Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na allegro od reki 12 zł z wysylka

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja mam takie z allegro i sie nadają na złom. Nie dość że się gną to jeszcze są źle poprzycinane że albo nie chcą zaskoczyć albo jak zaskoczą to nie chcą puścić. Nie polecam.

Była już o tym kiedyś dyskusja w divisionie :kwasny:

Opublikowano

Ok

Z innej beczki gdzie się ustawia głośność dla radia, cd/mp3, bo jak słuchałem na full i tak zgasilem auto, a potem żona chciała jechać na zakupy to za jednym zamachem i fryzjera załatwia i laryngologa chociaż nie była umowiona.

Opublikowano

Taką głośność odtwarzania jaką masz ustawioną przed wyłączeniem navi będziesz miał również i po ponownym włączeniu. W RNS-E z tego co mi wiadomo nie można ustawić głośności startowej.

Opublikowano

Kur.. no to niezła porażka, ja do szukałem się tylko glosnosci NAVI i komunikatów drogowych. Żebym wiedzial to bym został przy concert 3

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie co do kodowania:

Mam bluetooth, którą opcję mam wybrać?

0xxx?xx: Telephone Preparation

1 = Telephone Preparation NOT installed

2 = Telephone Preparation without Comfort Functionality

3 = Telephone Preparation (Aftermarket Retrofit)

4 = Base Plate (Nokia - Remote Feed Voltage for Microphone inactive)

5 = Telematic Europa (Remote Feed Voltage for Microphone inactive)

6 = Telephone Preparation for North American Region (NAR)

7 = Telephone Preparation with Comfort Functionality

A to pozycja od czego zależy? za co odpowiadają kolejne pozycje?

0xxxx?x: Equipment I

+1 = Standard/Basic Value - Add to the Sum of Options below

+1 = Audi Music Interface (AMI/PR-UF7) installed

+2 = Satellite Radio (SIRIUS/XM) installed

+4 = Analog Input (AUX/PR-UF0/UF1/UF2) installed

A to od czego jest ? +08 - Telematics?

Opublikowano

No jak masz ori bt to 7

Opublikowano

Mam problem z komunikacją RNS-E z VCDS'em. Przelożyłem k line na PIN 5 wtyczki B ale nie moge uzyskać polączenia z RNS-E. Z pozostałymi sterownikami łączę się bez problemu. Ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano
Byłem dzisiaj w serwisie po wyjmaki do rnsa i pan odrazu powiedział że to są akcesoria montażowe i tego nie sprzedają. Jak wyjechałem mu z nr i że normalnie to można kupić zaczerwienił się, kazał podać nr, sprawdził i zamówił mi komplet 4 szt. :grin:

Komplet 4 szt ma nr: 8E0 051 530

Odebrałem dzisiaj wyjmaki do radia i pełen pozytyw. 40 zł dałem za 4 szt. i wsadziłem lekko w radio i pyk, pyk i wszystkie ładnie zaskoczyły a te z allegro czy gdzieś to porażka. Także polecam każdemu w zaopatrzenie się w ori wyjmaki. :wink:

Opublikowano
Ok

Z innej beczki gdzie się ustawia głośność dla radia, cd/mp3, bo jak słuchałem na full i tak zgasilem auto, a potem żona chciała jechać na zakupy to za jednym zamachem i fryzjera załatwia i laryngologa chociaż nie była umowiona.

straszna porazka z ta glosnoscia,mam to samo od kilku lat,kwestia przyzwyczajenia,wsiadam,przekrecam kluczyk i odruch reki na pokretlo glosnosci:grin:mozna z tym zyc,ale nie powiem,fajnie jakby sie cziszej odpalala:facepalm:

Opublikowano
Mam problem z komunikacją RNS-E z VCDS'em. Przelożyłem k line na PIN 5 wtyczki B ale nie moge uzyskać polączenia z RNS-E. Z pozostałymi sterownikami łączę się bez problemu. Ma ktoś jakiś pomysł?

Moze za słaby kabel masz :wink:

Opublikowano

Witam, mam pytanko odnośnie RNS-E

Czy radyjko o numerze 8E0 035 192T z 2010 r. podejdzie do A4 B7 z 2005 bez problemu ?

Chodzi mi głównie o numer navi, czy bez problemu da się wgrać polskie menu i zgrać to wszystko z autem :)

Opublikowano

Jakiekolwiek rns-e z frontem a4 bedzie smigal jak trzeba, po odpowiednim kodowaniu rzecz jasna

Opublikowano
Jakiekolwiek rns-e z frontem a4 bedzie smigal jak trzeba, po odpowiednim kodowaniu rzecz jasna

Dzięki za odpowiedź, pytałem bo widziałem posty z rns-e z USA itp. na allegro są aukcje gdzie wgrywają polskie menu ale są opisy że do 2009 r. a ta navi jest z 2010 r. dlatego zwątpiłem.

Opublikowano

Udało mi się rozwiązać problem z komunikacją VCDS a RNS-E. Okablowanie było w porządku...problem leżał po stronie kabla. Użyłem starego niebieskiego obd II z B6 oraz Vaga i połączyło się bez problemu :)

teraz znów mam inny problem ;/ próbuje połączyć się z bluetooth [77]...VCDS widzi go, próbuje nawiązać połączenie ale po chwili rozłącza i tak w kółko...nie pobiera z niego żadnych danych ( numer, kodowanie, błędy ). Moduł ma z końcówką H.

A wygląda to tak:

1) http://i1174.photobucket.com/albums/r616/tombik87/1_zpsfdbe26b0.png

2) http://i1174.photobucket.com/albums/r616/tombik87/2_zps3d439c00.png

Może miał ktoś z Was podobny problem?

Opublikowano

Witam

Panowie jestem początkujący w temacie. Mam Seata Exeo z Nawi RNS-E. Był w niej soft SW 0200 HW H05. Postanowiłem wgrać nowy soft w wersji 0650. Znalałem na necie obraz płyty nagrałem w ImageBurn na CD i zrobiłem update. Nawi zobaczyło płytę z softem i zaczelo aktualizacje. Pasek postepu doszedl do konca i nastepnie nawi sama sie uruchomiła ponownie. Jednak po uruchomieniu jak wchowdzę w CAR>Version to mam źle podawany soft bo mam SW X---

Proszę o pomoc bo nie mogę znaleźć rozwiązania. Próbowałem wykonać update do softu 0750 z PL menu ale nie ruszą aktualizacja... ( Płyta nagrana recznie jako CD z plikami i etykieta płyty jakas tam, bo obrazu gotowego nie znalazłem na necie). Bardzo proszę o szybką pomoc.

Pozdrawiam

Piotrek

Opublikowano

I co Ci to swx przeszkadza w czym?

Opublikowano

Ale jednym slowem nic nie dala aktualizacja bo miala dojsc regulacja srednich tonow a nie ma a poza tym nie moge teraz tez wgrac polskiego menu...

Opublikowano

Musisz ustawic downgrade i wtedy probowac z innym softem

Opublikowano

A Downgrade ustawie zwykłym kablem VAG Kline ? W Nawigacja>Adaptacja Channel 97 i ustawić na 1.

Tylko Na jaki soft próbować zrobić downgrade ?

Mam oryginalna płytę z mapami. Może ją włożyć i niech zassa z niej soft. Tylko nie wiem jaki tam jest soft.

A skąd pobrac sprawdzony soft 0650 oraz spolszczony soft ?