Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Również na dniach chcę zimówki kupić.
I wybór w zasadzie między dwoma podobnymi, aczkolwiek może ktoś miał jakiś dłuższy czas wymienione opony i ma jakieś doświadczenia.
Opony do B6 Avant 1.9TDI rozmiar 195/65/R15. Troszkę czeka mnie jeżdżenia tej zimy. Również w grę wchodzą góry, więc wolę mieć ciut lepszą i bezpieczniejszą oponę. Wybieram pomiędzy:
1/ Nokian WR D4 195/65 R15 91 T

2/ Dunlop SP Winter Response 2 195/65 R15 91 T

Jakieś opinie?

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W wulkanizacji polecili mi:

1. Dunlop Wintersport 5
  2. Goodyear Performance G1
  3. Nokian WR D4

Po przejrzeniu internetu i poczytaniu opinii, zdecydowałem się na Nokiany WR D4 (ciche i najlepsze na mokrym).

Zdecydowałem też zostać przy rozmiarze 245/45 18" - w zimę jeżdżę praktycznie wyłącznie po dobrze odśnieżonych drogach, a ze wszystkimi systemami wspomagającymi w B9 raczej ciężko będzie wpaść w poślizg po najechaniu na bryłkę lodu. No i po rozmowie z wulkanizatorem wolę kupić opony z górnej półki, niż komplet mniejszych felg + opony ze średniej.

Opublikowano

Słuchajcie zdecydowałem się na Nokian D4 205/55/16, pytanie jaki indeks prędkości T czy H? Na wlepce jest rozpisany tylko rozmiar bez indeksu. 

Opublikowano
W dniu 14.10.2017 o 15:41, SiMsOneQ napisał:

Słuchajcie zdecydowałem się na Nokian D4 205/55/16, pytanie jaki indeks prędkości T czy H? Na wlepce jest rozpisany tylko rozmiar bez indeksu. 

Chcesz to bierz H.Ja mam T-190.Zresztą jadąc takie 200 nawet na autostradzie zarobisz 10 i 500 jak cię złapią:decayed:.I nawet,jak jest zimą fajna droga,to nikt,kto trochę myśli nie będzie tyle zaiwanił raczej;)

Opublikowano

Z tego co czytałem nie chodzi tutaj tylko o prędkość, dlatego pytam. 

Opublikowano

Podobno H mają mocniejszą konstrukcję od T.

Opublikowano

Panowie , ktoś miał do czynienia z oponami zimowymi firmy paxaro ? R. 18 225/40 . 

Opublikowano
50 minut temu, Dominik93 napisał:

Panowie , ktoś miał do czynienia z oponami zimowymi firmy paxaro ? R. 18 225/40 . 

Co to za wynalazek?:decayed:Ile możesz przeznaczyć na opony?Nie kombinuj z takim czymś.Jak szukasz taniochy jak już,to Zeetex,Nexen ewentualnie Nankang.Marki ekonomiczne o jakieś tam wyrobionej w miarę dobrej opinii:hi:

Opublikowano

Jeden z moich znajomych miał nowe letnie w 520i i na trójce po deszczu zrywala przyczepność a za szybki ten wóz nie był.
Opublikowano

Panowie jaki rozmiar opon na zimne wybrać 16r/55/215 czy 16r/55/205?

Opublikowano

Największy standard to 205/55
Ale zależy do czego to chcesz założyć

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A4 B6 1.8t Avant

Opublikowano

205/55
I będzie bez kombinacji

Opublikowano
205/55
I będzie bez kombinacji

Dokładnie.
Opublikowano

Jeździ ktoś na Nokianach WR A4? Jakieś uwagi co do nich? Też tak ciężko wyważa się koła z nimi, jak z WR A3??

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Jeździ ktoś na Nokianach WR A4? Jakieś uwagi co do nich? Też tak ciężko wyważa się koła z nimi, jak z WR A3??

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Jeżdżę na takich , teraz będzie ich 2 sezon.
Co do wyważania nie przypominam sobie żeby wulkanizator coś psioczył
Opublikowano

Panowie, nie mam kompletnie pomysłu na zimówki 235/17 do B7 2.0 TFSI Quattro. Zajechałem WinterSporty i czas coś wybrać. Jakieś sugestie?

Opublikowano
2 godziny temu, pajda napisał:

Jeżdżę na takich , teraz będzie ich 2 sezon.
Co do wyważania nie przypominam sobie żeby wulkanizator coś psioczył

Witam.

Z oponami Nokiana jest pewien problem. Te produkcji Fińskiej są całkowicie w porządku. Żaden problem nie występuje.

Przygody są z oponami z produkcji rosyjskiej. Model A3 i D3, model do SUV'ów i na offroad miał jakąś wadę fabryczną mieszanki i ciężko je było wyważyć. A jeśli się udało, to i tak coś się w nich zmieniało i po krótkim czasie trzeba było ponownie wyważać...

Finowie byli w Rosji, przeprowadzili jakieś swoje działania i produkcja modeli A4 i D4 powinna być poprawiona. Na razie nie miałem informacji o problemach z tymi modelami

Edytowane przez Maciek0502

Opublikowano
20 godzin temu, Maciek0502 napisał:

Witam.

Z oponami Nokiana jest pewien problem. Te produkcji Fińskiej są całkowicie w porządku. Żaden problem nie występuje.

Przygody są z oponami z produkcji rosyjskiej. Model A3 i D3, model do SUV'ów i na offroad miał jakąś wadę fabryczną mieszanki i ciężko je było wyważyć. A jeśli się udało, to i tak coś się w nich zmieniało i po krótkim czasie trzeba było ponownie wyważać...

Finowie byli w Rosji, przeprowadzili jakieś swoje działania i produkcja modeli A4 i D4 powinna być poprawiona. Na razie nie miałem informacji o problemach z tymi modelami

Mam WR D4 205/55/16 produkcji rosyjskiej i złego słowa o nich powiedzieć nie mogę, wyważyły się idealnie, zero problemów na nich miałem w zimie, jedynie zauważyłem, że przy większych temperaturach na wiosnę 15-20*C opona robi się strasznie miękka i auto pływa w zakrętach, jednak przyczepność nadal mają dobrą.

Opublikowano

No jak Ty przy 15-20 stopniach jeździsz na zimówkach to nie ma się czemu dziwić :decayed: