michu93 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Problem pewnie błahy i większość sobie sama radzi z tym, ale dla tej mniejszości może być to przydatne. Niektórzy tak jeżdżą z opadającymi nawiewami i się denerwują a tak będą wiedzieć jak to zrobić. A więc tak: Podważamy kratkę z prawej lub z lewej strony i drugą ręką próbujemy w tym samym czasie ją wyciągnąć. Jeśli nie wychodzi można spróbować z przeciwnej strony. Następnie wyjmujemy z boku kratki blaszkę (UWAGA! jak masz popękane ręce to uważaj żebyś się nie naciął... dosyć ostre są :gwizdanie:) Wyginamy obydwie końcówki blaszki tak jak na zdjęciu ale tak z głową, żeby nie przegiąć. I to cała filozofia. Bo ogólnie nie ma czegoś takiego, że zawiesisz na kratce zapach samochodowy a kratka nie będzie miała "siły", żeby ją utrzymać. Nawet na nierównej drodze musi się trzymać. Miłego grzebania!
Guregoru Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Ciekawe muszę spróbować bo mi kratka właśnie opada pod ciężarem zapachu samochodowego
Guregoru Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Szczerze to nigdy mi to nie przeszkadzało że opada kratka nawieu ale właśnie zaczęło
michu93 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2009 Hehe, teraz wiesz, że idzie to naprawić, dlatego ci przeszkadza a ja tak ogólnie z nudów, poszedłem do garażu bo mówię sobie "coś muszę wykombinować" to pomierzyłem, to posprawdzałem, tu, tam i naglę kratki mi się przypomniały, a że aparat zawsze mam ze sobą i nie przypominałem sobie, żeby taki temacik był to stwierdziłem, że zrobię małe fotostory
michu93 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2009 czyli problem w miarę popularny przy okazji, jak już wyciągacie te kratki to możecie je wykąpać. Nie zły syf tam się zbiera - plack + kurz
Frimuś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Ja juz tak tez probowalem i mi nic niedalo wiec wziolem tam obok tej blaszki co na foto przykleilem z jednej str maly centymetr uszczelki do okien i.... BOMBA jest dobrze cisza nic nie lata i sie trzyma tak z delikatnym oporem bez wplywu na estetyke!
m13 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Robiłem dzisiaj te kratki i proponuję końcówki tych blaszek wyprostować tak żeby pozostał sam trójkąt a następnie zagiąć kombinerkami końcówki z każdej strony po ok 5mm w taki sposób jak oryginalnie. Wtedy szczyt trójkąta będzie bardziej wystawał poza nawiew a o to chodzi. I nie potrzeba nic podklejać ani nic innego a trzyma się mocno.
michu93 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2010 a ktoś pisze o jakimś podklejaniu? ja moim sposobem robiłem prawie w każdej a4 i w nie tylko swoich i jest elegancko. Ale każdy robi jak chce
Frimuś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Juz bez linczu ja siebie tez wygiolem a oprucz tego z jenej str.przyglejilem taka cieniutka gabeczke 1cm.bo skrzypialo.
_Solar_ Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 u mnie na starych kratkach na nowych zapach nie bardzo już sie trzyma byc moze te blaszki juz wypracowane jakies
PARAF Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 No to biorę się dzisiaj za swoje kratki, bo Ambi Pur trochę waży... :>
MonekS88 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 dziękuję za pomoc. jest to banalny sposób, lecz ja zaliczałem się do tych co potrafią się zaciąć ale teraz nawiewy trzymają się miejsca pomimo ciężkich odświeżaczy.
Buba Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 ale jaja jutro sie zabieram za wyginanie blaszek
AudioBas Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 A u mnie nie ma tej blaszki Nie ma ktoś na sprzedaż? ;-)
mayhem Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 WoW!!! Działa!! :> Dzięki Ci wielkie za to :D Moja pierwsza samodzielna naprawa samochodu Ale cóż - tylko tyle mogę zrobić za pomocą mego wypasionego sprzętu - młotka i śrubokrętu Jeszcze raz ogromne dzięki za ten opis
davidoati Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 Ja również po zabiegu jakoś mego luźne też jeszcze nie były ale ciężki odświeżacz troche ciążył;p.. w sumie nie przeszkadzało mi to do czasu aż zobaczyłem ten temat, polecam
zdzis Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 A u mnie nie ma tej blaszki Nie ma ktoś na sprzedaż? ;-) Użyj głowy i zrób sobie :> Naprawdę sposób magiczny i wymagający nie małych umiejętności manualnych, w każdym bądź razie przy okazji podginania blaszki sie pochlastałem że tylko jeden nie opada. opis fajny szczegółowy ale raczej na to to każdy powinien sam wpaść posiadając bądź co bądź 10 letni samochód
PARAF Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 A u mnie nie ma tej blaszki Nie ma ktoś na sprzedaż? ;-) Użyj głowy i zrób sobie :> Naprawdę sposób magiczny i wymagający nie małych umiejętności manualnych, w każdym bądź razie przy okazji podginania blaszki sie pochlastałem że tylko jeden nie opada. opis fajny szczegółowy ale raczej na to to każdy powinien sam wpaść posiadając bądź co bądź 10 letni samochód co ty taki krytyczny jesteś?
davidoati Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 A u mnie nie ma tej blaszki Nie ma ktoś na sprzedaż? ;-) Użyj głowy i zrób sobie :> Naprawdę sposób magiczny i wymagający nie małych umiejętności manualnych, w każdym bądź razie przy okazji podginania blaszki sie pochlastałem że tylko jeden nie opada. opis fajny szczegółowy ale raczej na to to każdy powinien sam wpaść posiadając bądź co bądź 10 letni samochód co ty taki krytyczny jesteś? Właśnie A swoją droga co to ma za znaczenie czy auto ma 10 lat czy np. 2 lata ?
zdzis Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 To że przy 10-cio letnim jest więcej do pracy
Rekomendowane odpowiedzi