Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przednie Lampy DAYLINE jakie wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ja zadam głupie pytanie, a czy ori lampki od B8 pasują do B7, bo dość podobnie są wyprofilowane?

mają całkiem inny kształt i konstrukcję :)

Opublikowano
Do podanych przez siebie cen dodaj koszt przetwornic i żarników jak coś.

+ samopoziomowanie :decayed:

Samopoziomowanie w ręcznie regulowanych lampach? Chyba różdżką...

Jak kupujesz te dayline to ja bym brał czarne, do tego dobre HIDy (dopytaj dobrze, żeby Ci radia nie zagłuszały) i cieszysz się niezłym wyglądem i dużo lepszą widocznością. Samopoziomowanie Cię nie interesuje, bo masz ręczną regulację wysokości, więc pozostaje tylko dobrze je ustawić :)

Opublikowano

Miałem stycznośc z ostatnimi z prezentowanych lamp i powiem tyle. jesli chodzi o wykonanie, sa ok ale daleko im do oryginalnych lamp jesli chodzi o jakośc światła

Opublikowano
Do podanych przez siebie cen dodaj koszt przetwornic i żarników jak coś.

+ samopoziomowanie :decayed:

Samopoziomowanie w ręcznie regulowanych lampach? Chyba różdżką...

Jak kupujesz te dayline to ja bym brał czarne, do tego dobre HIDy (dopytaj dobrze, żeby Ci radia nie zagłuszały) i cieszysz się niezłym wyglądem i dużo lepszą widocznością. Samopoziomowanie Cię nie interesuje, bo masz ręczną regulację wysokości, więc pozostaje tylko dobrze je ustawić :)

samopoziomowanie tyczy się ori xenonów, bo MrMol zapomniał ich policzyć jak robił spis tego co jest potrzebne jakby xenony zakładał ;)[br]Dopisany: 17 Luty 2010, 14:04_________________________________________________

Miałem stycznośc z ostatnimi z prezentowanych lamp i powiem tyle. jesli chodzi o wykonanie, sa ok ale daleko im do oryginalnych lamp jesli chodzi o jakośc światła

mówisz tutaj o xenonach, czy zwykłych lampach montowanych w B7?

Opublikowano

Raczej tyczy się to tych dayline :)

Zrozumiałem, że chce samopoziomowanie stawić do tych dayline :)

Opublikowano

Jak kladziesz ori xenony, wypadaloby zalozyc i samopoziomowanie. Nie zadne samopoziomowanie do dayline.

Opublikowano

Mówie o zwykłych do których zostały domontowane xenony HID.

Opublikowano

To tak ale w tych DAYLINE są przecież soczewki pod HIDa i światło nie jest tak rozproszone jak w zwykłych lampach.

Opublikowano

To tak ale w tych DAYLINE są przecież soczewki pod HIDa i światło nie jest tak rozproszone jak w zwykłych lampach.

nie sa soczewki pod H7 i mimo wsadzenia zarówek h7 HID daleko temu reflektorowi do oryginalnego. Poza tym soczewka oryginalna jest większa niz dectane.

Opublikowano

kurzcze numer 2 wymiaataj , maja bardzo fajna subtelna linie z ledami,bardzo dobre proporcje podzial bryly itp.... czarny kolor dobrze pokarze glebie miedzy kloszem a ramka, wiec chrom odpada , dobrze beda sie prezentowac i na jasnych lakierach i na ciemnych .....tyle slow plastyka, ktory na codzien zajmuje sie plastyka :rolleyes: a tak wogule to gdzie je mozna dostac>??..mialem bixenony w A6 z samopoziomowaniem , teraz mam zwykle w A4 z bardzo dobrymi osramami nightbraker..szczerze przy zakretach gorzej lekko gorzej ale na prostce porownywalnie moze bixy byle ze 10 % lepsze....

Opublikowano

Ja też w ory nie mam ksenonów i teraz zastanawiam się czy nie zmienić lamp na te czarne.. Na przerabianie zderzaka i wszystkiego co jest związane z wstawieniem ksenonów nie mam kasy. Tylko się zastanawiam jak będą się włączać dzienne?? Może to głupie pytania ale kobietą jestem ;) nie mam u siebie zamontowanych ory świateł dziennych, stąd moje pytanie czy trzeba będzie coś przerabiać żeby te czarne dayline działały poprawnie? :mysli:

Opublikowano

Moja rada jest zawsze taka, lepiej kupic ori xenony za około 1500zł plus 250zł kaufeteka przejsciówka niz meczyc sie z non stop psujacymi sie hidami :> :> Prerabiałem temat juz kilka razy i uwierzcie mi że jesli ktos chce miec xenon to niech kupi ORI. Chyba że zadowoli sie zwykła soczewka :decayed:

Opublikowano

Moja rada jest zawsze taka, lepiej kupic ori xenony za około 1500zł plus 250zł kaufeteka przejsciówka niz meczyc sie z non stop psujacymi sie hidami :> :> Prerabiałem temat juz kilka razy i uwierzcie mi że jesli ktos chce miec xenon to niech kupi ORI. Chyba że zadowoli sie zwykła soczewka :decayed:

Wiadomo, że ori to ori ale na samych xenonach i przejściówkach się nie kończy o czym było już mówione na poprzedniej stronie.

Opublikowano
  • Autor

Ja też w ory nie mam ksenonów i teraz zastanawiam się czy nie zmienić lamp na te czarne.. Na przerabianie zderzaka i wszystkiego co jest związane z wstawieniem ksenonów nie mam kasy. Tylko się zastanawiam jak będą się włączać dzienne?? Może to głupie pytania ale kobietą jestem ;) nie mam u siebie zamontowanych ory świateł dziennych, stąd moje pytanie czy trzeba będzie coś przerabiać żeby te czarne dayline działały poprawnie? :mysli:

W czarnych dayline ledy są podłączone do postojówek. Jeżeli w aucie masz przełacznik z pozycją "auto" to same się załaczą mijania jak sie sciemni czy wjedziesz do tunelu. Jeżeli nie to w dzien załaczasz postojówki a na wieczor mijania :-)

Opublikowano
  • Autor

MrMol to kupiłeś w końcu te lampy ?? :rolleyes:

<Nie> kupiłem, czekam jak ktoś kupi na Alledro, zrobie wywiad i podejme decyzje :-)

Opublikowano

Hey!!!Ja zmjeniłem lampy orginalne na te 2 i rewelacja.Auto prezentuje się dużo lepiej i ledy są mocne.

Opublikowano

Hey!!!Ja zmjeniłem lampy orginalne na te 2 i rewelacja.Auto prezentuje się dużo lepiej i ledy są mocne.

poka :gwizdanie:

Opublikowano

ja bym se na twoim miejscu wzial ta swinke i tego misia z 1 zdjecia a tak wogole to zostaw orginalne :kox: