Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowa i stara lampa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Poszukuje rady , albo wskazówek (może ktos sie spotkał z podaobną sytacjia), wiec:

Mam a4 po lifcie z lampami valeo , jedna została wymieniona a druga jest chyba od poczatku, ta nowa wyglada extra (jak z sklepu) a druga jak to kilkuletnia lampa taka zabrudzona lekko (jakby zakurzona trochę)i nie jest tak dobrze przezroczysta jak ta nowa. Chyba kumacie o co mi biega :wink: . I pytanko takie czy darade cos zrobić z tą starszą? jakoś ją odmłodnić? mył ktoś lampy w środku :mrgreen: ?

Opublikowano
I pytanko takie czy darade cos zrobić z tą starszą? jakoś ją odmłodnić? mył ktoś lampy w środku ?

Jasne co tydzien myje reflektory od srodka :mrgreen: Chyba trudno bedzie, klosze sa klejone chyba ?? Jedyne co to wyczycic czym z zewnatrz, odkurzacz, karcher :twisted:

Opublikowano

MOze są klejone, jeszcze ich nie wyjmowałem, zrobie to w wekend. Odkurzacz to chyba bardzo dobry pomysł spróbuję. Choć ja miałem pomysł ,żeby go do wanny wsadzić ale......... chyba pomysł lekko głupkowaty :mrgreen:

Opublikowano
MOze są klejone, jeszcze ich nie wyjmowałem, zrobie to w wekend. Odkurzacz to chyba bardzo dobry pomysł spróbuję. Choć ja miałem pomysł ,żeby go do wanny wsadzić ale......... chyba pomysł lekko głupkowaty

Pozniej parowal bedzie :roll:

Opublikowano

Napewno masz rację, dzieki za radę bo jeszcze bym sobie kiszki narobił.

Napisze poźniej czy odkurzacz coś pomógł, bo mysle ,że ktoś moze jescze w podobnej sytacji kiedyś być.

Pozdrawiam

Opublikowano

lampy nie są klejone, wyciąg lampe i rozbierz, sciągnij spinki ze szkła i powinno zejść, nie wycieraj odblasku tylko szkłol od środka wymyj, a potem poskładaj klocki i luzik

Opublikowano
lampy nie są klejone, wyciąg lampe i rozbierz, sciągnij spinki ze szkła i powinno zejść, nie wycieraj odblasku tylko szkłol od środka wymyj, a potem poskładaj klocki i luzik

E to jak nie klejone to luzik, tylko dobrze musisz wysuszyc, zeby pozniej nie parowalo ...

Opublikowano

Z tego co ja wiem to Valeo jest szkło nierozbieralne raczej plastik bo przód lampy jest z plastiku.

Opublikowano

Wyjme drania i spróbuje rozkrecić (zdjac zaczepy jesli są :wink: ) , a pozniej przetrzeć wsrodku jakas delikatną szmateczka czy zanurzyć drania w wodzie i extra wysuszyć? co zrobić jesli jest rozbieralny?

w garazu nie mam neta wiec pytam nazaś :mrgreen:

[ Dodano: 2006-06-21, 22:05 ]

ps nie ruszać odblasków i tych gadzetow co sa na około żaróweczek? tylko szkło przednie lampy wymyć?

Opublikowano
Z tego co ja wiem to Valeo jest szkło nierozbieralne raczej plastik bo przód lampy jest z plastiku.

Lampy po 2 lifcie maja przednia obudowe z palstiku a te starsze typy maja ze szkla :mrgreen

Opublikowano

Ja mam pytanko co do mojej niuni . Jest z 97 i ma lampiki na raie stare czyli szklane ale planuje za jakis czac je wyminic na nowe (ccos w rodzaju nowszych modeli) . Ale co do starszycz mam je juz troszke zakuzone i sa lekko białe czy da sie je rozkrecic ?? Szkło od klosza nie jest klejone ???

POzdrawiam

Opublikowano

mam auto po 2gim lifcie i reflektory są plastikowe ale czy są rozbieralne nie wiem, sądze że nie. Jak coś to rozebrać odbłyśnik spsikać spężonym powietrzem jak przykurzony.