maniombw5 Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Mam taki problem Podczas jazdy słychać jakby klocek był luźny Dźwiek pojawia sie czasami z lewej strony a czasami słychac z prawej .Bywa że nie słychać go wogóle i nagle znów sie pojawia . Podczas jak słychac stukanie dosłownie delikatne naciśnięcie pedału hamulca i stukanie znika Czy ktoś spotkał sie z takim czymś?
ROBERT Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 A klocki, tarcze w jakim stanie ? Mi tak klocek stukał z tyłu jak tarcza miała 6mm (graniczna wartość 8mm)
maniombw5 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Opublikowano 6 Lutego 2010 klocki są nowe tarczy nie wymieniałem ale nie wyglądają źle .[br]Dopisany: 06 Luty 2010, 17:03_________________________________________________całkiem możliwe że tarcze są za cienkie pewnie potrzebna bedzie wymiana
ROBERT Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 A zacisk jak wygląda, powierzchnia która styka się z klockiem musi być równa, jeżeli jest nierówna klocek też może stukać i nie dociskać do tarczy całą powierzchnią
ROBERT Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Do tarczy 288x25 odpowiedni klocek to 8D0 698 151C tarcza 288x15 takie same tarcza 280x22 8E0 698 151A Według ETKI w tym roczniku mogłeś mieć właśnie takie tarcze
Dev Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 takie to Kolego powinien miec u siebie ale niech napisze jakie ma załozone
maniombw5 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Opublikowano 6 Lutego 2010 nie pamiętam firmy klocków jakieś zamienniki górna półka to to nie była ale na pewno dobrze założone , a może układ jest źle odpowietrzony i może nie mają dobrego ciśnienia żeby je dopchać to tarczy ,bo po dosłownie dotknięciu pedału hamulca stukanie zanika . Bywa tak że stukania nie ma przez tydzien i nagle powraca raz z lewej strony raz z prawej (jak pisałem wyżej) Nie mam pojęcia co to może być
piotrsob1 Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Pytanie podstawowe, jakie masz tarcze ? (wymiary), zacisk ATE czy LUCAS ?
Rekomendowane odpowiedzi