Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nazwy plików nie mogą być zbyt długie bo nie będzie widziało.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A jak mi widzi a je pomija to co?

Opublikowano

Kupiłem klucze do wyciągania rns-e po włożeniu słychać kliknięcie ale nie chce kompletnie wyjść jak mocniej pociągnę za kluczę to wyskakują. Czy jest jakiś sposób by wysunąć radio ?

Opublikowano
Kupiłem klucze do wyciągania rns-e po włożeniu słychać kliknięcie ale nie chce kompletnie wyjść jak mocniej pociągnę za kluczę to wyskakują. Czy jest jakiś sposób by wysunąć radio ?

ori klucze kupiłeś ??

albo zdejmin półkę pod kierownicą i wypychaj radio

lub jak to ja robiłem po włożeniu kluczyków (nie ori) otwierałem ekran i delikatnie za ranty w radiu nie ekranie po prostu wyciągałem :wink:

Opublikowano

w ASO kupiłeś??

Opublikowano

jak by kupił w ASO to by wyciągał samymi kluczykami :wink:

Opublikowano

ori = ASO :tongue4:

Opublikowano
A jak mi widzi a je pomija to co?

to znaczy, że jednak nie widzi :decayed: zmodyfikuj tytuły (bez . , / [ ] { } & ^ * ) i innych tego typu znaków i będzie banglało :wink: u mnie zdało egzamin :good: podczas odtwarzania niby widział utwór na liście ale przeskakiwał czasem do następnego :kwasny:

Opublikowano

w ASO kupiłeś??

Na Alledrogo hahaha. Dziś jeszcze raz próbowałem wyciągnąć tak jak pisał " Marcino" ale nawet nie drgnie. Wydaje mi się że prawe górne mocowanie nie chce się wypiąć, nie słychać tak mocnego kliknięcia jak w pozostałych.

Opublikowano

w ASO kupiłeś??

Na Alledrogo hahaha. Dziś jeszcze raz próbowałem wyciągnąć tak jak pisał " Marcino" ale nawet nie drgnie. Wydaje mi się że prawe górne mocowanie nie chce się wypiąć, nie słychać tak mocnego kliknięcia jak w pozostałych.

Pope poszedł priv

Opublikowano

No to mariusz mam dokladnie to samo:P

Opublikowano

Czy do zmieniarki i do interfejsu idzie ten sam kabel ? Czy przy interfejsie jest potrzebny inny ?

Opublikowano

Witajcie :wink:

Mam w aucie nawigację RNS-E z 2010 roku. VCDSem odczytany numer części 8E0035193B. Podobno jest to tzw. "LED".

Chciałem w pewnym warsztacie zakupić mapę 2013. Usłyszałem, że to nie wersja "media" tylko "pół media", a prawdziwy media to ten z błyszczącą ramką ?? - trochę zgłupiałem, a wg Pana w warsztacie różnica jest KOLOSALNA :wink:

Informacje odnośnie mojego urządzenia:

• Polskie Menu
  • SW: 0300
  • HW: H03
  • MAPA: 8p0919884_BE_EUE

Płyta jednowarstwowa z mapami 2011 i 2012 działa bez zarzutu. Niestety dwuwarstwowa płyta z 2013 (tłoczona, a nie nagrywana) nie chce ruszyć. Pokręci chwile i stop, znowu pokręci i stop. Czasami coś tam złapie, ale trwa to dość długo. Pan w warsztacie sugeruje czyszczenie lasera?

1. Czy problemy z odczytem płyty dwuwarstwowej to kwestia zabrudzonego lasera, czy może nieaktualnego oprogramowania w nawigacji?
  2. Czy mapa 2013 zawiera również jakiś "upgrade" softu nawigacji?
  3. Czy na RNS-E 2010 jest to samo oprogramowanie co na starsze modele? Jaka jest aktualna wersja softu na RNS-E 2010?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Tak to wygląda podczas jazdy na mapie 2012.

Z9yVxB6s.jpg

wSaDfiqs.jpg

Opublikowano

Masz LED-a, nie ma pół ledów... błyszcząca ramka jest po prostu pod inne Audi (zdaje się że pod nową a3 ale nie jestem pewny).

Co to znaczy tłoczona??

Opublikowano

Nagrywane płyty - Na materiał w postaci czystej płyty, nagrywarka w komputerze laserem wypala "dane".

Tłoczone płyty - Powstają w procesie masowej produkcji. Na "krążku" odciskana jest matryca.

Tłoczone, czyli można powiedzieć wyprodukowane tak jak oryginał. Z dołu są najczęściej srebrne, a nie zielone, fioletowe itp tak jak nagrywane.

Opublikowano

ta, masz nowy soft w ledowej navi, pol-ledowa? co on bral ? Do a3 robiil taki z ramkami ekranu w kolorze black piano ale poza tym wsio w ledzie to samo. Nie wiem jak 2011 bo nie miaem ale 2012 tez jest dwuwarstwowa, bynajmniej europe west central. Sprawdz ten laser, nie tgak trudno go przeczyscic, zaopatrz sie w izopropanol, pare srubek odkreccasz, zdejmujesz gorna pokrywe i jazda.

Pytanie z innej beczki, dlaczego rns-e (mk1) nie zachowuje stacji radiowych???

Opublikowano
Nagrywane płyty - Na materiał w postaci czystej płyty, nagrywarka w komputerze laserem wypala "dane".

Tłoczone płyty - Powstają w procesie masowej produkcji. Na "krążku" odciskana jest matryca.

Tłoczone, czyli można powiedzieć wyprodukowane tak jak oryginał. Z dołu są najczęściej srebrne, a nie zielone, fioletowe itp tak jak nagrywane.

nie musi być izopropanol , wystarszy że masz dobre markowe perfumy , ja miałem taka sama sytuacje , laser miał sporo brudu , psiknąłem mexxem na pałeczke do uszu, przeczyściłem 2 razy i śmiga :banan:

Opublikowano

nie musi być izopropanol , wystarszy że masz dobre markowe perfumy , ja miałem taka sama sytuacje , laser miał sporo brudu , psiknąłem mexxem na pałeczke do uszu, przeczyściłem 2 razy i śmiga :banan:

Ja bym jednak perfum wolal nie uzywac bo nie jest to czysty alkochol i jednak cos tam zostawi na laserze.

---------- Post dopisany 19-09-2013 at 11:47 ---------- Poprzedni post napisany 16-09-2013 at 13:15 ----------

Wybaczcie koledzy ze sie powtarzam ale potrzebuje pomocy z tym rns-em ktory traci stacje radiowe po ponownym wlaczeniu, dlaczego tak sie dzieje?

Opublikowano

mam taki problem, nie świeci mi wyświetlacz RSN-e, ostatnio się włączył na 5 min i zgasł. Wszystko działa muzyka itp. Wie ktoś co boli moją RNS-e?

Opublikowano

Zapewne tasma laczaca ekran z plyta glowna, musisz sie jej przyjrzec.