ROBERT Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 spoko ja 4 razy u siebie i raz u kumpla awx. nie musisz się dowartościowywać bo tu naprawde nie ma czym... heh nawet o tym nie myslalem,cos czesto ci sie zapieka skoro 4razy czysciles Czyżby PSJ :gwizdanie: :tongue4: Sorki za
vauxhall95 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 spoko ja 4 razy u siebie i raz u kumpla awx. nie musisz się dowartościowywać bo tu naprawde nie ma czym... heh nawet o tym nie myslalem,cos czesto ci sie zapieka skoro 4razy czysciles Czyżby PSJ :gwizdanie: :tongue4: Sorki za chyba niestety
jnx Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 nie nie niestety, bo to nie od PSJ. Swoimi czasy potrafiłem i 180 po mieście np Aleja Włókniarzy itd. cisnąć tak więc, chyba nie wiecie co mówicie turbo brało olej, na uszczelce puszczało do tego ciśnienie przestało trzymać i podkopcał i co chwile sie syfu zbierało.. dlatego je wymieniłem. Ostatnio trasa Łódź-Giessen w 7 godzin. (950km). Na os'ach mnie nie ma bo te auto się do tego nie nadaje. Zanim napiszesz pomyśl, zapytaj na PW itd a nie insynuacje jakieś dziwne robiące gówie :sick3:nko w wątku.
fusse Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 dobra mistrzu,mam nadzieje,ze nikogo nie zabijesz. bo chwalic sie nie ma czym,ze 180 po miescie jezdzisz, dla mnie idiotyzm .
jnx Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 dobra mistrzu,mam nadzieje,ze nikogo nie zabijesz. bo chwalic sie nie ma czym,ze 180 po miescie jezdzisz, dla mnie idiotyzm . dlatego napisałem "swoimi czasy". dla mnie to też idiotyzm. młodym się było i głupim. Ale żeby mnie o PSJ osądzać.. dobra koniec OT. tak jak napisałem wcześniej, stawki są zbyt wygórowane. lepiej zrobić to samemu.
Młody_drog Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Dużo roboty z wyjęciem turbo w AWX? Są jakieś zestawy naprawcze? Da się wirnik wymienić samemu? Da się w ogóle gdzieś kupić? Kiedy się wymienia wirnik? Jak ma luz? Brudne turbo mam na pewno bo notlaufa łapie tylko nie wiem jak i kiedy się do tego zabrać
Dev Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 nie wyciagasz wirnika, zdejmujesz czesc gorącą i czyscisz dokładnie kierownice skladasz i po temacie, wirnik nie moze miec luzu wzdłuznego, jedynie delikatny poprzeczny ubywa Ci oleju?
Młody_drog Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Po 11k kilometrów (w tym 2k ostrej jazdy) z max mi zeszło do minimum więc trochę ubywa
Dev Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 to tyle co nic, ale tak czy owak trzeba zajrzec do turbiny odepnij dolna rurę od intercoolera i zobacz czy jest duzo oleju podstaw jakąs miske bo na pewno cos tam bedzie[br]Dopisany: 06 Luty 2011, 12:25_________________________________________________ demontaż- czyszczenie- montaż 250 pln w Irlandii 500€ :> :> :> :> :>
Thom4s Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 w Irlandii 500€ :> :> :> :> :> W Irlandii nie czyszczą. Wymieniają na nowe.
Młody_drog Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Dokładnie... No nic, sam będę musiał to ogarnąć... Wyciągał ktoś turbo w awx?
ROBERT Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Dokładnie... No nic, sam będę musiał to ogarnąć... Wyciągał ktoś turbo w awx? Tu powinieneś znaleźć wszystko ( no może prawie wszystko na ten temat ) >>> http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=63377.0;highlight=czyszczenie+vtg
Młody_drog Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 A czy przy czyszczeniu nie wymienia się jakiś uszczelek w środku turbiny? Bo uszczelki przy kolektorze wymieniałem jak czyściłem kolektor + egr. Uszczelkę z turbiny do kata też wymieniałem
Dev Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 masz tam dwie uszczelki jedna pomiedzy kolektorem a turbo a druga pomiedzy turbo a katem (jak ktos go tam ma :decayed: )
fusse Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 uszczelke ze splywu oleju mozesz wymienic,ale nie koniecznie. w srodku nic sie nie wymienia. pewny jestes ,ze jest uszczelka miedzy kolektorem a turbo? ja w afnie nie mialem, a napewno robilem to pierwszy raz w tym aucie.
Młody_drog Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Aha Okej, czyli rozbieram turbo i składam na tych samych gratach. A da się wyczuć czy jest jakiś luz na wirniku przed wyciągnięciem dmuchawki?
dante0018 Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Da sie... odkręć wąż do IC przy turbawce.
Dev Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 da sie wyczyc luz przed demontażem tutaj masz link, co nie co widac:
Młody_drog Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Taki luz to jeszcze OK czy już za duży?
Rekomendowane odpowiedzi