Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Gdzie zamontować CB radio?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok dzięki a wiesz może do czego to jest?

http://imageshack.us/photo/my-images/30/tthq.jpg/

w sklepie jak kupywałem radio koleś mi to dodał powiedział jakoś tak,że po co będę wyciągał cały kabel z radiem jak go będę chciał wyjąc czy coś takiego heh mam to i nie wiem do czego to jest a na dodatek jak to się montuje na kablu wiesz może?

Opublikowano

To zwykła kostka,a sprzedawcy chodziło o to ze jak np. poprowadzisz kable od akumulatora do wewnątrz samochodu to połączysz sobie za pomocą tej kostki kabelki z radia i jak będziesz chciał wyjąć radio to nie z całym kablem tylko w prosty sposób odepniesz :wink4:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

A ja mam pytanie do tych co wkładali radio w boczną kieszonke przy kierownicy, zamontowałem tam na stałe stabo, lecz nie jest w zaden sposób przymocowane, noi w trakcie przyśpieszania potrafi wypasć, myślałęm zeby podciać z tyłu "sufit" w tej pułeczce i wcisnać dalej złapac na srubke z jednej strony, robił ktos moze tak?? bo w obecnym polozeniu zawadzam o wtyk gruchy :gwizdanie:

Opublikowano

Ja wcisnalem pod radio kawalek gumy. Nie widac go, a radio siedzi penwnie i zawsze bezproblemowo moge je wyciagnac.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Moje pytanie jest mianowicie do podlaczenia przewodu zasilającego od CB radia, jezeli montujemy je w tej "półeczce" przy lewej stronie , gdzie mozemy sie podpiąć do 12V ?

Opublikowano

ja podpiąłem się pod skrzynkę pod bezpieczniki

Opublikowano

Stoję właśnie przed zakupem CB. Chciałbym wcisnąć radio na półkę pod kierownicą. Jakie modele i producentów polecacie na to miejsce? Chciałbym wiedzieć czego szukać, by móc bez przeróbek cieszyć się z CB. Miejsce od strony pasażera odpada. Tak samo podłokietnik nie pasuje, bo nie znajdę wystarczająco miejsca.

Opublikowano

Uniden 520xl pasuje

Opublikowano
ja umieściłem radyjko w mojej audi tak jak na zdjęciu

DSC_1020.jpg

tylko w moim avancie kabel pociągnąłem przy podsufitce pod odginaną listwa

DSC_1028.jpg

i mam problem tylko przy uszczelce bagażnika, mianowicie kabel trochę odcisnął uszczelke i podczas deszczu trochę przechodzą kropelki i nie wiem jak przeprowadzić ten kabel na zewnątrz :/

DSC_1027.jpg

potwierdzam mam tak samo radyjko ulokowane jest :banan2:

Opublikowano

[/color]

Moje pytanie jest mianowicie do podlaczenia przewodu zasilającego od CB radia, jezeli montujemy je w tej "półeczce" przy lewej stronie , gdzie mozemy sie podpiąć do 12V ?

Obok skrzynki będziesz mieć listwe z przyłączonymi przewodami (napięcie prosto z aku). Najlepiej dolutować uchwyt widelki i dokręcic do sruby i jest 12v z aku:)

Opublikowano

a to i ja pochwalę się mocowaniem radia, nie chciałem wiercić dziur więc wymyśliłem coś takiego

DSCF3109.jpg

DSCF3110.jpg

jest plan dołożyć podłokietnik to wtedy może schowa się pod niego całe radio i będzie zupełnie git :naughty:

---------- Post dopisany at 22:51 ---------- Poprzedni post napisany at 22:51 ----------

a to i ja pochwalę się mocowaniem radia, nie chciałem wiercić dziur więc wymyśliłem coś takiego

DSCF3109.jpg

DSCF3110.jpg

jest plan dołożyć podłokietnik to wtedy może schowa się pod niego całe radio i będzie zupełnie git :naughty:

Opublikowano

dokładnie tak samo na stojąco miałem zamocowanego Mtecha ... wsadziłem go teraz do Scanii i moze w poniedziałek zakupie Presidenta Teddy'ego ... 250 zł a ori President z ASC ... zobaczymy jak to będzie hulać

Opublikowano

A ja zamocowałem tu.....

0f3dbd4ebb2ab6bcgen.jpg

Opublikowano

DSC00308.jpg

DSC00309.jpg

Opublikowano

rozbierałeś radio czy wyciąłeś dziurę w popielniczce.

Radio z oddzielnym panelem pewnie

Opublikowano

Ciekawe. Wiedziałem kiedyś jak gość przerobił radio johnny II. Tak że panel był na kablu. Zamontowany w lampce sufitowej, radio było w schowku, a gniazdo gruszki zabudowane w tunelu. Wyglądało to świetnie.

Opublikowano

Na allegro zakupiłem popielniczkę i troszkę piłowania było aby wpasowac radyjko w to miejsce. radio nie jest rozbierane tylko dopasowane do dziury w popielniczce. Jakby co to wykręcam to co jest na zdjęciu wkładam ori popielniczkę i jest tak jak w oryginale. A ze niepalący jestem to popielniczka i tak była niewykorzystana. teraz muszę jednak rozkręcić radyjko bo jest już po gwarancji i chcę wymienic podświetlenie wyswietlacza bo całość w Audi swieci na czerwono a to radyjko ma niebieski wyswietlacz no i trzeba zrobic to pod kolor. Jak będę to robił to pstryknę kilka fotek jak to wygląda po demontażu.

Opublikowano

No jak dla mnie robota pierwsza klasa. Z podświetleniem nie ma problemu, bo jest podświetlony ledami. Kup lutownicę punktową (na allegro za grosze) diody i nie będzie problemu. Ja mam gorszą sytuacje bo wyświetlacz jest segmentowy led. Na upartego by to ogarną ale szkoda zachodu.

Opublikowano

no faktycznie u ciebie problem może być nieco większy z wymianą podświetlenia ale może się kiedyś zmobilizujesz :)