Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ile warte jest moje b7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jako wytrawni szperacze, przeglądacze itp. z pewnością możecie mieć przekrój i wiedzę na temat przedziału ceny za konkretne auto. będe sprzedawał swoje b7 i tak z ciekawosci chciałbymym zapytać ile wg Was realnie jestem w stanie wziąć - podkreslam realnie bez zaporowej ceny i bujania się pół roku. mam BLB z 2005 roku wersja avant. 275 tys. przebiegu, sprawdzony w ASO - jest cała historia plus oryg. ksiązka - 100% bezwypadkowy. 2.0 tdi 140km multitronic kolor srebrny, duza navi z tv. resztę wyposażenia tego auta z pewnością znacie. jak coś jeszcze jest w cenie a moge mieć lub nie to wpiszcie, jednak myslę, że tyle info wystarczy. z góry dziękuję i pozdro

Opublikowano

Niestety w Twoim aucie są 3 wielkie minusy

1 BLB

2 Multitronic

3 Przebieg

Wielkim natomiast plusem navi+ niestety o reszcie wypasu nie napisałeś :(

Myśle że za ok 41tys powinna pójść od ręki jak gość będzie laikiem i napali się na 140ps i navi

Pzdr

Opublikowano

Kolego jak nie masz pojęcia o czym piszesz to lepiej nie pisz :polew: :polew: :polew:

BLB - zostawię bez komentarza - dla jedych ok, dla innych nie

Multitronic w B7 jest ok - napewno nie jest minusem

Przebieg - przynajmniej realny, coraz więcej aut z tych roczników na allegro itp ma teraz zbliżone przebiegi - może w końcu ludzie przestali wierzyć, że Niemcy kupują diesle dla 10kkm rocznie :wink4:

Opublikowano

1 BLB

2 Multitronic

3 Przebieg

Myśle że za ok 41tys powinna pójść od ręki jak gość będzie laikiem i napali się na 140ps i navi

Pzdr

Może 35tysięcy? :polew: :polew: :polew:

Ad. 1 Użytkowałeś BLB skoro tak twierdzisz?

Ad. 2 Co do multi możesz powiedzieć coś więcej o minusach jeśli uważasz, że tak jest?

Ad. 3 Tak jak powiedział mój przedmówca - jest DUŻA szansa na realny przebieg a nie B5 z 1997 roku z przbiegiem 130kkm. :good:

Ogólnie cena zdecydowanie wyższa!

Opublikowano

~ 45 tys

Opublikowano

A tak na marginesie to dopiero od kilku dni jesteś posiadaczem swojego wozidła i już chcesz je sprzedać? :mysli:

Opublikowano

Mój jest gorzej wyposażony, a kosztował 50tyś i to jest dość dobra cena, tyle że mój jest z PL i ma 147tyś km(ponoć na to też się patrzy-kraj). Wszystko zależy od rynku, zobacz jakie są ceny, weź średnią i za tyle sprzedawaj.

Do akjam, ja też mam autko od niedawna, bo od września (BLB) i też myślałem aby sprzedać i kupić taki sam, ale z innym silnikiem, ale jednak wole już nie szukać(zanim tego kupiłem to z 50 aut oglądałem) i jak coś, to naprawić, może nie będzie tak źle z tym BLB, chyba wszystko zależy od traktowania silnika i jego eksploatacji.

Opublikowano

weźcie poprawkę na to ze za niedługo Wasze auta bedą kalendarzowo o rok starsze wiec cena w dół

Opublikowano
tyle że mój jest z PL i ma 147tyś km(ponoć na to też się patrzy-kraj).

dokladnie patrzy sie na kraj pochodzenia, i jesli pochodzi z polski to jest tanszy bo na polske slabiej wyposaza sie samochody aby ich cena nie przerazala klienta w salonie

Opublikowano

Do A-rek. Dokładnie, wyposażenie lipa, choć ma bi-ksenon i 4el szybki, itd, ale jak zobaczyłem fakt z zakupu to padłem, bo za prawie 150tys zł to bym tak wyposażonego autka nie kupił.

