Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 545,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

205/55 R16 91H na necie są za 297zł/szt. z przesyłka gratis

brać

Opublikowano

podziękował i chyba faktycznie wezmę :)

Opublikowano

Siema!

Panowie a co myslicie o oponach marki Kormoran?

a dokładnie http://allegro.pl/4x-opony-zimowe-205-55r16-kormoran-snowpro-b2-2015-i5696073430.html

Odpuść i czytaj temat - dwie strony temu wszyscy je odradzali.

Opublikowano

205/55 R16 91H na necie są za 297zł/szt. z przesyłka gratis

Trochę drogo, chyba, że poszły do góry. Ja rok temu kupiłem WR D3 za 210zł za szt nówki.

Opublikowano

Raczej miasto a od czasu do czasu góry więc raczej żadnych specjalnie ekstremalnych warunków nie będzie, ważne też by było w miarę cicho no ale z tego co widzę to na forum większość jest za nokianami, ja brałem pod uwagę goodyear ug9, michelin alpin a5 lub coś z pirelli lecz teraz to już sam nie wiem za czym się rozglądać

Opublikowano

Witam

Osobiście trzeci sezon będę użytkował Conti Winter Contact TS 850.

Której z ubiegłych zim, w połowie marca strasznie sypnęło śniegiem. Auta na parkingu pod robotą zasypało po zderzaki.

Jako jeden z ostatnich opuszczałem miejsce katorgi (czytaj praca w sobotę) i bez pomocy osób postronnych wygrzebałem się z zaspy na skręconych lekko kołach.

Auto to 1.8T z front-napędem ... Według mnie te conti, mimo dosyć gęstego bieżnika, to bardzo dobra oferta.

Opublikowano

Raczej miasto a od czasu do czasu góry więc raczej żadnych specjalnie ekstremalnych warunków nie będzie, ważne też by było w miarę cicho no ale z tego co widzę to na forum większość jest za nokianami, ja brałem pod uwagę goodyear ug9, michelin alpin a5 lub coś z pirelli lecz teraz to już sam nie wiem za czym się rozglądać

Każda z tych opon spełni swoje zadanie przy twoim zapotrzebowaniu. Ale faktem jest, że Nokiany będą najtańsze a tak samo dobre a momentami lepsze niż Micheliny czy Goodyeary. Pirelli jest u nas nieco nie doceniane, ale to też świetna opona, tylko nieco droższa.

Opublikowano

Ja rok temu kupiłem WR D3 za 210zł za szt nówki.

:shock3: serio?

Opublikowano

Każda z tych opon spełni swoje zadanie przy twoim zapotrzebowaniu. Ale faktem jest, że Nokiany będą najtańsze a tak samo dobre a momentami lepsze niż Micheliny czy Goodyeary. Pirelli jest u nas nieco nie doceniane, ale to też świetna opona, tylko nieco droższa.

A z Pirelli coś konkretnego? jakiś model?

Opublikowano

A z Pirelli coś konkretnego? jakiś model?

Z zimowego Pirelli tylko seria SottoZero III, ale w mniejszych rozmiarach nie występuje.

Opublikowano

Właśnie ja muszę wybrać między SottoZero 3 a Dunlopami Wintersport 5, bo raczej Conti Ts850P nigdzie nie dostanę. Jakieś za i przeciw?

Wysłane z mojego Avanta ;-)

Edytowane przez pafcio87

Opublikowano

Dunlopy prawie na pewno będą bardziej ciche niż Pirelli, z drugiej strony Pirelli jest jak na zimówkę dosyć sztywna, co się dobrze sprawdza na autostradach

Opublikowano

A coś z tego:

-Bridgestone Blizzak LM001 205/55 R16 91 H produkcja 2015 320złszt

-Goodyear Ultra Grip 9 205/55 R16 91 H produkcja 2014 330złszt

-Dunlop Winter Sport 5 205/55 R16 91 H produkcja 2015 340złszt

-Pirelli SottoZero 2 205/55 R16 91 H produkcja 2015 317zlszt

-Nokian WR D4 205/55 R16 91 H produkcja 2015 330zlszt

coś z tych no chyba że jeszcze coś innego lecz sądzę że z tych można wybrać.....

Opublikowano

Ja dzisiaj też właśnie byłem oglądać oponki na zimę i mój wybór właśnie padł na Nokian WR D4 i przy 16 za komplet zapłacę 1240 zł już z montażem.

Opublikowano

witam, czy polecacie zakup UG9 ?

Opublikowano

Ja bym wolał Goodyear. Nie dażę żadną sympatią Dunlopów.

Opublikowano

Dunlop należy do Goodyear'a...

Wysłane z mojego Avanta ;-)

Opublikowano

Możliwe, ale kilkukrotnie szybciej się ściera.