Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja śmigam na michelin alpine 5 195/60 r15 i jak narazie się sprawują choć jakiej ciężkiej zimy nie było do tej pory ale w razie czego łańcuchy w bagażniku czekają :D

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 27.09.2017 o 11:45, rafal_sz85 napisał:

Będę bardzo wdzięczny za opinię o Bridgestone Blizzak LM-32 jeździł ktoś na tych oponach jak one się sprawują ? 

Bardzo dobra opona. Bardzo dobra trakcja na śniegu. Polecam!!!

Opublikowano

Ktoś z was śmigał na zimówkach 225/235 - 35 19" AchillesWinter 101, Imperial Snowdragon UHP lub Nexen Winguard Sport 2 ? Jakieś opinie jak się zachowują na śniegu/lodzie/błocie lub deszczu ?? 

Opublikowano

Chcę założyć na zimowe "biedronki" opony w rozmiarze 205/55/16 (NOKIAN lub UNIROYAL), ale nie wiem jaki wybrać indeks nośności (na wlepie nie mam tych parametrów), ktoś pomoże ? w tych modelach mam do wyboru indeks 91H lub 94H

Opublikowano

Myślałem o:

Nokian WR A4 91H lub WR A4 94V XL

lub tańsza opcja:

Uniroyal MS PLUS 77 91H lub 94H XL

Edytowane przez zioowo
poprawka w danych opon

Opublikowano
Myślałem o:
Nokian WR A4 91H lub WR A4 94V XL
lub tańsza opcja:
Uniroyal MS PLUS 77 91H lub 94H XL
Jakie auto
W książę możesz zobaczy jakie powinny być nośności
Ja w pasku mam 235/45/17 97H , tyle tyko że pasek waży 1800 kg
Opublikowano

1.8T Q BEX 1BV, w książce nie mam tych danych (sprawdzałem), na słupku też nie mam indeksu nośności, stąd moje pytanie tutaj.
Jedyne do czego doszedłem to to, że powinienem wybrać rozmiar 215/55/R16 (a te w wymienionych wyżej modelach zaczynają się w tym rozmiarze od LI 93, wiec w sumie problem się rozwiązał bo 93 wystarczy) zamiast 205/55/R16, ale to już opisałem w wątku KOŁA.

Edytowane przez zioowo
dodatkowe info

Opublikowano

Czemu 215 a nie 205?

Opublikowano

Już wszystko jasne [emoji6]

Opublikowano

Mam Continentle TS850 od 3 lat, na suchym i mokrym zachowują się MEGA, natomiast gdy jest więcej śniegu opony znacznie gorzej wypadają, możliwe, że przeznaczone są do terenów miejskich a nie na tereny podgórskie.

Opublikowano

Witam ma ktos te   Opony NOKIAN WR D4 XL M+S 225/55 R16 99H  czy beda spoko do audi a4 b8 i moze powiedziec jak sie sprawuja

z tego co widze zbieraja dobre opinie

Opublikowano
8 godzin temu, Frank91 napisał:

Witam ma ktos te   Opony NOKIAN WR D4 XL M+S 225/55 R16 99H  czy beda spoko do audi a4 b8 i moze powiedziec jak sie sprawuja

z tego co widze zbieraja dobre opinie

ja mam te Nokiany w b6. Jestem bardzo zadowolony. Dobra opona za dobre pieniądze

Opublikowano

Panowie czy ktos z was mial doczynienie z opona PIRELLI SOTTOZERO ?? Potrzebuje dobrej opony na zime o parametrach 225/35/19 moze ktos cos poleci nie musi byc cos extra bo ogolnie w zime jezdze autem 2 tyg max,wiec zastanawiam sie czy nie kupic uzywek jakis 

Opublikowano

Miałem na b6. Całkiem spoko. Ciut szumi na suchym ale po śniegu idzie pewnie jak koń Rafał

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ok jeszcze mam pytanie do opon ACHILLES WINTER 101X  ktos uzytkowal te opony ??? Bo nie wiem czy brac PIRELLI SOTTOZERO z 2009r uzywane ktore maja 6-7 mm czy kupic nowe ACHILLES WINTER 101X 

Opublikowano

2009 już kilka zim ma jak używki poszukaj młodszych

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na twoim miejscu kupił bym komplet 17". Będą tańsze i bardziej komfortowe.
Sam tak uczyniłem

Opublikowano
Ok jeszcze mam pytanie do opon ACHILLES WINTER 101X  ktos uzytkowal te opony ??? Bo nie wiem czy brac PIRELLI SOTTOZERO z 2009r uzywane ktore maja 6-7 mm czy kupic nowe ACHILLES WINTER 101X 

Też myśle nad Achilles - mało co jeżdżę zima ale chyba warto w nowki zainwestować niż w oponę z 2009. Myślałem jeszcze nad uniroyalem ma plus 77, maja bardzo dobra oponie opon klasy średniej. Jeżdżę na letnich uniroyalach rainsport 3 i powiem ze trzyma się nieziemsko jak na oponę za przystępne pieniądze.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opublikowano
10 godzin temu, lysy-wr400 napisał:

Na twoim miejscu kupił bym komplet 17". Będą tańsze i bardziej komfortowe.
Sam tak uczyniłem

czemu 17"  jak ma 19" to również 18" będą ok 235/40/18

10 godzin temu, shogu napisał:

Też myśle nad Achilles - mało co jeżdżę zima ale chyba warto w nowki zainwestować niż w oponę z 2009. Myślałem jeszcze nad uniroyalem ma plus 77, maja bardzo dobra oponie opon klasy średniej. Jeżdżę na letnich uniroyalach rainsport 3 i powiem ze trzyma się nieziemsko jak na oponę za przystępne pieniądze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

to jak mało jeździsz w ziemie to jest różnica płacąc 700 za jedną opone a 700 zł za kpl

Na allegrogo macie sporo używek jak ktos sie martwi niech szuka takich z montażem w swoim mieście masz gwarancje ze syfu złogu ci nie założą i wiesz co kupujesz

a i zawsze jak wyjdzie coś nie tak możesz go scigać bo masz papier jakiś