Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka z ośki na quattro w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no tak na sprzęgło z AWX - mam dwumasę i tarczę praktycznie nowe - dla tego zostaje moje - myślę że wytrzyma ?

po swapie Q jak wszystko będzie ok to pewnie zrobię chip na jakieś 160 - 170 kucy.... 

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 590 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mam nr tej kostki
1J0973702
Tylko dwa piny do tego tez musisz mieć.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 minuty temu, MemberA4 napisał:

Mam nr tej kostki
1J0973702
Tylko dwa piny do tego tez musisz mieć.

Dzięki ci śliczne - a podasz mi numery pinów ?

Opublikowano

Wklep w google ten nr bo wyglada na to ze do tej kostki sa od razu w zestawie.

Opublikowano

Faktycznie nawet z przewodem można kupić - super - dzięki wielkie za pomoc.

mam nadzieję że już wszystkie niuanse zostały odkryte:

- kostka czujnika skrzyni,

- zmiana odczytu prędkości na ABS

- wskazania paliwa - jeszcze muszę sprawdzić u mnie jaki mam numery ( do tego muszę dostać się do baku od góry i trzeba wyjmować cały bagażnik-na dniach to zrobię)

- rozrusznik będzie pasował,

- nie wiem jak sprawa się ma z czujnikami ABS - a raczej z kostkami - mam nadzieje że będą pasowały

- nie wiem jeszcze czy przewody hamulcowe z tyłu należy odkręcić tylko przy łączniku elastycznym czy trzeba ruszać miedz? 

- przy montażu zbiornika trzeba przeciągnąć przewody z jego jednej strony na drugą( połączenie obu pływaków?)

Opublikowano

jeszcze pytanie jak przedłużać ten kabel do tej kostki - który kolor na który pin - kojarzycie może ? 

Opublikowano
jeszcze pytanie jak przedłużać ten kabel do tej kostki - który kolor na który pin - kojarzycie może ? 

Obojętne który, tu chodzi o zamkniecie obwodu przez czujnik tylko[emoji4]

Opublikowano
Godzinę temu, Pawci_o napisał:

- nie wiem jeszcze czy przewody hamulcowe z tyłu należy odkręcić tylko przy łączniku elastycznym czy trzeba ruszać miedz? 

- przy montażu zbiornika trzeba przeciągnąć przewody z jego jednej strony na drugą( połączenie obu pływaków?)

odkręcasz zaciski i wieszasz je tak zeby Ci nie wadziły, nie musisz ich rozkręcać

jeden przewód ciagniesz od zegarów lewą strona auta do lewego czujnika a masę tylko ciągniesz z prawej strony

ja jeszcze ten przewód zmasowałem z karoserią auta przykręcajac go do srubki od boczka oparcia tylnego

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano

hamulce będę chciał wypiaskować i pomalować -więc pewnie odkręcę te węże gumowe.

mam jeszcze pytanie ponieważ nie mam wszystkich tulei - jakie są numery tulei w tym aluminiowym wahaczu tylnym - mam tylko te składające się z dwóch - a tam są jeszcze 2 tuleje, oraz potrzebuję informację na temat

8E0501529K

12bdebf049edc9b7med.jpg

czy w tych wahaczach tuleje są wymienne czy też nie ?

708f53ee19e8ab85gen.jpg

oraz potrzebuję numer tej ze zdjęcia:

eebe6ec7dc00c279gen.jpg

to chyba były by wszystkie jakie są mi potrzebne - bardzo proszę o pomoc i podanie nr. tych części.

Opublikowano

Dzięki wielkie za link - już sobie wszystko spisałem co potrzebuję :)

Opublikowano

No i niestety lipa z tymi tulejami - nie mogą w sklepie znaleźć:

8E0505185M

oraz 

8E0505171J

Może ktoś z Was ma te tuleje- numery są z tego screen:

tylnetulej.jpg

Opublikowano

zawieszenie już złożone -czeka na nakrętki do śrub regulacji kątów i zbieżności i w lipcu montaż:)

jeszcze rozpoznaję temat amortyzatorów...

Opublikowano

Pany szykuje się na dokończenie przekładki na dniach czyli montaż skrzyni i wału.Pytanie co od montażu wału.On pracuje w takiej pozycji roboczej jak na foto.

w1.JPG

Czyli łapki podpory są do dołu, część wału gdzie jest podpora idzie do skrzyni a tam gdzie nalepka do wału?

Dodatkowo podpora wału jest w ten sposób przykręcona do mocowań, takimi śrubami jak na zdjęciach a dalej idzie na to osłona?

w2.JPGw3-002.JPGw4.JPGw5-001.JPG

Opublikowano

wszystko tak jak napisałeś się zgadza tylko przy tych srubach brakuje podkładek które trzymaja ta osłone

ja zrobiłem tak ze w te mniejsze otwory w podporze wału wcisnałem kołeczki i osłone przykręcam do nich wkrętami :)

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano

Ale to tak nie idzie w oryginale?Patrzyłem w etkę i wychodzi, że osłona przy śrubach jest mocowana właśnie na kołeczki wciskane w ten mniejszy otwór, takie jak na foto.

indeks.jpg

Opublikowano

to są kołeczki które wkładasz w te dwa otwory z tyłu w których teraz miałes wkręcone śruby na klucz spline m8 doprzykręcania tej krótkiej poprzeczki alu

śruby do przykręcania podpory mają takie podkładki kołnierzowe które trzymaja osłone w tych większych otworach

śruba.jpg

Przechwytywanie.JPG

zwróć uwagę na grafikę z etki gdzie są te kołeczki a gdzie sruby :)

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano

Czyli to są takie.Dzięki.Muszę poszukać w garażu, bo gdzieś takie widziałem w gratach przekładkowych.

Opublikowano

Dnia 16.04.2017 o 07:22, piotrsob1 napisał:

Do AVF-a na pewno podejdzie Ci bez żadnych problemów skrzynia z B7 ( od silnika BPW, jest on najbardziej zbliżony konstrukcyjnie do twojego )

Oznaczenie tej skrzyni to JEE ( szesciobiegowa ). Taką mam u siebie i złego słowa o niej powiedzieć nie mogę :hi:

Oki. Jaki masz dokładnie wał u siebie z jakim dokladnie oznaczeniem jak  mozęsz mi powiedzieć? Sprawa jest skomplikowana, bo włożyliśmy quattro do a4 b6 z dyfrem EUB na skrzyni biegów JEE z 2.0 TDI, jak sie mogło wydawać wał o oznaczeniu 8E0521101T jest zamienny z literą 8E0521101D, Panowie :D nie pasuje !! Nie ma gdzie podpory przykręcić :P i co wy chłopy na to :D

Opublikowano
10 minut temu, pb34499 napisał:

Nie ma gdzie podpory przykręcić :P i co wy chłopy na to :D

podpora nie zaleznie chyba od długości wału jest przykręcana w jednym miejscu tzn mocowania do jej przykręcenia są w jednym miejscu zgrzane do nadwozia