Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka z ośki na quattro w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak masz możliwośc u kogoś na rolkach lub podnośniku kolumnowym to sprawdzić to lepiej tak zrób bo zaczniesz szukać po omacku....

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 590,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zastanawiam się nad założeniem moich starych polosi bo rozmiar mają chyba ten sam

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie czy zbiornik z 2.0tfsi bedzie gral z 1.8t  b6 ?? konkretnie pompa paliwa oraz filtr, bo filtr paliwa ma 3 bolce a nie jak w 1.8t, 4 .. Czy w b7 tez jest regulator w filtrze paliwa?? I też 4 barowy??

Opublikowano

Powyżej 3000 obr ustają więc sam już nie wiem

Opublikowano

Juz wiem, musze poprzekladac pompe i filtr z b6 bo w b7 jest 6 barowy regulator i pompa paliwa ponoc inna.

Opublikowano

Podsumowując moje drgania to występują:

-przy ruszaniu na maksymalnie skręconych kołach

- przy obrotach 2700-3100 na biegach 4,5,6 (po przekroczeniu tych obrotów cisza)

- zaczynają się od tyłu i są przenoszone na całą budę 

Ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano

Witam. 
Czy po przekładce oprócz adaptacji pływaka i pompy ABS trzeba zmienic cos jeszcze w ustawieniach komputera?
Pozdrawiam

Opublikowano

W zasadzie nic wiecej nie jest potrzebne bo quattro to czysta mechanika.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ok dzieki ;)

Opublikowano

Moje Q już umyte - zauważyłem że śliwi się z lewej strony z mostu... - pewnie wyjmę most i półosie ponieważ chcę zawieszenie wyczyścić i pomalować  a przy okazji sprawdzę co się dzieje przy tej mokrej półosi - jakie uszczelniacze tam idą? jak będę wymieniał to chcę zalać nowym olejem tylko cena w ASO mnie trochę przeraża...

Opublikowano

Z wymiana uszczelnienia nie bedziesz mial problemów a koszt to kilka złotych. Jak będziesz rozkręcał zawieche to sprawdź czy wytrzymają to tuleje w wahaczach aluminiowych bo te kołnierze w nich lubią pękać. U mnie po całkowity rozkreceniu wszystko się rozpadło bo takie sa uroki czesci podwozia od anglikow. Nie bawiłem się w pojedyncze części tylko kupilem w zacnym stanie cale sanki z wahaczami od B7 i zwrotnice odrdzewilem i pomalowalem czerwonym podkladem oraz od razu montowałem nowe lozyska SKFu na tył

Co do oleju to nie przesadzaj z tym oryginalem, to jest zwykly dyfer wlej lepszy olej 75w90 i będzie ok [emoji3]

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
23 minuty temu, MemberA4 napisał:

Z wymiana uszczelnienia nie bedziesz mial problemów a koszt to kilka złotych. Jak będziesz rozkręcał zawieche to sprawdź czy wytrzymają to tuleje w wahaczach aluminiowych bo te kołnierze w nich lubią pękać. U mnie po całkowity rozkreceniu wszystko się rozpadło bo takie sa uroki czesci podwozia od anglikow. Nie bawiłem się w pojedyncze części tylko kupilem w zacnym stanie cale sanki z wahaczami od B7 i zwrotnice odrdzewilem i pomalowalem czerwonym podkladem oraz od razu montowałem nowe lozyska SKFu na tył

Co do oleju to nie przesadzaj z tym oryginalem, to jest zwykly dyfer wlej lepszy olej 75w90 i będzie ok emoji3.png

Dzięki za info w sprawie uszczelniaczy - pewnie je wymienię skoro nie jest to duży koszt. 

Nie wiem czy będę rozkręcał zawieszenie - mi się trafiło dość mocno skorodowane - wczoraj je myłem ciśnieniowo - trochę tej rdzy odpadło - nie wiem teraz czy rozebrać je i czyścić i malować każdy element osobno czy tez wyczyścić - użyć jakiegoś odrdzewiacza i później pomalować podkładem i jakąś czarną farbą... jeszcze się zastanawiam jak podejść do tego tematu. jeśli chodzi o łożyska to raczej na pewno je wymienię  na nowe.

powiedz mi czy te tuleje o których piszesz są wymienne czy cały cały wahacz aluminiowy trzeba wymieniać?

w sumie to masz rację z tym olejem - a do skrzyni jaki olej wlać - też planuję go wymienić na nowy...

Opublikowano

Miałem taką samą sytuację jak Twoja. Sanki były przerdzewiałe i dla tego je wymieniłem przy rozkrecaniu wahaczy aluminium w tulejach się całkowicie rozkruszylo. Te tuleje sa wymienne. Dobrze Ci radze poszukaj innych sanek w lepszym stanie bo reanimacja twoich wyjdzie o wiele drozej i niepotrzebnie się narobisz. Ja za sanki z wahaczami dalem 250 i sa w zarabistym stanie. Jedynie musialem "młotkować" zwrotnice do gołego metalu z grubej warstwy rdzy i je prysnac podkladem i nawet fajnie to wyglada bo sie wyróżniają[emoji16]

O oleju do skrzyni jest temat w którym musisz sobie wybrać jaki chcedz miec

Opublikowano
6 minut temu, MemberA4 napisał:

Miałem taką samą sytuację jak Twoja. Sanki były przerdzewiałe i dla tego je wymieniłem przy rozkrecaniu wahaczy aluminium w tulejach się całkowicie rozkruszylo. Te tuleje sa wymienne. Dobrze Ci radze poszukaj innych sanek w lepszym stanie bo reanimacja twoich wyjdzie o wiele drozej i niepotrzebnie się narobisz. Ja za sanki z wahaczami dalem 250 i sa w zarabistym stanie. Jedynie musialem "młotkować" zwrotnice do gołego metalu z grubej warstwy rdzy i je prysnac podkladem i nawet fajnie to wyglada bo sie wyróżniająemoji16.png

O oleju do skrzyni jest temat w którym musisz sobie wybrać jaki chcedz miec

wczoraj umyłem ta rdze - nawet niezle wyszło - zastanawiam się czy jakimś odrdzewiaczem jeszcze tego nie potraktować i na to podkład - jeśli chodzi o rozkręcanie to obejrzę dziś dokładnie całe zawieszenie i podejmę decyzję czy szukać sanek czy te malować.

Opublikowano

Zerknij tez na tuleje w sankach i zobacz czy nie "spuchły" bo jak alu sie utlenia to rozsadza gume

Opublikowano
2 minuty temu, MemberA4 napisał:

Zerknij tez na tuleje w sankach i zobacz czy nie "spuchły" bo jak alu sie utlenia to rozsadza gume

ok - dzięki za rady :)

Opublikowano

Panowie podpowiecie mi jakie macie obroty przy 140 km/h na 6b w skrzyni GMV w 2.0 ? Drugie pytanie czy podpasuje do 1.8t :) .

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie przegladajac temat jestem ciekaw czy majac anglika musze kompletowac czesci do przekladki takze z anglika czy tez z wersji europejskiej podejdzie ?

Opublikowano
28 minut temu, shogu napisał:

Panowie przegladajac temat jestem ciekaw czy majac anglika musze kompletowac czesci do przekladki takze z anglika czy tez z wersji europejskiej podejdzie ?

Podejdzie.

Opublikowano

Raczej ;)