Opublikowano

koledzy, to prawda, mam go niedlugo ale jak poczytałem o możliwych klopotach to juz nie jest kolorowo i powiem tak - wydalem wszystko co mam na auto i zaczalem o nim czytac - a trzeba było zrobic na odwrot...a tak to nie stać już będzie na nic do naprawy co przekroczy 2 tys. nie chce go sprzedac ale tez nie chce stracici. szukalem autka w niemcowani i dalem sluszną cenę - to nie okazja z Polski, gdzie dziwnym trafem te same auta są tańsze niż tam. i teraz proboje ocenic, czy przypadkiem nie dalem ciała podwójnie i nie odbiję nawet wkładu...taka prawda, a auto jest wizualnie perfekcyjne i jakby zrobili szafę na 80 tysd. to nic nie wzbudziłoby moich podejrzeń, jednak oni tam nie maja naszej mentalności - choćby auto maiło 500 tys to tyle będzie w komisie...znajdzcie u nas auto co ma pół miliona:P

Opublikowano

koledzy, to prawda, mam go niedlugo ale jak poczytałem o możliwych klopotach to juz nie jest kolorowo i powiem tak - wydalem wszystko co mam na auto i zaczalem o nim czytac - a trzeba było zrobic na odwrot...a tak to nie stać już będzie na nic do naprawy co przekroczy 2 tys. nie chce go sprzedac ale tez nie chce stracici. szukalem autka w niemcowani i dalem sluszną cenę - to nie okazja z Polski, gdzie dziwnym trafem te same auta są tańsze niż tam. i teraz proboje ocenic, czy przypadkiem nie dalem ciała podwójnie i nie odbiję nawet wkładu...taka prawda, a auto jest wizualnie perfekcyjne i jakby zrobili szafę na 80 tysd. to nic nie wzbudziłoby moich podejrzeń, jednak oni tam nie maja naszej mentalności - choćby auto maiło 500 tys to tyle będzie w komisie...znajdzcie u nas auto co ma pół miliona:P

Spokojnie kolego!! Nie mysl odrazu e cos ci sie stanie z samochodem i nie będzie cie stać na naprawę. Osobiście wstrzymal bym sie ze sprzedażą tego samochodu. Drobne usterki eksploatacyjne zawsze se pojawiają.

Jeśli chodzi o BLB to ja zrobilem 50 tys i nic narazie sie nie dzieje. Jak bedziesz wymieniał pasek to dla świetego spokoju zobacz jak wygląda napęd wałków i pompy oleju. jezeli stwierdzisz że coś jest nie chalo to wtedy się zastanawiasz czy sprzedać czy składac kasę na naprawe lub wymiane silnika.

[br]Dopisany: 16 Grudzień 2009, 12:31_________________________________________________

1 BLB

2 Multitronic

3 Przebieg

Pzdr

kolego nie pisz bzdur jak nie maiałes doczynienia z tym modelem i takim wyposarzeniem :tongue4:

Opublikowano

Jak już kupiłeś to autko to nie szkoda Ci teraz tego sprzedać? Jak nic Ci się nie dzieje to nie ma co znowu tak panikować. Ja też kupiłem auto z tą jednostką na nieświadomce jak to się mówi i na razie nie narzekam. Odpukać. :naughty: Wszystko zależy od tego jak było i jak będzie traktowane autko przez Ciebie... :good:[br]Dopisany: 16 Grudzień 2009, 12:34_________________________________________________

Do akjam, ja też mam autko od niedawna, bo od września (BLB) i też myślałem aby sprzedać i kupić taki sam, ale z innym silnikiem, ale jednak wole już nie szukać(zanim tego kupiłem to z 50 aut oglądałem) i jak coś, to naprawić, może nie będzie tak źle z tym BLB, chyba wszystko zależy od traktowania silnika i jego eksploatacji.

