Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade systemu PDC (Parktronic) - czujniki z przodu oraz zdalne załączanie w A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zderzak kupiłem z ori wiązką i czujnikami. Dziwne że wszystkie 4 trafione. Ale jeśli tylko to, to dobra wiadomość 

Opublikowano

Miganie i ciągły sygnał to zgłoszenie, że system niesprawny... 

Opublikowano

albo wiązka w zderzaku albo ta idąca od modułu do przodu auta, gdzieś coś musiałeś pomieszać lub któryś przewód uszkodzony.

Opublikowano

Ciężko było coś pomylić ro wpiecie 4 przewodów ?

Opublikowano

może błędnie piny obsadzone? warto sprawdzić, bo błąd jest raczej gdzieś w tym co dokładałeś.

Opublikowano

Albo sterownik pdc trup ale skoro pokazuje błędy czujników to raczej wiązka wadliwa. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Hmmm na przód leci przecież wtyczka T12e a z niej 8 przewodów do przednich czujników i głośniczka... do tego jeszcze 2 przewody od bezpieczników S17 i S5, dwa od przycisku PDC, jeden od Kline i CANy... 

PDC P+T od 2004.png

I nie wiem po co wpinać coś do ABS/ESP jak w B7 info masz już po CAN...

Opublikowano

Wiązka od kaju,więc tu raczej wszystko jest ok. Z tyłu kostka plus dwa kable z pinami opisane. Przy pinie nr gniazda w kostce. No kuwa ciężko pomylić. Z przodu kostki plus dwa kable oznaczone aby wpiąć się w kostkę esp. To opis kaju 

IMG_20210312_134309.jpg

Opublikowano

Sprawdzałem wszystko po kilka razy. Nie wiem może te kable do esp spróbować na odwrót? Nie walnie co? 

Opublikowano

kolega miał już pdc tył więc zasilanie kline i cany już były.

jak piszesz w b7 sygnał prędkości do pdc jest po can, w b6 był jeszcze wprost z absu.

ale to i tak wychodzi że musiał pociągnać 10 kabli do przodu extra. 2x głośnik, 2x przycisk, 6x czujniki pdc, 

Opublikowano

o ile rozumiem te piny z kartki z pozycji 1 i 2 to nie rozumiem tych 3 i 4 po co one i gdzie idą?

Opublikowano
1 minutę temu, MaTeo85 napisał:

ale to i tak wychodzi że musiał pociągnać 10 kabli do przodu extra. 2x głośnik, 2x przycisk, 6x czujniki pdc, 

Dokładnie i to pasowałoby sprawdzić omomierzem czy się zgadza, głównie te przewody do czujników... 

Opublikowano

rozumiem że wykorzystałeś przycisk ESP zamias PDC więc esp sam w sobie miał już podświetlenie i kombinowanie z nim dalej było bez sensu, potrzebne były tylko 2 przewody od esp do sterownika pdc.

oczywiście ori przewody z przycisku esp odłaczyłeś i w ich miejsce wsadziłeś te z wiazki czy je połaczyłes?

Opublikowano

To wygląda jak zasilanie podświetlania, brązowy i Szaro-niebieski, może do przycisku PDC? 

Opublikowano

Może być bo podświetlenie działa 

Opublikowano

Mam jeden pdc zapasowy . Może po prostu spróbuję podmienić go z którymś z przodu i zobaczę czy błąd tego pdc zniknie? 

Opublikowano

ustalmy najpierw jedno zamiast przycisku PDC, masz wsadzony guzik ESP i to na nim działasz?

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie. Po co w module jest środkowe złącze? W tym z końcówką B też było dlatego pytałem o różnicę. Tam wpiąłem kostkę z wiązki 

Opublikowano

Strasznie nie chciałem usuwać wizytownika (dużo ładniej to dla mnie wygląda). Postanowiłem przycisk pdc zamontowac przy zapalniczce, w tym schowku na monety (chyba)