Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W podpisie masz pomorskie.Wpadnij na spota to sie wgra.

Mam pomorskie w podpisie bo jestem z pomorza z okolic Słupska ale ogólnie mieszkam w UK i raczej wpadnięcie na spota odpada :decayed: .

Kurcze myślałem że ktoś mi coś pomoże a tu widzę lipa :cry:

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 803 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mam pytanie jesli chodzi o instalacje navi rns-e w a4 b5 czy tylko vdo d12 da sie to zrobić bo próbuje na vdo 07 i nie pokazuje nic na liczniku

Opublikowano

wystarczy:wink: do tego jeszcze cany do licznika i wsio:wink:

Thx , zamawiam graty. Udało mi się sprzedać RNS-D ze zmieniarką w ekstra pieniądzach, teraz poluje na RNS-E, ale same dziwne sztuki na allegro. Na razie czekam

Opublikowano

wystarczy:wink: do tego jeszcze cany do licznika i wsio:wink:

Thx , zamawiam graty. Udało mi się sprzedać RNS-D ze zmieniarką w ekstra pieniądzach, teraz poluje na RNS-E, ale same dziwne sztuki na allegro. Na razie czekam

Ja za moją navi z 2008 roku dałem nie całe 130 funtów i jest w stanie idealnym , tylko że była bez pinu i płytki z mapami (źródło pochodzenia też jakieś nie pewne :grin:) . Pin już mam ale teraz mam problem bo chyba się soft wykasował i nie wiem co teraz zrobić. Czy kupić nową płytkę z mapami (nie wiem jaką), czy ściągnąć coś z internetu , wypalić na płytce i wgrać do navi ( nie wiem co ). Jak na razie to mam z ta navi same problemy a miało być tak pięknie .

Opublikowano

odbija sie na tobie to ze kupiles ja tak tanio hehe, 130 funtow to jak za darmo, chodza na ebayu po 3 razy tyle

Opublikowano

Kurcze no to niech chociaż mi ktoś podpowie jaką płytkę kupić bo jest tego tyle że aż głowa boli. Może jakiś link z aukcji jak taka płytka wygląda , najlepiej żeby była najnowsza czyli 2012.

---------- Post dopisany at 21:26 ---------- Poprzedni post napisany at 21:23 ----------

odbija sie na tobie to ze kupiles ja tak tanio hehe, 130 funtow to jak za darmo, chodza na ebayu po 3 razy tyle

Z tym że ja jej nie kupiłem na ebayu tylko od takiego jednego kolesia , który miał ją od jakiegoś innego kolesia , i tak dalej i dalej..... dlatego napisałem że jest z niepewnego źródła :wink:

---------- Post dopisany at 21:48 ---------- Poprzedni post napisany at 21:26 ----------

Dowiedziałem sie tez jednego .

Miałem taki problem że nie miałem pinu do navi a musiałem wyciągnąć płytkę która w niej była , miała to być płytka z mapami na 2011 rok bo tak mówił koleś od którego ją kupiłem ale jak się okazało była to zwykła MP3:kwasny: . Płytke musiałem wyciągnąc bo chciałem włożyć płytkę z programem który przyucza nowego pinu .

Próbowałem ta płytkę wyciągać na dwa sposoby najpierw manualnie a później vagiem ale nie dało rady tego zrobić ani tak ani tak. Po długim googlowaniu bo na forum nikt mi n ie pomógł :thumbdown: dowiedziałem sie że w navi po 2008 roku jest serwisowo blokowany przycisk eject i że nie da się wyciągnąć płytki gdy się nie zna pinu .

Dla potomnych i ludzi którzy by mieli taki problem co ja pisze co trzeba zrobić

Odpalamy vaga --> wchodzimy w navi --> Adaptation10 --> channel 067

000 przycisk eject aktywny

001 coś tam zapomniałem co :doh:

225 przycisk eject nie aktywny

Wystarczy wpisać 000 i przycisk eject już działa i mozna wyciągnąć płytkę:naughty:

Opublikowano

Chciałbym zapytać się do czego jest ta kostka zaznaczona na zdjęciu. Wcześniej miałem Concerta 2, bez zmieniarki czy telefonu - a ta kostka zostaje bez podłączenia.

scaled.php?server=38&filename=adapteriso2audiya0.gif&res=landing

Opublikowano
Chciałbym zapytać się do czego jest ta kostka zaznaczona na zdjęciu. Wcześniej miałem Concerta 2, bez zmieniarki czy telefonu - a ta kostka zostaje bez podłączenia.