Tak jak powiedziałem wyżej... Jestem tego samego zdania Koczis. Wszystko zależy od użytkowania ale nie możemy zapomnieć, że ryzyko jednak istnieje. Ale póki co to o tym nie myślę... :good:
Opublikowano

Jeśli chodzi o multitronica to odpowiednio serwisowany i nie żyłowany będzie hulał ładnie. Jak samochód ma jeździć po mieście to mogę polecić tą skrzynię ;)

Opublikowano

wystawiłem na próbę, żeby nie było, że spamuję w nieodpowiednim dziale i zachęcam do kupna - TO NIE ZACHĘCAM i nie podaję linka, jednak jak ktoś mógłby się wypowiedzieć tak obiektywnie co myśli o ogłoszeniu to może sprawdzić sobie moje b7 w avantcie z Kielc na allegro...jest jedno;-) pozdro

Gość radekk2000
Opublikowano

To ta za 46k.Całkiem ładna-nie za tanio :shocked: :shocked:

Opublikowano

Więc panowie prawda jest taka, że każdy chwali co ma :)

Oczywiście największe halo mają panowie zarejestrowani parę m-cy temu, co wiąże się z tym, że podejrzewam , iż bardzo krótko użytkują BLB :)

Faktycznie nigdy nie miałem takiego silnika /i nie będe miał/, ale skoro tak bardzo się rzucacie to dlaczego na mobile de najwięcej uszkodzonych pojazdów to B7 2,0tdi, i pisze motorschaden :rolleyes:

a w automacie getriebeschaden :rolleyes:

coś w tym jest, bo 1,9tdi naprawde bardzo ciężko znależć zarżnię..

Oczywiście z całego serca,życzę wszystkim użytkownikom BLB bezawaryjnego użytkowania i pozdrawiam a na koniec

tak do ceny /i nie silnik BLB :)/

http://otomoto.pl/audi-a4-1-9tdi-skora-zarejestrowany-C10962485.html

Dodam jeszcze, że kolega chciał sprzedać auto a nie czekać.

Opublikowano

Chciałbym wierzyć ze podane przez Ciebie auto ma te 110 tyś przebiegu :polew: tylko ktos zapomnial napisać że na początku 2007 roku chyba :wink4: Juz dwa takie auta ogładałem i po telefonie do ASO zawsze wychodziło conajmniej 100 tys km do tego co na liczniku.

U nas nie ma okazji jak ktos ma dobre auto to chce za nie odpowiednio wiecej jak za "okazje" od handlarzy

Opublikowano

Wiem o tym Majki. 98% tdi-ków u nas mas cofnięte liczniki, ale linka wkleiłem po to, żeby mnie nie negowano za realną cenę sprzedaży 2,0tdi.

Opublikowano

Więc panowie prawda jest taka, że każdy chwali co ma :)

Oczywiście największe halo mają panowie zarejestrowani parę m-cy temu, co wiąże się z tym, że podejrzewam , iż bardzo krótko użytkują BLB :)

Faktycznie nigdy nie miałem takiego silnika /i nie będe miał/, ale skoro tak bardzo się rzucacie to dlaczego na mobile de najwięcej uszkodzonych pojazdów to B7 2,0tdi, i pisze motorschaden :rolleyes:

a w automacie getriebeschaden :rolleyes:

coś w tym jest, bo 1,9tdi naprawde bardzo ciężko znależć zarżnię..

Oczywiście z całego serca,życzę wszystkim użytkownikom BLB bezawaryjnego użytkowania i pozdrawiam a na koniec

tak do ceny /i nie silnik BLB :)/

http://otomoto.pl/audi-a4-1-9tdi-skora-zarejestrowany-C10962485.html

Dodam jeszcze, że kolega chciał sprzedać auto a nie czekać.

nie no do fula to jescze dużo brakuje :>