Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana radia na nie fabryczne w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za foto

Opublikowano

tez mialem te zaslepki, slabo spasowane :kwasny: lepiej rezac samemu ramke.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Czytam czytam i nic.

Ogólnie potrzebuje info. wiem, że muszę mieć adapter dla audi z modułem. ale dalej mam problem, bo z fot tych adapterów wynika, że ta czerwona kostaka adaptera nie wepnie się do sony które jest w aucie :kwasny: Czy jakiś kabel potrzebuje od radia z inna kostką?? jak tak to jaka nazwa. Teraz jest tam druciarstwo po poprzednim właścicielu, szkoda tłumaczyć. Kostki audi są ori.

Opublikowano
  • Autor

no to potrzebny ci włąsnie ten adapter z iSO do mini ISO, sony nie ma jakichś swoich standardów, wszystko sprowadza sie do standardu ISO, no chyba że brakuje ci wiązki radia, bo adapter wpina sie w wiązke a nie bezposrednio w tył radia:whistling:

Opublikowano

Zapomniałeś o najważniejszych informacjach:

1) model radia

2) czy masz do niego cokolwiek poza "druciarstwem" i jak to druciarstwo wygląda.

Opublikowano
no to potrzebny ci włąsnie ten adapter z iSO do mini ISO, sony nie ma jakichś swoich standardów, wszystko sprowadza sie do standardu ISO, no chyba że brakuje ci wiązki radia, bo adapter wpina sie w wiązke a nie bezposrednio w tył radia:whistling:

Czyli brakuje mi wiązki radia :decayed: Wiecie gdzie zdobyć?? Radio sony drive.

Gość obciął kable za kostką radia. Połączył kable 2w1 był tu jakiś opis podobnego sposobu(chyba żółty z czerwonym). kilka innych pinów pomieszanych tak, że podobnego opisu tu nie widziałem, po czym wpąił to w ori wtyczki. Ogólnie to grały wszystkie głośniki ale jakoś b.nędznie. W starej audi a4 1995r. w porównaniu z tym grało to super dobrze (zwykły concern i seria głośniki).

P.S Z tego co z nalazłem to ISO ALPINE JVC PIONEER SONY KENWOOD PANASONIC (4319344785) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. powinienem połączyć z tym: Moduł do AUDI tylne głośniki złącze MINI ISO - MX2 (4274258893) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ??

Opublikowano

Sony Drive to tak jakby napisać, że lodówka jest z zamrażalnikiem ;)

Uprzedzając możliwości "Sony Xplode" to tak jakby napisać, że telewizor jest kolorowy i gra w stereo. :wink:

Opublikowano

jestem tego świadom ale auto się ulepsza więc poza zasięgiem dokładniejsze nazwy :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jeżeli radio wyłącza sie normalnie po kluczyku to nie powinno być problemów z rozładowanym aku?

Opublikowano
  • Autor
jeżeli radio wyłącza sie normalnie po kluczyku to nie powinno być problemów z rozładowanym aku?

tak, działa tak jak fabryczne radio i napewno nie rozładuje aku, a jeśli chodzi o ori radio to nie powinno sie rozkodować, no chyba ze auto nie wyjechało z nim z fabryki :wink:

Opublikowano

To dobrze, kupiłem taką przejściówkę http://creativecookie.stronazen.pl/zdjecia/audi/1.jpg mimo, że nie mam bose chciałem sprawdzić czy zadziała i działa powiedziałbym w miarę dobrze, delikatnie wyregulowałem głośność tyłu poza tym delikatnie szumi z tyłu przy wyciszeniu na maksa, zastanawiam się czy zostawić i nie kupić czegoś z allegro, ale chyba wszystkie oprócz phonocar mają te same wady co ta moja. Dodam, ze zakupiłem radio Pioneer mvh 160 ui z tyłu są chyba 4 wyjścia liniowe ale nie bardzo się na tym znam, bo zastanawiam się tez na montażem tej tańszej przejściówki, może ktoś doradzić co będzie lepsze?

Opublikowano

Będę monotonny i dalej stoję przy swoim.

TYLKO BLAUPUNKT TORONTO 410 lub 420 :banan::banan:

11289854935_a1469b3af5_z.jpg

Każde z tych odbiorników ma ten swój "kosmiczny" wygląd niepasujący zupełnie do żadnego samochodu. Z trojga złego wybrałbym JVC bo przebija pozostałe BLUETOOTHem i odtwarzaniem FLAC.

Opublikowano

Chodzi mi o to ze z przodu mam zamontowane 2x powerbass 16.5cm + syczki tez powerbassa i z tyłu w półce jakieś basowe i ori radio nie wyrabia z tymi głośnikami. Chodzi mi o radio które będzie pasować wyglądem i żeby miało usb/aux/moze sd. Doradzicie ?

Opublikowano

Średnica głośnika nie jest wyznacznikiem kompatybilności z radiem.

Opublikowano

Rozumiem ;) lecz ori radio nie za dobrze współgra z tymi głośnikami. Chce jeszcze delikatna skrzynie w bagażnik wstawić i to wszystko. Dlatego szukam radia które mnie zadowoli.

Opublikowano

A no to spoko, że rozumiesz. To jak zrozumiesz, że do doboru jest potrzeba wiedzieć takie dane jak impedancje (radia, głośników), moc wyjściowa radia, moc głośników, ale moc a nie moc muzyczna czy inne marketingowe mocowe wciskacze kitu to wtedy będzie wiadomo co i jak ugryźć.

A jak jeszcze myślisz o skrzyni to podejrzewam, że potrzebujesz porządny wzmacniacz z wyjściami na wszystkie głośniki + sub.

Opublikowano

Ja Ci mogę polecić PIONEER MVH 160 UI jest naprawdę spoko jutro podeślę fotki jak wygląda w środku, a gra naprawdę rewelacyjnie, jest tez droższa opcja z BT .

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Ja mam następujący problem od czasu kupna auta gra mi tylko jeden przedni lewy głośnik sprawdzałem w bagażniku i mam subufer firmy NOKIA wieć wyciągłem radio okazało się iż jest adapter kolegi kwaśniewskiego z pierwszego posta na czincz lecz radio jak grało na jeden głośnik tak gra dlaej gdzie leży problem prosił bym o pomoc może podłączone są jakoś zle kable w kstkach radio firmy ALPINE z wyjściem czincz pozdro

Opublikowano

Hej,

Ja zaś mam pewnie bagatelny problem. Po zmianie radia mam problem z mocą tylnych głośników, używam Radia JVC i adaptera czerwonego z 2xChinch

Radio zakupione to Pioneer MVH-X360BT, posiada ono osobne wyjście na sub. i line-out. Wszystko (prawie wszystko) zostało podpięte jak w poprzednim JVC, czyli, chinche->sub-out/Czerwona kostka pod żółtą od tylnego zestawu głośników/czerwony kabelek.... hmm.. i tu możliwe,że występuje mój błąd. Czerwony kabel wcześniej posiadał złączkę typu trójnik by złączyć czerwone klable od radia, od adaptera i od samochodu razem(rzekłbym "profeska"), aktualnie został wepchnięty pod gumową osłonkę złączki kabla czerwonego (podpięte na partyzanta) z wiązki radia. Fad./loud/eq/nawet częstotliwości sub zostały ustawione poprawnie a głośniki grają cichuteńko.

W czym może tkwić problem? Czytając forum, wygląda to na zbyt słaby dopływ energii do wzmacniacza. Brakuje mi pełni dźwięku do pełni szczęścia ;(

Możliwe, że mam wykorzystać biało-niebieski control ? Jeśli tak to gdzie?