Cristoforo Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 Witam Jak większość osób ma jakieś tam małe lub większe problemy z odpalaniem. U mnie bywa, że muszę kręcić z 3 sekundy jak jest duży mróz- nowe świece, nowy aku,nowy filtr paliwa z ASO Do czego zmierzam Auto stało całe 6 dni na dużym mrozie pod chmurką, po wsadzeniu kluczyka przygotowuje sie na 3 sekundowe kręcenie a tu ku mojemu zdziwieniu auto odpala od kopa, aż sie sam wystraszyłem co jest wysiadam z auto i oglądam go czy to jest moje audi co najważniejsze auto stało pochylone na zaspie śniegu całą lewą stroną bokiem w dół o jakieś 10-15cm, prawa strona była podniesiona do góry na drugi dzień tak samo postawiłem auto i strzał od razu chwile pochodził nierówno temp. -10C ale odpalił momentalnie po przekręceniu kluczyka co powoduje pochylenie bokiem auto,że odpala od strzała ???????????????? są tu jakieś mądre głowy pozdrawiam
rafal_83 Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 No witam witam, tylko sie cieszyć z takiego Autka ja to mam problem bo mi silniczek kuleje jak odpalam, byłem w warsztacie, sprawdzili świece, instalacje wszystko jest cacy a tu i tak pali tragicznie, wymieniłem przekaźnik od świec ale dalej jest to samo...wiec kolego tylko sobie chwalić takie autko pozdro
Cristoforo Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 chwalic nie chwalić ale co jest przyczyną, że jak auto stoi pochylone bokiem lepiej odpala :mysli:
Lisek69 Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 cześć Moja sunia odpalala nawet za 5-6 razem przy wysokich morzach i dopiero jak ostatnio sprawdziliśmy z tatą świece żarowe to sie okazało dlaczego - działa tylko jedna z czterech. Po wymianie - problemów aktualnie brak (ale mrozy nieco słabsze ;P ) i "pali od strzała" A co do pozycji autka zaparkowanego to w moim przypadku nie miało większego znaczenia.. parkowałem na zaspach mniejszych lub większych i Audiczka męczyła się strasznie
Cristoforo Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 ale u mnie widać zdecydowanie mega wielka poprawe dlatego nie wiem czy ma to zwiazek z paliwem, gdzieś coś nie dochodzi itd. a dochodzi jak jest przechylone
Cristoforo Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 Cris wg mnie to zbieg okoliczności nie możliwe przez 3 tygodnie była ta sama ropa w baku mrozy -20,-15,-10 odpalał po 3 sekunadach, w tym samym czasie nowie swiece, nowy aku , nowy filtr paliwa itd. jak postawiłem przypadkiem auto pochylone bokiem po 6 dniach stania w mrozach z tym samym paliwem w zbiorniku ,pełen zasypany sniegiem odpalił od strzała
pawelwor Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 U mnie na 99% wina rozrusznika, mimo że byłem w warsztacie, gdzie wyjęli go, sprawdzali, tulejki wymieniali i zapewniali że jest sprawny, a i tak sie okazało podczas silnych mrozów, że jest walniety... Nie zdzwię się jak większość przypadków to właśnie to...
Cristoforo Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 Panowie jest inny wątek na żale o waszych problemach z porannym odpalaniem ja szukam przyczyny dlaczego pochylone auto w moim przypadku odpala od strzała teraz auto stoi pochylone w pracy po 8 godzin na mrozie auto odpaliło jakby było +10 wcześniej po 8 godzin nigdy tak szybko po przekręceniu stacyjki nie odpalał w mrozy
dejf Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 Ja moge powiedziec tyle ze u mnie jak jest prawa strona auta podniesiona to wskazówka pokazuje mi wtedy wiecej paliwa Nie spotkalem sie z czyms takim jak opisujesz, ale moze przy pochyleniu auta paliwo lepiej dochodzi gdzies..i auto lzej odpala ale to by bylo troche nieprofesjonalne ze strony audi
Cristoforo Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 Ja moge powiedziec tyle ze u mnie jak jest prawa strona auta podniesiona to wskazówka pokazuje mi wtedy wiecej paliwa Nie spotkalem sie z czyms takim jak opisujesz, ale moze przy pochyleniu auta paliwo lepiej dochodzi gdzies..i auto lzej odpala ale to by bylo troche nieprofesjonalne ze strony audi nie wiem jutro auto postawie normalnie i dam znać
Dżej Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 Może na prawym boczku, lepiej się wysypia?
Cristoforo Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 Może na prawym boczku, lepiej się wysypia? :polew: nie wiem nie robiłbym sobie jaj z was fachowcy gdybym nie widział żadnej róznicy bo auto postawiłem tylko wyłacznie przypadkiem a pozniej 2 razy tak samo i widze zdecydowana poprawę może moja audi ma coś poje....go i jej odpowiada lezenie na boczku
Daimos Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 ciekawe spostrzeżenie postaram się sprawdzić czy u mnie też coś takiego zadziała, tylko niech większy mróz przyjdzie ...może coś z pompką elektryczną w baku albo poziom oleju w silniku ma wpływ na uruchomienie
Cristoforo Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 dzisiaj auto lezy normalnie zobaczymy jutro w zbiorniku mam teraz 1/4 ropy
dejf Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 Teraz to nie ma takiego mrozu zeby krecil 3 sek.
akmon Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 Paliwo nie cofa się i układ paliwowy się nie zapowietrza , częsty przypadek w silnikach diesla .
Cristoforo Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 Paliwo nie cofa się i układ paliwowy się nie zapowietrza , częsty przypadek w silnikach diesla . jak to rozwiazać chyba sie ma sie nie zapowietrzać
fayera Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 Cris wg mnie to zwykły zbieg ok. Gdyby tak było jakk piszesz dawno wszyscy stawiali by pochylone auta
Cristoforo Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 będę obserwował to zjawisko bo wg. mnie nie jest to zwykły zbieg okoliczności z tym pochyłem to moze nikt do tej pory nie wpadł jeszcze to jak wyjasnić zdecydowanie lepsze odpalenie auto po 6 dniach stania na mrozie po -15c
Rekomendowane odpowiedzi