Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2. aby dokładnie RNS-E określała naszą pozycję musimy podać rozmiar kół :

STG 56 -> Adaptation -> Function 10

-> Channel 001 (Tires)

tabela rozmiarów opon na str. de.openobd.org - eigendiagnose im vag-konzern

w moim przypadku dla koła 235/40/18 była to wartość 1967

Link w podanym poście nie śmiga. Ma ktoś jakieś listy jakie wartości mają poszczególne rozmiary kół?

http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/nawigacja-rns-e-7428/index87.html#post3480629 :wink:

Proponuję któremuś z modów dodać to do pierwszego posta tematu.:hi:

Juz wrzucam :hi:

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W sterowniku radio/nawigacja 56 mam kodowanie 0301111, natomiast w 77 telefon 0011822

Opublikowano
W sterowniku radio/nawigacja 56 mam kodowanie 0301111, natomiast w 77 telefon 0011822

no i wsio jasne, 3 od konca w kodowaniu navi ma byc 7 i ostatnia 5 jak masz multifunkcje.

daj znac czy pomoglo

Opublikowano

No i jest polowicznie tzn. Na rns-e wyświetla wszystko natomiast nie mam funkcjonalności przycisku MODE na kierownicy natomiast pokrętło na kierownicy zmienia tylko kawałki utworów a nie mam spisu tel.

Opublikowano

Kodowales zegary?

Opublikowano

Nie kodowaniem, przed założeniem rnsa wszystko dzialalo miód malina. Przycisk mode, wyszukiwanie poprzez pokrętło na kierownicy, rozpoczyna nie i kończę nie rozmowy po wciśnięciu pokretla.

Opublikowano

Hmm, to zobacz co masz w instruments pod 62 bodajze kanalem

Opublikowano

W adaptacji na kanale 62 mam 21 natomiast w zestawie wskaźników 17 mam 0007001

Opublikowano

Zmien na 23

I wyciagnij kluczyk na 5-10 minut

Opublikowano

Właśnie tak myślałem i w międzyczasie zmieniłem, myślałem że to ma wpływ na strzałki przy NAVI na fisie

---------- Post dopisany at 11:38 ---------- Poprzedni post napisany at 11:28 ----------

No i to było to kolego. Parę dni temu jak kodowaniem rns żeby mi widział strzalki na fis to dałem z 23 na 21 sugerując się 1 strona opisu pomimo że wg mojego dodawania powinienem mieć 23. Nie miało to wpływu na strzałki ale nie zwróciłem uwagi i przez to utraciłem funkcjonalność telefonu na fisie. W każdym razie chyba jest ok, dziękuję Ci bardzo za czas i cierpliwość gdy się kiedyś spotkamy to Cię opije.

Opublikowano

Hyhy, spoko ze pomoglo bo konczyly mi sie pomysly :D

Opublikowano

Witam

Mam Audi A4 2007 rok z fabrycznym radiem 2-DIN Concert, już z nowszą instalacją P&P do montażu RNS-E oraz fabrycznym bluetooth. Wywaliłem Concerta, zakupiłem RNS-E, chce wszystko połączyć do kupy oraz odblokować SDS'a. Tylko mam jeden problem. Do PINu C7, gdzie mam pociągnąć MIC+ mam wpięty konektor z zielono/niebieskim przewodem, który w Concercie był oznaczony K- LTG. Za co odpowiada ten przewód? Czy mogę go po prostu wyciąć i wstawić w jego miejsce MIC +?

Opublikowano

Tylko, że nie mam w ogóle kostki B :) mam A, C i D a kostka B jest pusta we wtyczce :) jakoś po CANie nie uda się połączyć VCDS'em z RNS-E? Koniecznie musi być podłączona Linia K?

Opublikowano

To lipa :) może w ASO dostanę albo podepnę pin bezpośrednio pod RNS-E :) dzięki za pomoc :)

Opublikowano

W ASO dostaniesz za pare groszy ta niebieska kostkę.

BTW- nikt mi nie pomoże?

Panowie- ma ktoś pomysł jak sprawdzic czy antena gps działa poprawnie?

Czasami bez powodu pokazuje na RNS e jakbym sie kręcił autem w kółko...

Opublikowano

jest to w engineering mode?

Opublikowano

moment- sprawdze zaraz...

---------- Post dopisany at 22:31 ---------- Poprzedni post napisany at 22:07 ----------

8

Ale ma razie pokazuje ok. Muszę chyba sprawdzic to jak zacznie wariować ...

Opublikowano

8 jest gicior

Opublikowano

Byłem dzisiaj w serwisie po wyjmaki do rnsa i pan odrazu powiedział że to są akcesoria montażowe i tego nie sprzedają. Jak wyjechałem mu z nr i że normalnie to można kupić zaczerwienił się, kazał podać nr, sprawdził i zamówił mi komplet 4 szt. :grin:

Komplet 4 szt ma nr: 8E0 051 530