Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Problem z włączaniem lamp ksenonowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie, zaś mam problemik.

Otóż objawia się on tym, iż jeden z ksenonów nie załącza się od razu. Odpalam silnik, włączam światła i pupcia, jeden z ksenonów nie świeci, wyłączenie i ponowne włączenie (od razu) naprawia ten problem. Czy ktoś orientuję się o co może chodzić? Ksenon siada? Przetwornica?

Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.

PS: Prefix taki, ponieważ ksenon to samoróbka więc może to pomóc wszystkim którzy mają podobny problem.

Opublikowano

Żarnik pada lub przetwornica.Zamień żarniki stronami i jedna rzecz wyeliminujesz.

Opublikowano

sprawdz przetwornice szybko się palą

Opublikowano

Po zmianie jest to samo, dodatkowo zauważyłem miganie podświetlenie włącznika świateł (wcześniej nie było wcale ale myślałem że tak ma być, gdy gaśnie po włączeniu świateł mijania). Dzisiaj podczas jazdy zgasły mi kilkakrotnie :wallbash:

Opublikowano

Często z tymi przetwornicami w hidach sa problemy, ja wczesniej przerabialem juz 2 typy przetwornic, jedyna rada to kupic nowe koszt okolo 100 zl i 2 lata gwarancji ... Problem zniknie .

Z Wrocławia nie znalazlem, napewno tez gdzies sprzedaja lub gielda w niedziele

http://moto.allegro.pl/item869833408_przetwornica_przetwornice_xsenon_ksenon_gwar_24m.html

Opublikowano

Cholerna zima, zestaw ksenów + przetwornice czekają na wymacanie a furakiem już praktycznie nie da się jeździć ciemnymi zakamarkami :wallbash: Kolejny objaw doszedł taki iż druga lampa (nie ta migająca) świeci coraz słabiej :confused4:

Opublikowano

Mozliwe ze sie koncza przetwornice lub zarniki , lub po prostu brudne reflektory, musisz czasem przeczyscic :decayed:

Opublikowano

Lampki czyszczę praktycznie codziennie - szron i te sprawy :P

To jest normalne że w momencie gdy siada jedna z przetwornic druga dostaje mniejszy prąd i stąd ten objaw?

Opublikowano

Lampki czyszczę praktycznie codziennie - szron i te sprawy :P

To jest normalne że w momencie gdy siada jedna z przetwornic druga dostaje mniejszy prąd i stąd ten objaw?

Powinny swiecic nie zaleznie, ale cholera wie, a kupiles juz nowy zestaw ?? Jak tak to zakladaj, po problemie bedzie :good:

Opublikowano

A te mrozy i wilgoć nie narobią jeszcze większej rzezi ?

Ja zalozylem i zero problemu :decayed:

Opublikowano

Spotkałem się z podobnym problemem. Przeszkadzała wilgoć, która nie wiem jak ale dostawała się do gniazda przetwornicy. No i nie odpalał. W tym momencie przetwornica osłonięta, wszystkie styki osłonięte i poprawione. Odpala za każdym razem.

Także sprawdź elementy gdzie wilgoć mogła się dostać i przeszkadzać.

Powodzenia!

Opublikowano

Miałem taki sam problemik ale myślę że to od wilgoci bo zaizolowałem wszystko dobrze i teraz jest spokój!!! :good:

No tez juz o tym slyszalem, a myslalem ze po prostu przetwornice walniete, a to po prostu po czasie, dojdzie gdzies wilgoc i wariuje :gwizdanie:

Opublikowano

W moim wypadku wilgoć to nie była. Po prostu padaka przetwornicy. Im cieplej było tym częściej gasła lampa. Dzisiaj podmieniłem na nówki i jest błogo :naughty: Dzięki Wojtas za pomoc... ponownie :hi:

Opublikowano

W moim wypadku wilgoć to nie była. Po prostu padaka przetwornicy. Im cieplej było tym częściej gasła lampa. Dzisiaj podmieniłem na nówki i jest błogo :naughty: Dzięki Wojtas za pomoc... ponownie :hi:

Nie ma za co wogole .... oby sluzylo jak najdluzej ja jedynie moge powiedziec o tym komplecie - bo kupiles ten sam, wiec zalozony w grudniu do tej pory wszystko ok poza jedna rzecza w prawej lampie co jakis czas tylko przy wlaczaniu prawa lampa sie nie zapala, po ponownym wlaczeniu dziala ok , ale nie dzieje sie to zawsze 1 na 10 przypadkow, zobaczysz u siebie jak to bedzie, ale 2 lata gwarancji, paragon jest :naughty:

Opublikowano

tez tak mam ze jak zapalam światła bez silnika to lampa nie zaskakuje ale taki objaw był też przy starych żarnikach.