Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Zmiana silnika 2.5 TDI na 1.9 TDI??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam mozliwosc kupienia tanio Audi A6 z silnikiem 2.5 Tdi z silnika wydobywa sie glosny metaliczny dzwiek,wiem ze 2.5 TDI to nie udana konstrukcja. teraz moje pytanko do was co sadzicie o zmianie silnika na 1.9TDI badz inny czy gra warta swieczki?

Opublikowano

jaki roczek tej audiczki??

Osobiście bym się nie bawił ale to tylko moje zdanie :gwizdanie: w koncu jeden egzemplarz to nie jest :cool1:

:hi:

Opublikowano
  • Autor

97 rocznik alle pelna opcja i to mnie ciagnie do niej:D

Opublikowano

Chyba tylko kwestia ceny ....

pewnie najlepsza/najlatwiejsza bylaby wymiana silnika na rowniez 2.5 z rocznika modelowego 2004. Watkow o swapach 2.5 znajdziesz nieco na forum AKP.

Opublikowano
  • Autor

za 12 tys jest do oddania ona

a jakie bylo oznaczenie tego silnika w 2004?

Opublikowano

BCZ 163 km BAU 179 lub 180 nie pamiętam dokladnie ale skoru dół silnika jest OK to wystarczy poszukać kompletnych głowic od 2.5 od 2004 roku i tez bedzie chulac albo i nie poprawcie mnie?

Opublikowano

ja bym swapił na AVF`a, jeżeli możesz ją kupić poniżej 15 tysi to będzie to opłacalne.

Opublikowano

albo zainwestuj 5 tys i zrób całą góre i rozrząd, korpus głowicy może zostać, wtedy bedziesz wiedział na czym jezdzisz

Opublikowano
  • Autor

AVF powiadasz a jak elektryka,skrzynia? modul napwno do wymiany,a wiazka do niego?

[br]Dopisany: 31 Styczeń 2010, 14:03_________________________________________________?

Opublikowano

Jak za 12tyś to warto moim zdanie.To jest sedan czy avant,w przypadku A6 duzo lepszy sedan

Opublikowano
  • Autor

sedan to jest.

ale co z ta elektryka przy zmianie na AVF?

Opublikowano

loloA4 napraw ten silnik,dbaj o niego i ciesz się z jazdy. To nie są złe silniki tylko ludzie nie umieją o nie dbać a mechanicy naprawiać (no może nie wszyscy żeby nie obrażać)

Opublikowano
  • Autor

Tylko remont wyjdzie pewnie tyle ze sprawnego bym kupil co?

Opublikowano

Nigdy nie wiadomo co kupisz a jak znajdziesz dobrego mechaniora i będziesz dbał to trochę nim pośmigasz

Opublikowano

Wydaje mi się,że skrzynie można zostawić w 1.9 konkretny program i bedze ok.

Opublikowano

Musisz poszukać swapów 2.5 na 1.9

Ja chciałem np. swojego zajeżdżonego awx zmienić na właśnie 2.5 z 2004r. Kolega ma takiego i jest 100% zadowolony. Ale gdy weszło w grę wymiana okablowania, ecu, sanek, ławy i cała masa drobniejszych szczególików to postanowiłem wsadzić sobie AVF z b5fl. Wsadziłem tylko moje PD AR zeby nie zmieniać programu i oczywiście klawiaturę naciskającą PD <Nie wiem czy to zależność roku prod, awx/afv czy też rodzajów PD, ale klawiatury są różne od siebie>

Teraz wszystko śmiga aż miło.

Moim zdaniem znajdź dobrego fachowca i działaj z tym 2.5 bo jak pisał kolega

loloA4 napraw ten silnik,dbaj o niego i ciesz się z jazdy. To nie są złe silniki tylko ludzie nie umieją o nie dbać a mechanicy naprawiać (no może nie wszyscy żeby nie obrażać)

Ja mam passata b5 98 r 2.3vr5 i wywaliło mi uszczelkę. Chciałem 2 silnik, ale mój mech. powiedział że nie wiadomo co się kupi.,

Kapitalny remont z robocizną wyniósł 2800 <panewki, tuleje, pierścionki, uszczelka pod głow. Rentgen głowicy, kapitalny jej remont, termostat i jeszcze kilka rzeczy. Ale teraz wiem czym jeżdżę, silnik przestał brać olej i ma dobrego kopa.

PoDro :hi:

Opublikowano
  • Autor

macje racje zrobic i byc spokojnym. tylko ciekawi mnie co ja moze bolec.auto pali na dotyk,obroty nie faluja. a w silniku stuka metalicznie

Opublikowano

macje racje zrobic i byc spokojnym. tylko ciekawi mnie co ja moze bolec.auto pali na dotyk,obroty nie faluja. a w silniku stuka metalicznie

szklanki albo pompa

Opublikowano
  • Autor

to nie tak zle jak by to sie okazalo. a co z tymi walkami w tych silnikach,czy to prawda ze sie wycieraja?

Opublikowano

Z tymi wałkami to właśnie jest różnie. Jednym siadają po 40 tys inni mają 200 tys i nie widzą problemu. Przy obecnej technice powtarzalność wykonania takiego elementu powinna być 100%. Myślę że dobry syntetyk to połowa sukcesu.