie na zbiorniku 65 litrowym w cyklu miejskim przejechałem 760 kilometrów. Po przeliczeniu to jest 8.55 litra na 100 kilometrów, ciekaw jestem jak to u was się kształtuje biorąc pod uwagę obecne warunki pogodowe:?:. Tylko napisz moze jakie to miasto , bo zarowno Krakow jak i np: Myslenice maja ten sam stus a widomo jak jest roznica w natezeniu ruchu.Jesli jezdzisz w duzych korkach na 3 pierwszych biegach to sapalanie jak najbardziej normalne.
siemian Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Po pierwsze, następnym razem przed założeniem takiego wątku użyłbym funkcji . Jest dużo wątków w tej tematyce z których można śmiało wyciągnąć wnioski i nie zaśmiecać niepotrzebnie forum. Spalanie wydaje mi się całkowicie w normie. Wszystko zależy od jazdy. Ja po mieście mam średnie spalanie 9-11l. Na baku robie ok. 600km. Pozdrawiam
boseron Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 ale ty masz pedał w podłodze jeszcze zanim odpalisz auto
piotrsob1 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Mam wrażenie że po wymianie rozrządu wzrosło spalenie, obecnie na zbiorniku 65 litrowym w cyklu miejskim przejechałem 760 kilometrów. Po przeliczeniu to jest 8.55 litra na 100 kilometrów, ciekaw jestem jak to u was się kształtuje biorąc pod uwagę obecne warunki pogodowe:?:. Mi ostatnio taki wynik wyszedł w trasie o długości 600km, zaznaczam że jechałem w miarę spokojnie, bo przy mocnym deptaniu miałem już wynik 10,5l/100km w trasie
turdzi Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Mam wrażenie że po wymianie rozrządu wzrosło spalenie, obecnie na zbiorniku 65 litrowym w cyklu miejskim przejechałem 760 kilometrów. Po przeliczeniu to jest 8.55 litra na 100 kilometrów, ciekaw jestem jak to u was się kształtuje biorąc pod uwagę obecne warunki pogodowe:?:. Mi ostatnio taki wynik wyszedł w trasie o długości 600km, zaznaczam że jechałem w miarę spokojnie, bo przy mocnym deptaniu miałem już wynik 10,5l/100km w trasie to ladnie wy gnieciecie , mi tyle pali moj spaslak z BRD i Q w miescie i to jak go pocisne.Normalnie to ok w miescie 8-8,5 ,trasa 6,5 -7,5 czasem mniej jak sie nie spieszy.BLB palilo srednio o litr (lub nawet troszke wiecej ) mniej
siemian Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 ale ja mam praktycznie taki silnik jak BRD po programie...
Rekomendowane odpowiedzi