Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Problem z turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od kilku dni zauważyłem lekki spadek mocy, nie czuć juz "kopa" po wcisnięciu gazu. Podjechałęm do znajomego i podpiął sprytne urządzonko (chyba VAG). Wyskoczył błąd poduszek(skasowany na miejscu), bład wtryskiwaczy(też skasowany) i błąd "niskie cisnienie w kolektorze dolotowym turbo"! To ostatnie dalo sie skasowac ale po ponownym uruchomieniu znow wyskoczylo i tak w kółko. Co to moze oznaczać, turbinka juz tak nie dmucha?? Jestem łądnie mówiąc zielony w tym. Pozdrawiam.

Opublikowano
:szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj:
Opublikowano

Witam

"i błąd "niskie cisnienie w kolektorze dolotowym turbo"! " Czy możesz nam napisać co to jest za błąd. Bo z tego co wiem AEB nie ma czujnika podciśnienia-ciśnienia w kolektorze dolotowym.Jak kto sobie zamontuje takie urządzonko to ma odczyt , ale nie z ECU.(komputer,sterownik silnika).Jak piszesz o błędach to podawaj zawsze kod błędu to upraszcza sprawę (jak byś podał kod błędu zamiast opisu to byśmy wiedzieli o co chodzi ,a tak musimy Cię ciągnąć za język)

Pozdrawiam

Opublikowano

podaj jakie max parametry podaje przepływka

przy max otwarciu przepustnicy na 3 biegu

zrób logi