Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Jak wpasowac kolektor ssacy AWX do 1Z z EGR ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kolektor od awx ale jak go wsadzic do 1z ??? chcialbym zeby tez egr byl , wogule zmiesci sie do 1z i standardowej turbinki?

Opublikowano

Mam kolektor od awx ale jak go wsadzic do 1z ??? chcialbym zeby tez egr byl , wogule zmiesci sie do 1z i standardowej turbinki?

Musisz dorobić flanszę, o EGR zapomnij.

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_czyszczenie_kolektora_ssacego-t97038.120.html

Opublikowano

ale do afn to wchodzi a 1z ma turbine wyzej i tam ciasnawo jest pozatym trzeba sciagac turbine zeby odkrecic kolektory ;/

Opublikowano

Kolektor od AWX nie rózni sie zbytnio gruboscią od tego starszego typu

Opublikowano

nie dasz rady go wpasować bo są inne kolektory wydechowe także egr od awx nie dasz dary wpasować

Opublikowano

ale do afn to wchodzi a 1z ma turbine wyzej i tam ciasnawo jest pozatym trzeba sciagac turbine zeby odkrecic kolektory ;/

trochę gimnastyki i da radę bez ściągania turbo.

Opublikowano

f*ck skoro sie nieda to d*pa zbita :(:thumbdown: a mysalem ze sobie pogrzebie a tu d*pa

Opublikowano

ja ten temat przerabiam w AJM

do kolektora od AWX nie podejdzie seryjny egr z 90KM wiec musisz przerobic flansze i połaczyc sie z rura od IC albo zapodac egr z AWX ale to juz mega wielkie koszty wiec jak dla Ciebie nie polecam

takiej zabawy :wink4:

u mnie bedzie w sumie cały widoczny osprzet od AWX

[br]Dopisany: 24 Grudzień 2009, 13:12_________________________________________________jest tez inna rura od recyrkulacji idaca do kolektora wydechowego

a masz juz inne kolektory wiec tez nie podejdzie :confused4:

Opublikowano

Kurde nic nierozumiem to wkońcu sie zmiesci??, ja wiem ze trzeba flnsze dokupic, chodzi mi tylko czy sie zmiesci czy oprucz flnszy trzea bedzie jeszcze cos przerabiac?? zreszta flansze mozna tez zrobic taka zeby sie egr podpiol :kox:

Opublikowano

słuchaj mnie co do ciebie mówię, ty masz 1z i kolektor wydechowy jest połączony do egr na końcu (na końcu kolektora wydechowego jest wyjście) a jeśli chodzi o afn czy awx kolektory wydechowe mają wyjście spalin na ich środku, i nie dasz rady podłączyć seryjnej rurki do egr a kolektor wydechowy, chyba że dorobił byś tą rurkę, ale znów kwestia szybkozłącza które łączy egr z dolotem, musiał byś znów dokupić rurę dolotu od awx i kolanko na szybkozłącze, i jeszcze kwestia mapsensor-a ale ty pewnie go masz przy ecu,

tak więc odpuść sobie i jeśli masz już kolektor ssący od awx to dokup albo dorób flansze i będzie hulać

o tu masz foty kolektorów różnicę widać od razu

75a9484ece508461med.jpg