f16mysliwiec Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Mam kolektor od awx ale jak go wsadzic do 1z ??? chcialbym zeby tez egr byl , wogule zmiesci sie do 1z i standardowej turbinki?
spetsnaz Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Mam kolektor od awx ale jak go wsadzic do 1z ??? chcialbym zeby tez egr byl , wogule zmiesci sie do 1z i standardowej turbinki? Musisz dorobić flanszę, o EGR zapomnij. http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_czyszczenie_kolektora_ssacego-t97038.120.html
f16mysliwiec Opublikowano 24 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2009 ale do afn to wchodzi a 1z ma turbine wyzej i tam ciasnawo jest pozatym trzeba sciagac turbine zeby odkrecic kolektory ;/
Kowi87 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Kolektor od AWX nie rózni sie zbytnio gruboscią od tego starszego typu
seba1-2 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 nie dasz rady go wpasować bo są inne kolektory wydechowe także egr od awx nie dasz dary wpasować
spetsnaz Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 ale do afn to wchodzi a 1z ma turbine wyzej i tam ciasnawo jest pozatym trzeba sciagac turbine zeby odkrecic kolektory ;/ trochę gimnastyki i da radę bez ściągania turbo.
f16mysliwiec Opublikowano 24 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2009 f*ck skoro sie nieda to d*pa zbita a mysalem ze sobie pogrzebie a tu d*pa
Cristoforo Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Mam kolektor od awx ale jak go wsadzic do 1z ??? chcialbym zeby tez egr byl , wogule zmiesci sie do 1z i standardowej turbinki? ja ten temat przerabiam w AJM do kolektora od AWX nie podejdzie seryjny egr z 90KM wiec musisz przerobic flansze i połaczyc sie z rura od IC albo zapodac egr z AWX ale to juz mega wielkie koszty wiec jak dla Ciebie nie polecam takiej zabawy u mnie bedzie w sumie cały widoczny osprzet od AWX [br]Dopisany: 24 Grudzień 2009, 13:12_________________________________________________jest tez inna rura od recyrkulacji idaca do kolektora wydechowego a masz juz inne kolektory wiec tez nie podejdzie
f16mysliwiec Opublikowano 24 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2009 Kurde nic nierozumiem to wkońcu sie zmiesci??, ja wiem ze trzeba flnsze dokupic, chodzi mi tylko czy sie zmiesci czy oprucz flnszy trzea bedzie jeszcze cos przerabiac?? zreszta flansze mozna tez zrobic taka zeby sie egr podpiol
seba1-2 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 słuchaj mnie co do ciebie mówię, ty masz 1z i kolektor wydechowy jest połączony do egr na końcu (na końcu kolektora wydechowego jest wyjście) a jeśli chodzi o afn czy awx kolektory wydechowe mają wyjście spalin na ich środku, i nie dasz rady podłączyć seryjnej rurki do egr a kolektor wydechowy, chyba że dorobił byś tą rurkę, ale znów kwestia szybkozłącza które łączy egr z dolotem, musiał byś znów dokupić rurę dolotu od awx i kolanko na szybkozłącze, i jeszcze kwestia mapsensor-a ale ty pewnie go masz przy ecu, tak więc odpuść sobie i jeśli masz już kolektor ssący od awx to dokup albo dorób flansze i będzie hulać o tu masz foty kolektorów różnicę widać od razu
Rekomendowane odpowiedzi