Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Subaru Imreza WRX & S4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, sprawdzał jakiś właściciel Eski jak wypada ona na tle WRX 2002 rok?? Mam kumpla co jeździ właśnie taką Subarką, ma tam chyba 220 albo 230KM i musze Wam powiedzieć że wcale nie był jakoś gorszy:/ Nie testowaliśmy na kresce, ale np równaliśmy się przy 80 i do dechy 3 bieg. I powiem że na ok 200m robiłem go powiedzmy tak o pół auta. Nie wiem czy z moim autem w takim razie coś nie tak??:) On ma serie i ja też.

Opublikowano

A WRX nie jest lzejszy?

Opublikowano

Esa Avant wazy 1640kg z 10litrami paliwa :gwizdanie: wazone kilka dni temu.

A zas WRX nie bedzie wazyc wiecej jak 1400-1450 kg

Opublikowano

WRX w dowodzie ma wbite chyba 1365...

Mocy ma 225KM, a do setki 5.9 więc o 0.2sek wolniejsza do setki. Nigdzie nie mogę znaleść danych ile ta subarka ma do 200, bo esa jeśli dobrze pamiętam coś koło 21 sek

Esa Avant wazy 1640kg z 10litrami paliwa :gwizdanie: wazone kilka dni temu.

A zas WRX nie bedzie wazyc wiecej jak 1400-1450 kg

Ciekawe czy w dowodzie podają wage z pełnym bakiem, bo mam wbite 1665. Wogóle piszą tam że jest to stosunek masy do mocy...

No więc jednak chyba rzeczywiści powinny w miare równo iść.

W esce na jednego konika przypada 6.2kg.

W subarce na jednego konika 6.06kg.

Jeździłem i Eską i Subarką i wydawało mi się że eska idzie lepiej. Tak samo wydawało się właścielowi subarki jak i jego tacie:) Jednak odczucia swoją drogą, a rzeczywistość swoją.

Napisze Wam jeszcze że Subarka bardzo przyjemne autko. Jeśli chodzi o prowadzenie to jednak Eska wypada słabo w porównaniu do Subarki. Chyba musze wsadzić jakieś twardsze zawieszenie, bo ta seria jakaś miękka:)

Z drugiej strony komfort jazdy hmm... wiecie gdzie lepszy:)

Opublikowano

Ja tez w dowodzie mam wbite 1665kg :) wiec moze to byc z połowa baku paliwa i by sie zgadzało

Opublikowano

Eska do jazdy na codzien,

Subarka do upalania wieczornego.

To jedyna słuszna opcja jezeli chcemy porównywac te dwa auta :good:

Dla mnie eska to raczej w trasy:) Subarka na codzień i do upalania. Szkoda że mnie jeszcze nie stać na oba modele :)

Opublikowano

Ja pokusze sie o takie malutkie porownanie.

WRX/Forek 260-270 konny jezdzi praktycznie identycznie jak S4 300 konne.

Sprawdzone empirycznie ;)

edi_nt - wszystko wyglada na w miare ok, moze powinienes mu odjechac jeszcze o polowe dlugosci, ale raczej nie wiecej.

Opublikowano

Znajomy miał S3 w starej budzie, był zachwycony. W zeszłym roku przejechał się po Ustrońskich patelniach WRX'em (chyba 2002), dłubanym przez 4turbo i stwierdził, że S3 to samochód dla bab.

Opublikowano

1. Porównujecie samochody, które zostały tuningowane przez firmy z fabrycznym audi.

2. Subaru zostało stworzone do jazdy po zakrętach, bo w Japoni nie ma innych dróg. W Niemczech mają same autostrady.