Opublikowano 4 Kwietnia 201511 l Panowie, dzisiaj zacząłem małą dyskusję ze znajomym, również posiadającym a4 b5 96r na temat niefabrycznego radia. Powiedział: jak to głośniki (tył + sub) nie będą grały gdy się je podłączy do radia?... przecież muszą grać. I tutaj jest pytanie do was, czy emulator jest konieczny, co on właściwie daje? Sam chciałbym się dowiedzieć jak to działa, bo wiedzy nigdy za wiele Wysłane z mojego GT-I9100 Edytowane 4 Kwietnia 201511 l przez Hezen
Opublikowano 4 Kwietnia 201511 l emuHAJSWYWALATOR, tyle w temacie. G daje, daje zarobić tym co mają wiedzę kosztem tych to jej nie mają lub są zbyt leniwi aby ją posiąść. A jak chcesz wiedzieć "jak to działa", no masz 19 poprzednich stron tego wątku i zapewniam, że kilka treściwych postów jest i wystarczy aby wiedzieć wszystko. Oczywiście nigdzie nie znajdziesz jakiej "magi" napakowano w te magiczne czarne pudełeczko załączone do wiązki "emulatora".
Opublikowano 5 Kwietnia 201511 l Mam system bose, podłączyłem radio przez adapter mini ISO z 4 wtyczkami RCA. Mam problem z filtrem dolonoprzepustowym bo po jego włączeniu tylne głośniki praktycznie w ogóle nie grają a sub ma ładne podbicie niskich tonów. Czy jest sposób na obejscie tego? Pomogłoby podłączenie tylnych głośników do przednich? Wysłane z mojego GT-I9100 Edytowane 17 Kwietnia 201511 l przez Hezen
Opublikowano 19 Kwietnia 201511 l Koledzy, które piny odpowiadają za to, że grają tylne głośniki? Miałem niefabryczne radio JVC, i tył grał. Zmieniłem na Audi concert II i tył mi nie gra. Co muszę zmienić, w kablach albo co, aby tył grał? Koledzy, które piny odpowiadają za to, że grają tylne głośniki? Miałem niefabryczne radio JVC, i tył grał. Zmieniłem na Audi concert II i tył mi nie gra. Co muszę zmienić, w kablach albo co, aby tył grał?
Opublikowano 21 Kwietnia 201511 l musisz chyba odłączyć ten adapter który był podłączony pod niefabryczne radio
Opublikowano 24 Kwietnia 201511 l Może ktoś wrzucić fotki fabrycznych kostek z przedlifta systemu nokia albo schemat? Wysłane z mojego GT-I9100 Edytowane 24 Kwietnia 201511 l przez Hezen
Opublikowano 11 Czerwca 201511 l Witam. Mam problem. Posiadam audi a6 1998r 2.5TDI . Wymieniłem radio cponcert na radio niefabryczne LTC. Podpiełem go . Dokupiłem adapter żeby można było to radio podlączyć. Radio idzie ale w przodu głosniki nie dzialają i dodatkowo jak zapale auto to takie burczenie w głośnikach słychać. Jak zgasze auto burczenia nie słychać i głosniki w przodu nie idą. Proszę o rady.
Opublikowano 11 Czerwca 201511 l Jaki adapter kupiłeś i jaki sam system głośników: bose czy nokia? Wysłane z mojego GT-I9100
Opublikowano 12 Czerwca 201511 l Kupiłem ten zestaw http://allegro.pl/audi-a2-a3-a4-a6-adapter-iso-zlacze-kostka-ramka-i5405986173.html.
Opublikowano 12 Czerwca 201511 l A tylne głośniki i sub gra? Jeśli tak to w ustawieniach radia musisz ustawić fader (opcja głośnosci przód/tył) Wysłane z mojego GT-I9100
Opublikowano 12 Czerwca 201511 l właśnie gra tył. Próbowalem ustawień i nic. A też to wycie jak zapale auto też mnie zastanawia Bo ja wczesniej miałem radio concert i zmieniarka w bagazniku czy ją jakoś nie trzeba odpiąć i może zadziała??? Myśle już o wszystkim i nie wiem co można jeszcze zrobić??
Opublikowano 8 Lipca 201511 l Cześć. Jestem kompletnie zielony, więc proszę o pomoc z tylnymi głośnikami. Nalepka z radia: Tył radia: Kabelki wychodzące z radia: Kostki: Przejściówka: Gdzie powinienem podłączyć różowy kabelek z przejściówki? Czy to w ogóle ma prawo działać?
Opublikowano 8 Lipca 201511 l Ma prawo zagrać jeśli Twoje radio posiada wyjście na wzmacniacz z tych chinch z tyłu ( może to być wejście AUX i wtedy lipa) Różowy do niebieskiego od zasilania anteny. Tak mi się wydaje
Opublikowano 8 Lipca 201511 l Najlepiej to miernik w lapki i szukać 12V po przekręceniu stacyjki na zapłon. Tylne chinche wydają się wyjsciami na głośniki a nie na auxa. Jak podłączysz to się dowiesz Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 8 Lipca 201511 l Najlepiej to miernik w lapki i szukać 12V po przekręceniu stacyjki na zapłon. Tylne chinche wydają się wyjsciami na głośniki a nie na auxa. Jak podłączysz to się dowiesz Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Po co po przekręceniu.Wzmacniacz ma się uruchamiać z radiem a nie z autem. Podłącz pod pin A5 sterowanie anteny.
Opublikowano 8 Lipca 201511 l To chyba u siebie też tak zrobie, bo u mnie po przekręceniu włącza się radio. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 8 Lipca 201511 l A jakbym dał pod a4? Widzę, że chyba bez cięcia i łączenie się nie obejdzie
Opublikowano 9 Lipca 201511 l To chyba u siebie też tak zrobie, bo u mnie po przekręceniu włącza się radio. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka 1 .Ale gdy chcesz posłuchać radia bez kluczyka to nie działa tył ( chyba że całe radio nie działa Jak plusy nie zamienione). 2. Gdy jedziesz autem bez włączonego radia wzmacniacz cały czas dostaje prąd niepotrzebnie. Podłącz jak pisałem, razem z włączeniem radia uruchomi się wzmacniacz, będzie działał zawsze tylko wtedy gdy radio, bo tylko wtedy jest potrzebny.
Opublikowano 9 Lipca 201511 l Przed chwilą sprawdziłem u siebie napięcia na czarnej kostce zasilającej radio - czy stacyjka przekręcona czy nie i tak na żadnym pinie nie ma napięcia. Mam radio sony jak autor tego tematu z ori wiązką oraz sytem bose (czarna kostka i trzy małe) Adapter ten najprostszy, na 4 chinche + różowy przewód zasilający wzmacniacz. Teraz mała nowinka, po przekręceniu kluczyka radio działa, ale jak je wyłącze przyciskiem słychać przekaźnik wzmacniacza jak zostaje wyłączony, analogicznie jest przy włączeniu radia z przycisku - słychać przekaźnik Wszystko jest w porządku a włączanie radia bez kluczyka wiąże się chyba z grzebaniem w kalbach przy stacyjce? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Lipca 201511 l przez Hezen
Opublikowano 9 Lipca 201511 l Nie wiąże się z grzebaniem przy stacyjce. Gdybyś nie miał napięcia to by radio nie grało