Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie i zarazem prośbę. Czy ktoś z was ma oryginalne mapy z softem 650? jeżeli tak prosiłbym o podesłanie mi samego softu z tych map. Gdyż moja Nawi gada mi z tyłu od strony pasażera zamiast z przodu od strony kierowcy. Jak zrobię downgrade do ori map z 2004r to jest dobrze ale jak wrzucę jakiegokolwiek innego softa znów nawi siedzi z tyłu... Także ogromna prośba o soft. Nie chce języka pl i sds-a jedynie soft z ori map. Proszę o kontakt na PW. Chyba że ktoś z was zna przyczynę tego problemu i jest inna niż wadliwy soft to czekam na jakąś pomoc.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 803,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, studiowałem wujka Google i oczywiście forum, ale mam pare pytań co do podłączenia navi. W Aucie mam Concert na płyty, fabryczny zestaw głośnomówiący, multi kierownice. Mam zamiar wstawić RNS-E , nie wiem co potrzebuje, chodzi jakie wtyczki,kable. Analizowałem temat w dziale warsztat o montażu od A do Z ale chciałbym żebyście podzielili się swoimi doświadczeniami w montażu :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Cześć koledzy, może ktoś mi podpowie bo miał taki przypadek. Pacjent to RNS-E wszystko działa tak jak powinno, odtwarza płyty, karty itepe natomiast dziwne mam dwa objawy:

1. Dosyć ciężko wchodzi płyta CD - trzeba ją z ewidentną siłą popchnąć żeby radio ją "pobrało"

2. Po wyjęciu płyty, monitor jest cały czas otwarty i nie można go zamknąć. Trzeba włożyć płytę, żeby można było zamknąć ekran.

Ktoś przerabiał temat?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej. Od jakiegoś czasu rozglądam się za a4 b7. Znalazłem parę sztuk spełniających wszystkie moje wymagania poza radiem RNS-E z nawigacją. Boję się, że mogę czekać i czekać, a modelu posiadającego wszystko, czego chce, nie znajdę. Zastanawiałem się, więc czy nie kupić sztuki ze zwykłym radiem 2 din (np. chorus 3) i nie wymienić na RNS-E na własną rękę. Myślicie, że warto? Czy może lepiej czekać i szukać do skutku? Czy taka wymiana współgrałaby z kierownicą wielofunkcyjną i generalnie wszystko byłoby ok?

Opublikowano

Hej. Od jakiegoś czasu rozglądam się za a4 b7. Znalazłem parę sztuk spełniających wszystkie moje wymagania poza radiem RNS-E z nawigacją. Boję się, że mogę czekać i czekać, a modelu posiadającego wszystko, czego chce, nie znajdę. Zastanawiałem się, więc czy nie kupić sztuki ze zwykłym radiem 2 din (np. chorus 3) i nie wymienić na RNS-E na własną rękę. Myślicie, że warto? Czy może lepiej czekać i szukać do skutku? Czy taka wymiana współgrałaby z kierownicą wielofunkcyjną i generalnie wszystko byłoby ok?

moj brat w a3 '08 miał radyjko z nawigacja ale jakaś słaba. Wrzucił sobie rns-E zwykłego, kierownice multi, Bluetooth, zakodował i śmiga bez problemu. Kieruj się stanem silnika itd itp a resztę sobie dokupisz :) pozdro

Witam, studiowałem wujka Google i oczywiście forum, ale mam pare pytań co do podłączenia navi. W Aucie mam Concert na płyty, fabryczny zestaw głośnomówiący, multi kierownice. Mam zamiar wstawić RNS-E , nie wiem co potrzebuje, chodzi jakie wtyczki,kable. Analizowałem temat w dziale warsztat o montażu od A do Z ale chciałbym żebyście podzielili się swoimi doświadczeniami w montażu :)

W b6 chyba nawet nie potrzeba przejściówki. Podłączasz i powinno śmigać elegancko :) mogę się mylić ale jeśli pamięć mnie nie myli to u dobrego znajomego tak podpisaliśmy. Pozdro
Opublikowano

To jeszcze zapytam, czy kierownica multi od chorusa III różni się czymś od kierownicy z rns-e?

Opublikowano

To jeszcze zapytam, czy kierownica multi od chorusa III różni się czymś od kierownicy z rns-e?

Nie wiem jakie są rodzaje kierownic, Bracik kupił normalna multi pasująca. Jeżeli by coś nie banglalo to myśle, ze kwestia dobrego skodowania, trochę tego w necie jest na ten temat.
Opublikowano

Kierownica jest ta sama

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

moj brat w a3 '08 miał radyjko z nawigacja ale jakaś słaba. Wrzucił sobie rns-E zwykłego, kierownice multi, Bluetooth, zakodował i śmiga bez problemu. Kieruj się stanem silnika itd itp a resztę sobie dokupisz :) pozdro

W b6 chyba nawet nie potrzeba przejściówki. Podłączasz i powinno śmigać elegancko :) mogę się mylić ale jeśli pamięć mnie nie myli to u dobrego znajomego tak podpisaliśmy. Pozdro

Czyli łatwiej jest ? :) Nosze się z zamiarem montażu, ale powoli kompletuje wszystko :)

Opublikowano

Jeżeli kable masz w jednej "kostce" z zapięciem to tylko to podpinasz (;

Opublikowano

Oki dzięki za podpowiedź :)

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie, przy zmianie z BNSa na RNSa dużo jest zamieszania? Czy trzeba jakieś adaptery etc.?

Kodowanie jakieś czy tylko przepięcie tych kabelków (K line)?

Edytowane przez BrykBryk

Opublikowano

Nic nie trzeba. Przepinasz i odrazu powinno zadziałać

Opublikowano

Witajcie, możecie mi powiedzieć czy do mojej A4 b7 2007r podejdzie mapka z 2014 r czy musi byc to wersja z 2007 ? (rns-e)

Opublikowano

Podejdzie nawet z 2016 roku

Wysłane z mojego Galaxy S7 za pomocą Tapatalka

Opublikowano

Pytanie laika - czy będzie różnica w jakości dźwięku między BNS a RNS? Nie mówię tu o Bose.

Czy RNSe musi mieć karty do 4gh HC czy mają być bez HC?

Opublikowano

Rns trochę gorzej gra

Opublikowano

Rns trochę gorzej gra

Jakieś fakty?mity ? A'propo.?
Opublikowano

Jaki nr mają kluczyki do wyciągania Rns?

Opublikowano

8E0 051 530