Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

silnik 1.9 SDI 75PS zalety i wady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co szanowne grono zwolennkiów Diesla powie mi o tym wolnossącym traktorku, czy jest to silnik godny uwagi i czy np. 160 tyś przebiegu to dużo na niego :afro:

Opublikowano

Słyszałem że główna zaleta SDI to niezwykła trwałość i wytrzymałość - podobno jeżdżą 500 kkm i więcej bez większych remontów

Wada jest oczywista - muł niesamowity.....

Opublikowano

to zalezy w jakim aucie siedzi - kolega na poczatku tego roku przyprowadzil sobie Ibize 1.9 SDI 75KM i jezdzilo sprawnie, do miasta w zupelnosci wystarczy. spalanie to cos kolo 5-5,5l /100km. mial na blacie cos pod 200k km (rocznik 2002...) i silnik nie wygladal zle, za to zawias i wnetrze - tragedia...

Opublikowano

co szanowne grono zwolennkiów Diesla powie mi o tym wolnossącym traktorku, czy jest to silnik godny uwagi i czy np. 160 tyś przebiegu to dużo na niego :afro:

podaj oznaczenie silnika bo jakos nie kojarze motoru 1.9 SDI 75 KM.... w zadnym wytworze koncernu Audi/VW/Skoda/Seat ... ale moge sie mylic.. :wink:

Opublikowano

ale sdi miał chyba 68km,ja miałem 2 miesiące temu golfa 4 SDI 00r na sprzedanie +opłaty to cięzko go było sprzedac.Przyspieszenie to tragedia w takim aucie za to mało pali[br]Dopisany: 25 Maj 2007, 10:27 _________________________________________________W A4 to był DI a nie SDI

Opublikowano

rzeczywiscie, 1.9 SDI maja 68KM, a moze byly tez wersje 75KM?? :)

Opublikowano
  • Autor

proszę jest to VW Golf IV z 1999r, gdyż interesuje mnie autko ekonomiczne do miasta i czasami wypady poza, bedzie to drugie auto w domu :wink:

oznaczenia motoru nie znam dam jego fotkę narazie

197817229gd7.th.jpg

Opublikowano

proszę jest to VW Golf IV z 1999r, gdyż interesuje mnie autko ekonomiczne do miasta i czasami wypady poza, bedzie to drugie auto w domu :wink:

oznaczenia motoru nie znam dam jego fotkę narazie

http://img258.imageshack.us/img258/7782/197817229ah6.th.jpg

tak juz zostało napisane ..

motory nie do zdarcia ... jako drugi oszczedny samochod w rodzinie to jest to strzał w 10-tke ... :wink:

p.s SDI tez sie "cipuje" ... :evil:

Opublikowano
  • Autor

p.s SDI tez sie "cipuje" ... :evil:

bezstresowo ? :evil: tzn. ile można bezpiecznie podciągnąć nie szkodząc :cool:

Opublikowano

Do ibizy czy polo jeszcze ujdzie ale do czegoś większego potrzebna większa moc. Co do silnika to zaletami są bezawaryność oraz zużycie paliwa

Opublikowano
  • Autor

zaletami są bezawaryność oraz zużycie paliwa

i na tym mi głównie zależy, a czy 160 tyś przebiegu to jego druga młodosć czy już dać sobie spokój z tym egzemplazem ?, jestem ciemny w dieslach więc pytam bo mi sie wydaje że ani to duzo ani mało :grin:,średnio na rok będzie u mnie 15 tyś km więc ...

Opublikowano

zaletami są bezawaryność oraz zużycie paliwa

i na tym mi głównie zależy, a czy 160 tyś przebiegu to jego druga młodosć czy już dać sobie spokój z tym egzemplazem ?, jestem ciemny w dieslach więc pytam bo mi sie wydaje że ani to duzo ani mało :grin:,średnio na rok będzie u mnie 15 tyś km więc ...

Jak ma 160tyś to ledwo dotarty.

Opublikowano

ja bym tego nie bral bo maluchy beda cie wyprzedzac no chyba ze tesciowej na zakupy :grin:

Opublikowano
  • Autor

ja bym tego nie bral bo maluchy beda cie wyprzedzac no chyba ze tesciowej na zakupy :grin:

teściową to moge co najwyzej wywieźć jak najdalej i najgłebiej jak się da :polew:

a tak poważnie to się tego obawiam ze nawet na światłach przy markecie, seicento mi da radę :rolleyes:

Opublikowano

Ja przed A4 mialem skode fabia 1.9sdi.moc 64kuce:)I powiem tak.Jets to zolw ale do jazdy po miescie spokojnie styka.Bylem tym furantem 3 razy w itali 2 razy w holandi wiec i dluzsze trasy nie byly problemem,choc max 140km/h(do tego trzeba sie przyzwyczaic:))To co najbardziej w nim c=enilem to spalanie,miasto=ok5.5l a w trasie zejscie do 4.5l to naprawde nie jest problem wiec koszt 100km to oklo 20zl.heheh i to bylo piekne.....Przez 2 lata jak go mialem zrobilem 125000km i stan motorku jak marzenie.Mysle jest to motor godny polecenia i naaprawde solidny.Pozdrawiam

uzupełnij profil

Opublikowano

To można powiedzieć że oszczędności sięgają 2 litrów/100km czyli 6,5-7zł x 1250 = od 8125 do 8750 zł oszczędności !!! Tylko najeżdzić w 2 lata 125 tyś km to trzeba się postarać.

Opublikowano

wiki, żona tyle jeździ żebyś kupował jej takiego oszczędnego muła ?

Opublikowano

No bo musi na waciki starczyć jeszcze :tongue::cheesy:

Opublikowano

Mamy w pracy Polo SDI, powiem tak wielkiej oszczędności niema bo jesli nawet 1,5 litra pali mniej to koszty roczne w porównaniu do TDI są niewiele mniejsze, o sprawnej jezdzie albo wyprzedzaniu przy 100kmh można zapomnieć. Muł muł i jeszcze raz muł, nigdy nie kupiłbym takiego auta prywatnie. Co do awaryjności to zgadzam się nasze polo ma 280tyś i tylko olej,filtry, płyny itd. i śmiga jak złoto całkowicie bezawaryjnie :wink:

Opublikowano

Kumpel takiego kupił, muła ma sie rozumieć.Wybór padł na G IV, ogólnie bał się że mu turbinka pójdzie. No to powiedziałem mu, że nieźle wybrał :polew: