Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka z ośki na quattro w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skrzynia z podpora i łapą, wybierak, wal i dyfer bo poloski sa takie same?

A wymieniam bo poprostu mi się tak ubzduralo?

Heh narazie wszystko lezy i czeka i oby się nie okazało wtopą po zamontowaniu??

Jak wszystko będzie działać to moj zestaw od 1.9 moze ktos będzie chciał do 1.8t....

Edytowane przez MemberA4

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 590,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak by ktoś chciał to mam skrzynie GDU i dyfer od quattro avanta bfb b6 Szukałem przyczyn stukniecia przy zmianie biegów i za namową mechanika niepoterzebnie wymieniłem te dwie rzeczy Bankowo sprawne Oddam za 500zł 

Opublikowano
1 minutę temu, zibi0310 napisał:

Jak by ktoś chciał to mam skrzynie GDU i dyfer od quattro avanta bfb b6 Szukałem przyczyn stukniecia przy zmianie biegów i za namową mechanika niepoterzebnie wymieniłem te dwie rzeczy Bankowo sprawne Oddam za 500zł 

a co było przyczyną?

Opublikowano

Powymieniałem juz wszystko co można Ostatnia diagnoza potwierdzona w dwóch warsztatach luzy tylnych przegubów ale wymienie z calymi półoskami chyba Wymienialem sprzegło z dwumasą skrzynie dyfer przeguby z przodu caly zawias i caly zawias tyl Poduszki silnika i skrzyni ori aso Wladowalem kupe niepotrzebnej kasy i zostało tylko to do wymiany Jak sie nie poprawi to zostanie jeszcze wydatek na kanister pb i paczke zapałek ;)

Opublikowano

Jak ma ktos dostep do etki to prosze o odpowiedź na ostatnie pytanie

Co ma dluzsze przelozenia: swap z 2.0 brd czy 2,5 tdi do 1.9?

Opublikowano
58 minut temu, dydek1 napisał:

Jak ma ktos dostep do etki to prosze o odpowiedź na ostatnie pytanie

Co ma dluzsze przelozenia: swap z 2.0 brd czy 2,5 tdi do 1.9?

podaj skrzynie które chcesz porównać

ale tak na szybko to skrzynia z BRD albo bedzie miała dłuższe lub równe z 2,5 to zalezy który typ skrzyni i jakie oznaczenie

Opublikowano
16 godzin temu, MemberA4 napisał:

podaj skrzynie które chcesz porównać

ale tak na szybko to skrzynia z BRD albo bedzie miała dłuższe lub równe z 2,5 to zalezy który typ skrzyni i jakie oznaczenie

Marcin powiedzmy - ETS z 2,5 180 - tutaj problem jedynie z dołożeniem chłodniczki ----- i GYH z BRD 

Tylko te 2 setupy mnie interesuja który wybrac 

Opublikowano

ETS ?to kod dyfra.

Ok ale wiem ze z chłodzeniem są skrzynie z typoszeregu 01E i porównując je ze skrzynią GYH z typoszeregu 0A3 to maja one krótsze przełożenie. Ja właśnie skończyłem przekładkę GBC na GYH i powiem Ci że w sprawie prędkości do obrotów silnika to jest fajne połączenie ? wiec jak masz możliwość dostania takiego zestawu to bierz. 

Tylko jest małe ale, torsen w tej skrzyni chodzi o B7  tak jak na forum piszą bardziej spina sie przy max skręcie i czuc wibrowanie czasem w porównaniu do mojej poprzedniej skrzyni troche to drażni.

Na forum jeden kolega oferowal mi zestaw z 2.5 tfi ze skrzynią 0A3 o kodzie HEQ jest to toczka w toczke takie samo przełożenie jak w GYH.

Opublikowano
14 godzin temu, MemberA4 napisał:

ETS ?to kod dyfra.

Ok ale wiem ze z chłodzeniem są skrzynie z typoszeregu 01E i porównując je ze skrzynią GYH z typoszeregu 0A3 to maja one krótsze przełożenie. Ja właśnie skończyłem przekładkę GBC na GYH i powiem Ci że w sprawie prędkości do obrotów silnika to jest fajne połączenie ? wiec jak masz możliwość dostania takiego zestawu to bierz. 

Tylko jest małe ale, torsen w tej skrzyni chodzi o B7  tak jak na forum piszą bardziej spina sie przy max skręcie i czuc wibrowanie czasem w porównaniu do mojej poprzedniej skrzyni troche to drażni.

Na forum jeden kolega oferowal mi zestaw z 2.5 tfi ze skrzynią 0A3 o kodzie HEQ jest to toczka w toczke takie samo przełożenie jak w GYH.

Gyh jest bardzo dobre wlasnie bo jako 2 auto mam wlasnie b7 brd ale zastanawialem sie wlasnie nad opcja z 2,5.. A ta skrzynia 0A3 - HEQ jest ze 180 i ma dokladana chlodniczke?

Opublikowano

HEQ nie ma chłodzenia

Jest od 2,5tdi 132kW czyli od 180KM

Opublikowano
12 minut temu, MemberA4 napisał:

HEQ nie ma chłodzenia

Jest od 2,5tdi 132kW czyli od 180KM

Czyli dodatkowo chlodnicy nie trzeba montowac i rury do skrzyni

Opublikowano
7 minut temu, dydek1 napisał:

Czyli dodatkowo chlodnicy nie trzeba montowac i rury do skrzyni

Nie. Pojemnisc skrzyni jest taka sama jak GYH 3,2L

Opublikowano

Witam. Pytanie wkładam zbiornik z quattro. Do 1.9 z 2.5 tdi. W starym zbiorniku jest zasilanie,powrót. W nowym jest tylko zasilanie. Gdzie wpiąć powrót? Pomoże ktoś?

Opublikowano

Napewno jest tez powrót ? 

Na foto widać

Screenshot_2018-06-02-07-40-08.png

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano

W tym rzecz że nie ma:/

Opublikowano

Ok, masz zbiornik na wierzchu jeszcze? Zrob zdjęcie jak możesz.

Opublikowano

Na tym zdjęciu co podeslalem nie masz wyjscia na przewód w komorze za kierowcą

Opublikowano

Za moment zrobię zdjęcia 

Opublikowano

Screenshot_20180602-130942_Gallery.jpg

Opublikowano
7 minut temu, pb34499 napisał:

Screenshot_20180602-130942_Gallery.jpg

Odkrec ten metalowy pierścień i zobacz czy tam masz pompe bo jak dka mnie to jest drugi plywak wsadzony zamiast pompy