http://desmond.imageshack.us/Himg38/scaled.php?server=38&filename=adapteriso2audiya0.gif&res=landing

telefon:naughty:

Opublikowano

20120901190311resize.th.jpg

20120901190542resize.th.jpg

Znalazłem wyjście k-line na quadlocku, jeden z tych trzech niebiesko-czarnych kabelków wychodzi na czerwona wtyczkę do której wchodzi ta mala zółta kostka w której jeden z kabelków bodajże niebiesko-zielony łączy się ze ścieżką k-line. Problem w tym ze ani w ten sposób nie mogę się połączyć vagiem z nawigacja ani podłączając się pod ścieżkę diagnostyczna klimatronika (kostka a pin 1) tez nie mogę, w czym tkwi problem?

Opublikowano

A jaki komunikat wyskakuje ci na VAGu? i jaką masz wersje bo jeżeli 3.11 to nie połączysz się z RNS-E

Opublikowano

używam do połączenia wersji 409.1 i nie mam żadnych komunikatów oprócz tego ze coś tam nie odpowiada (not responding)

Opublikowano
http://img21.imageshack.us/img21/3030/20120901190311resize.th.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/6278/20120901190542resize.th.jpg

Znalazłem wyjście k-line na quadlocku, jeden z tych trzech niebiesko-czarnych kabelków wychodzi na czerwona wtyczkę do której wchodzi ta mala zółta kostka w której jeden z kabelków bodajże niebiesko-zielony łączy się ze ścieżką k-line. Problem w tym ze ani w ten sposób nie mogę się połączyć vagiem z nawigacja ani podłączając się pod ścieżkę diagnostyczna klimatronika (kostka a pin 1) tez nie mogę, w czym tkwi problem?

k-line jest w czarnej kostce zasilającej pin nr.3

Opublikowano

a w tej wiązce wychodzącej z auta za radiem to gdzie jest? Bo ja już nie wiem czy się dobrze podpinam, pin nr 3 w czarnej kostce adaptera iso łączy się w kabelkiem nie pamiętam dokładnie chyba brązowo-biały no ale to nie idzie, ani podpinanie linii diagnostycznej z klimatronika pod ten pin 3 w czarnej kostce tez nic nie daje, ja już nie wiem, powoli się załamuję :facepalm:

Opublikowano

złap sie ze złącza dignostyki bezpośrednio pod rns-a i będziesz pewien:wink: a i trza luknąć czy nowszym vagulcem sie połączysz:wink:

Opublikowano

dobry pomysł, tylko jak to zrobić który pin ze złącza do którego z rns-a? tego w czarnej kostce pin 3 czy 5 w kostce B? A może to to samo? Zastanawiam się czy to nie wina kabla bo ja mam coś takiego : USB 409.1 KKL VAG-COM OBD 2 II VW AUDI SKODA SEAT DIAGNOSTIC Cable UK | eBay

a i ma ktoś może sprawdzone źródło z jakimś nowszym vagiem niż 409.1?

Opublikowano

W takim razie podłącz na krótko linie k z RNS i wepnij bezpośrednio w gniazdo diagnostyczne wtedy musi się połączyć. Z vagiem 409.1 na pewno działa.

Opublikowano

który pin w gnieździe to będzie? i tylko to na krotko czy mogę te dwie kostki co normalnie podpinam podpiąć pod quadlocka?

Opublikowano
W takim razie podłącz na krótko linie k z RNS i wepnij bezpośrednio w gniazdo diagnostyczne wtedy musi się połączyć. Z vagiem 409.1 na pewno działa.

Marcin niekoniecznie , jedne kable 409 działają z rns-e inne nie:wink:

Opublikowano

Aha, przynajmniej u mnie z jednym z tańszych kabli działa :P

O ile dobrze pamiętam to mam taki KABEL VAG USB OBD II-4 (2557198207) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

DLC_Pinout.jpg

<br /><br />

W RNS zostaw tylko wtyczkę z zasilaniem resztę możesz wypiąć i podłączyć tylko na krótko linię K

Opublikowano

ok, tak zrobię, już powoli wyczerpuje wszystkie możliwości, nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa której nie sprawdziłem ale grzebiąc po forach zwróciło moja uwagę coś innego, mianowicie iz z rns-em można się komunikować przez tez kanał 56-radio ja próbowałem tylko 37-navigation, i tak teraz myślę ze warte to spróbowania.......?