Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 545,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
12 godzin temu, Onyks napisał:

No jak Ty przy 15-20 stopniach jeździsz na zimówkach to nie ma się czemu dziwić :decayed:

Mamy takie zimy teraz , że w dzień jest 20, a w nocy -10 i śnieg więc co się dziwisz.

Opublikowano

Czas na zakup zimówek rozważam nowe Dębica Frigo HP 2 XL 225/50r17  jeździ ktoś na dębicy, jakieś opinie?? Chyba to lepszy wybór od chinoli? Z drugiej strony zastanawiam się nad używkami i tu powstaje dylemat, co lepiej...

Opublikowano

Lepiej 215/50 R17.

Opublikowano
1 godzinę temu, major88 napisał:

Czas na zakup zimówek rozważam nowe Dębica Frigo HP 2 XL 225/50r17  jeździ ktoś na dębicy, jakieś opinie?? Chyba to lepszy wybór od chinoli? Z drugiej strony zastanawiam się nad używkami i tu powstaje dylemat, co lepiej...

Jak już masz kupować używki to lepiej dołożyć trochę grosza i kupić nowe Dębice. 
Też się zastanawiałem co wybrać i wziąłem jednak nówki dokładnie te o których piszesz - Dębica Frigo HP 2 XL 225/50r17. Na oponeo mają ocenę 4,8 na 3400 ocen więc uważam, że muszą być w miarę okej bo gdyby były słabe to przy takiej liczbie ocen średnia byłaby mizerna. 
Przyszły wczoraj więc nie zdążyłem jeszcze założyć. 
293,99zł za sztukę z wysyłką gratis. 

Edytowane przez krystiano91

Opublikowano

Zimowa Dębice użytkuje w VW Polo juz od 3 lat i złego słowa nie powiem. Wiadomo, że ciezko porównywac spisywanie się opon w dwóch tak różnych autach ale na Twoim miejscu mając do wyboru używki renomowanych firm bądź nówki Dębicy nawet chwilę bym się nie zastanawiał i zrobił jak kolega powyżej.

Opublikowano

Też kiedyś w VW polo miałem Dębice i nigdy więcej, trakcja na tych oponach w ogóle nie istnieje, czeski Barum, który jest w podobnej cenie wypada 100 razy lepiej.

Opublikowano

Testował ktoś Uniroyal MS Plus 77 ? 

Opublikowano
Testował ktoś Uniroyal MS Plus 77 ? 

Słabo, lato RainSport 3 rewelacja, ale zima MS Plus77 tragedia. Strasznie twarda guma, jak na zimę spodziewałem się lepszej mieszanki. Hamowanie powiedzmy w normie ale opór toczenia jakbym pługiem pocinał[emoji36] Miałem w rozmiarze 205/55/16 i więcej nie założę.

Tapnięte z iPhone
Opublikowano

To bardzo ciekawe, bo ja dzisiaj założyłem taki zestaw na zimę i pierwsze co zaobserwowałem to fakt, że guma jest miękka.
Kiedyś już jeździłem na tych oponach w innym aucie i również takie były, co więcej celowo je wybrałem właśnie dlatego, żeby sobie poprawić komfort jazdy na 1BV oraz żeby dobrze odprowadzały wodę (mieszkam w mieście i głownie męczę się z mokrą nawierzchnią zimą)

Mocno je dzisiaj testowałem w warunkach bardzo intensywnych opadów deszczu (w Gdańsku ciągle pada) i jeździ to na mokrym wspaniale.

@Jaguaro, może miałeś te opony w wersji XL lub RUNFLAT ? bo wtedy opony są zazwyczaj dużo twardsze.

Edytowane przez zioowo
uzupełnienie

Opublikowano
18 godzin temu, krystiano91 napisał:

Jak już masz kupować używki to lepiej dołożyć trochę grosza i kupić nowe Dębice. 
Też się zastanawiałem co wybrać i wziąłem jednak nówki dokładnie te o których piszesz - Dębica Frigo HP 2 XL 225/50r17. Na oponeo mają ocenę 4,8 na 3400 ocen więc uważam, że muszą być w miarę okej bo gdyby były słabe to przy takiej liczbie ocen średnia byłaby mizerna. 

Poczytałem jeszcze trochę i decyzja zapadła, zamawiam Dębice :)

Opublikowano

Nowa Dębica to praktycznie sava.
Ale kup przynajmniej hp

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 godzin temu, lysy-wr400 napisał:

Ale kup przynajmniej hp

Będe brał HP2

Opublikowano

Jeden i drugi zestaw to najwyższa półka. Parametry praktycznie te same. Obojętnie które z nich wybierzesz nie zamienisz na inne:-)

Tapnięte z iPhone
Opublikowano

Według mnie Dunlop będzie chyba twardszy skoro jest dedykowany do szybszej jazdy (model sport), czyli stabilniejszy (nie bujający na zakrętach z twardszym bokiem opony i lepszym zachowaniem przy zmianach balansu masy auta kosztem komfortu). Jego odpowiednikiem dla Nokiana będzie raczej model asymetryczny o oznaczeniu A4, natomiast model D4 to poprawiony D3 czyli miękka opona na solidną zimę z kopnym śniegiem (górskie tereny lub pozamiejskie) i tym samym raczej do spokojnej i komfortowej jazdy.

Edytowane przez zioowo
poprawki

Opublikowano

Ja, mając do wyboru te same opony, wybrałem Nokiana. Przede wszystkim za lepszy indeks na mokrej nawierzchni - A (Nokian) vs. C (Dunlop).

Opublikowano

Jednak po konsultacjach ze znajomymi wulkanizatorami odpuściłem Dębicę, dołożyłem trochę i kupiłem DUNLOP WINTER SPORT 5  225/50 r17 mam nadzieje, że się nie zawiodę.

Opublikowano
Jednak po konsultacjach ze znajomymi wulkanizatorami odpuściłem Dębicę, dołożyłem trochę i kupiłem DUNLOP WINTER SPORT 5  225/50 r17 mam nadzieje, że się nie zawiodę.

I chwała Ci za to[emoji1] Mam pewność, że jak spotkam Cię na drodze to przynajmniej mogę czuć siè spokojnie[emoji106]

Panowie nie neguje Dębicy bo każda firma ma prawo wypuszczać na rynek co chce ale kierując się dwoma argumentami: bezpieczeństwo i życie nie przelicza się na pieniądze. Każda firma wypuszcza na rynek filmy z doświadczeń testowych, wystarczy poszukać, popatrzeć i też dowiedzieć się małe co nieco. Zdanie kolegów jest istotne ale i tak kierujemy się zdrowym rozsądkiem. Jeżeli ktoś jeździ 2x w tygodniu przez dwa skrzyżowania to może założyć nawet kolumbijskie paxero. Dla mnie Nokian, Dunlop, Goodyear, Michelin i Bridgestone to czołówka. później długo nic i zaczyna się klasa średnia czyli Uniroyal, Fulda,Hankook, Firestone i ewentualnie Kleber. Wszystko inne m.in Zeetex, Toyo, Nankang, Barum, Dębica czy Kormoran można założyć w przypadku jazdy do kościoła czyli 4x w miesiącu.

Tapnięte z iPhone

Opublikowano

Co polecacie do auto dostawczego- boxer?
Wybor jest mały i ceny ok 600 zł z tego co widzę to jest nokían, michelin, goodyear, toyo,yokohama co radzicie?