Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

troche niski indeks predkosci jak do takiego silnika, chyba ze jezdzi sie delikatnie to wystarczy :)

Opublikowano
33 minuty temu, ^Robert^ napisał:

troche niski indeks predkosci jak do takiego silnika, chyba ze jezdzi sie delikatnie to wystarczy :)

No zima i dlatego pomyslalem o takim. A jeśli nie te to co byście polecili do niej? Też żeby było w miare niedrogo, bo w podobnych do tych opon cenach widze 18... I jeszcze jedno pytanie jak na lato będę szukał to z jakim indeksem, 300, 270 czy 240? V max teoretycznie ma 235 (nie zdążyłem jeszcze sprawdzić) :)

Opublikowano

https://www.oponeo.pl/dane-opony/hankook-winter-i-cept-evo2-w320-215-55-r16-97-v-xl#160810131

polecam hankooka jezdzilem na modelu W442 i byl bardzo dobry do zjechania bieznika nie stracil wlasciwosci, rodzicom do polo tez polecilem ta opone, na 16" masz opone wzmocniona o indeksie v z dozywotnia gwarancja :) malo kto daje w dzisiejszych czasach dozywotnia gwarancje :)  tylko jest to 215 centymetr wezsza od Twojego typu w cenie podobnej do pirelli, ja zakladam wlasnie na zime centymetr wezsza gume niz na lato ale to juz kwestia wlasciciela :) 

Opublikowano

Kupiłem ale jeszcze w sierpniu takie Hankooki w innym rozmiarze zobaczymy jak to będzie jeździło.

Opublikowano

Panowie a co powiecie o kormoranie snowpro ? Szukam jakiegoś koła w rozmiarze 225/45/18, pacjent b7 200km. W zeszłym roku była Dębica frigo i taka sobie. Mam do wyboru zakup kormoranów lub markowych uzywek z bieżnikiem Ok 6mm co brać ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

markowa zimowa uzywka.... opona po 5 latach traci wlasciwosci.... 

Opublikowano
8 godzin temu, shogu napisał:

Panowie a co powiecie o kormoranie snowpro ? Szukam jakiegoś koła w rozmiarze 225/45/18, pacjent b7 200km. W zeszłym roku była Dębica frigo i taka sobie. Mam do wyboru zakup kormoranów lub markowych uzywek z bieżnikiem Ok 6mm co brać ?

Na co Ci tyle mocy w aucie jak nie stać Cię na dobre opony?

Edytowane przez k232

Opublikowano

Panowie właśnie założyłem zimowe opony w rozmiarze jak radziliście czyli 16r 205/55. teraz pytanie jakie ciśnie ładować tam?

Opublikowano
Panowie właśnie założyłem zimowe opony w rozmiarze jak radziliście czyli 16r 205/55. teraz pytanie jakie ciśnie ładować tam?
Masz podane na wlepie na słupku lub klapce od wlewu.

Wysłane z OP3T

Opublikowano
Na co Ci tyle mocy w aucie jak nie stać Cię na dobre opony?

Bo jeżdżę w Polsce maksymalnie 2 tygodnie zimą i nie wiem czy jest sens pakować ponad 2k w opony skoro i tak nie będą użytkowane często ?

Opublikowano
20 minut temu, shogu napisał:

Bo jeżdżę w Polsce maksymalnie 2 tygodnie zimą i nie wiem czy jest sens pakować ponad 2k w opony skoro i tak nie będą użytkowane często ?

A no to tego nie pisałeś, z Twojego wyboru wybrałbym kormorany.

Opublikowano
41 minut temu, k232 napisał:

A no to tego nie pisałeś, z Twojego wyboru wybrałbym kormorany.

I co z tego,że mało?Kormorany na pewno nie.Ja odradzam.Teść też jeździ mało i chciał Kormorany wiosną i....Właśnie czekamy na kasę,bo uznali reklamację:)Porobiły się wybrzuszenia itp.Biło jak diabli.

Opublikowano

A Dębica jak się wam sprawuje ? Nie wiele droższa od kormoranów. Cześć z Was poleca jako opony niskobudżetowe, ale czy ktoś miał z nią doświadczenie ?

Opublikowano

Ja nie rozumiem, jak można oszczędzać na bezpieczeństwie i kupować budżetówki...

Opublikowano

Polska to taki kraj co nie wszystkich stać na nowe Michały. Lepiej budżetówki niż używane zimowki zwłaszcza te starsze np co już z 4 lata maja i wiecej.

Opublikowano

Można kupić markowe z 2011 lub tańsze budżetówki z 2017 i jeździć. Kazdy kupuje pod siebie

Opublikowano

Te z 11 roku to może na lato dobre ale w zimie to cienko

Opublikowano
Polska to taki kraj co nie wszystkich stać na nowe Michały. Lepiej budżetówki niż używane zimowki zwłaszcza te starsze np co już z 4 lata maja i wiecej.
Dokładnie nigdy nie kupować używek zwłaszcza po 3 sezonach i więcej chodź by miały 8 mm bieżnika , lepiej kupić nowe z niżej półki lub max ale to max roczne używki
Kiedyś miałem używki już nie pamiętam ile napaliłem się na felgi a że były na zimówkach to mówię wezmę i to był mój błąd pierwszy i ostatni raz. Jak tylko spadł śnieg ESP ma desce nie gasło, dramat.
Miałem kilka opon zimowych w różnych autach i nowe to nowe a miałem Save, Dębica, GD, obecnie mam nokiany a żona Firestone.
Opublikowano

Nokiany fajne opony i chyba nie ma sensu kupować coś drozszego od nich. A jeśli nie na się na opony to polecę bieznikowane wzór michelin może nie są jakieś super ciche i wyważone ale jak za 100-120zl to jeździ się fajnie zwłaszcza po śniegu itp.