zbyszek512 Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Witam serdecznie klubowiczów Zabrałem się za wymianę rozrządu w aucie i napotkałem na problem, który dotyczy napinacza hydraulicznego paska rozrządu. Napinacz na fotce poniżej : W instrukcji napisano, że należy kluczem imbusowym 8 mm cofnąć napinacz i zabezpieczyć zawleczką. Problem jest w tym , że w żaden sposób nie mogę cofnąć napinacza, nie chce nawet drgnąć pomimo tego , że używam dużej siły Może ktoś miał już taki problem?
loloA4 Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 dobry masz napinacz?zdaje mi sie ze gorna czesc jego powinna byc inna
Mario Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Żeby napinacz się schował musisz go ścisnąć i poczekać, dalej ścisnąć i poczekać... Nie da się go wcisnąć w korpus stale zwiąkszając siłę docisku. Jednym z lepszych urządzeń do zrobienia tego jest duży ścisk stolarski.
marewel Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Jak masz nowy to obetnij pasek i wymien.
Mario Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Jak masz nowy to obetnij pasek i wymien.
zbyszek512 Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Opublikowano 16 Lutego 2010 Żeby napinacz się schował musisz go ścisnąć i poczekać, dalej ścisnąć i poczekać... Nie da się go wcisnąć w korpus stale zwiększając siłę docisku. Jednym z lepszych urządzeń do zrobienia tego jest duży ścisk stolarski. Zgadza się kolego, zrobiłem tak jak pisałeś i działa, napinacz się powolutku chowa działając na niego jednostajnie nawet nie wielką siłą. Wcisnąłem i włożyłem zawleczkę. Dzięki za podpowiedz i pozdrawiam
Mario Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgadza się kolego, zrobiłem tak jak pisałeś i działa, napinacz się powolutku chowa działając na niego jednostajnie nawet nie wielką siłą.Wcisnąłem i włożyłem zawleczkę. Dzięki za podpowiedz i pozdrawiam Ależ nie ma za co pozdro
Rekomendowane odpowiedzi