alpin Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Ja to chyba jakiś mistrz kierownicy jestem bo kiedyś miałem BMW e-34,Sierre i zawsze zimą w góry na narty jeżdziłem bez łancuchów a o zimówkach można było pomarzyć i dawałem rady bez żadnych ESP itp. Teraz mieszkam na przedmieściach Wrocka i rano jak jade do pracy to mój przedni zderzak robi za pług bo zdarzało sie i 30 cm sniegu i jakos daje rade Tydzien temu wróciłem z Alp i tam sporo widziałem Merców i BMW nawet Porszaki z boxem na dachu i Aston się trafił u żadnego łancuchów nie widziałem ,no ale może w bagaznikach piasek mieli a górki spore mają
wypsiu Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Podepnę się z pytaniem co sądzicie o B7 1,9 lub 2,0 TDI a E-90 2,0 (163KM) Chodzi mi tylko i wyłącznie o te silniki bo auto ma być w miarę ekonomiczne bo będzie robiło rocznie 60-70 tyś km
Tedi35 Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Ja to chyba jakiś mistrz kierownicy jestem bo kiedyś miałem BMW e-34,Sierre i zawsze zimą w góry na narty jeżdziłem bez łancuchów a o zimówkach można było pomarzyć i dawałem rady bez żadnych ESP itp. Teraz mieszkam na przedmieściach Wrocka i rano jak jade do pracy to mój przedni zderzak robi za pług bo zdarzało sie i 30 cm sniegu i jakos daje rade Tydzien temu wróciłem z Alp i tam sporo widziałem Merców i BMW nawet Porszaki z boxem na dachu i Aston się trafił u żadnego łancuchów nie widziałem ,no ale może w bagaznikach piasek mieli a górki spore mają No musieli miec te łańcuchy bo w niektórych miejscach jest obowiązek ich posiadania i używania w Alpach.
sokolnh Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Podepnę się z pytaniem co sądzicie o B7 1,9 lub 2,0 TDI a E-90 2,0 (163KM) Chodzi mi tylko i wyłącznie o te silniki bo auto ma być w miarę ekonomiczne bo będzie robiło rocznie 60-70 tyś km stałem przed takim wyborem jakiś czas temu i po przeanalizowaniu wszystkie wybrałem BMW, własnie z racji mniej awaryjnego silnika i tańszego w utrzymaniu ( rozrząd na łańcuchu ) Common Rail zapewnie fajną charakterystykę pracy, jest elastyczny w pełnym zakresie obrotów, nie pali dużo a przy tym jest dynamiczny, seria ma 8,3 do 100 -> to już miło po chipie jeszcze milej ja jestem zadowolony i uważam też był to dobry wybór i nie zamienił bym na Audi pozdro
David Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Podepnę się z pytaniem co sądzicie o B7 1,9 lub 2,0 TDI a E-90 2,0 (163KM) Chodzi mi tylko i wyłącznie o te silniki bo auto ma być w miarę ekonomiczne bo będzie robiło rocznie 60-70 tyś km tez bym wybral bmw - duzo nowoczesniejszy silnik
wypsiu Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Podepnę się z pytaniem co sądzicie o B7 1,9 lub 2,0 TDI a E-90 2,0 (163KM) Chodzi mi tylko i wyłącznie o te silniki bo auto ma być w miarę ekonomiczne bo będzie robiło rocznie 60-70 tyś km stałem przed takim wyborem jakiś czas temu i po przeanalizowaniu wszystkie wybrałem BMW, własnie z racji mniej awaryjnego silnika i tańszego w utrzymaniu ( rozrząd na łańcuchu ) Common Rail zapewnie fajną charakterystykę pracy, jest elastyczny w pełnym zakresie obrotów, nie pali dużo a przy tym jest dynamiczny, seria ma 8,3 do 100 -> to już miło po chipie jeszcze milej ja jestem zadowolony i uważam też był to dobry wybór i nie zamienił bym na Audi pozdro Kamil a środek jest wykończony dobrymi materiałami i jak z komfort podróżowania,bo w moja B6 ma już 227 tyś km a środeczek wygląda jak by miał 70 tyś km i podróżuje się bardzo przyjemnie
sokolnh Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 moja jak ją odbierałem miała 164 tys i pachniała jeszcze nowością materiały bdb jakości, przejechałem już kilkanaście tysięcy po Polsce i nic sie skrzypi i trzeszczy komfort jest ok, chociaż fotele mogłyby byś miększe najlepiej przejedz się taką i sam wtedy ocenisz ja polecam
alpin Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Jeśli chodzi o wnetrze to E-90 ma lepsze materiały plastiki nie są podatne za zarysowania jak w B6 żadne skrzypienie czy trzaski nie występują tak samo jak w B6, ale BMW jest dużo twardsze(zawieszenie) w B6 miałem zawias S-line i było mniej twarde, ogólnie środek jest bardziej nowocześniejszy dużo róznych udogodnien jakich w B6 nie znajdziesz, Silnik napewno ciszej pracuje, natomiast jeśli chodzi o ekonomie to 1.9 TDI mniej pali mi srednie spalanie w BMW wyszło teraz 9 l (automat) ale cały styczeń były mrozy i dojazd do pracy mam w nieustannych korkach, dodatkowo codziennie grzeje auto przed wyjazdem około 5-10 min.
Tas2die4 Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 co do zawieszenie, to rzeczywiscie, moja b6 miala zawias ori -20 mm, w bmw tez mam ori -20 (m-pakiet) ale jest duzo twardziej w bmw. i w ogole jakos nizej stoi,bo audica nie tarlem tak podwoziem o snieg wszedzie jak w bawarce :gwizdanie:
wypsiu Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Muszę jeszcze troszkę poczytać na temat E-90 i ruszyć na poszukiwania bawarki.Będzie mi trudno się rozstać z moją B-szusteczką ;( ale nic nie poradzę jestem zmuszony teraz nabyć E-90 pojeździć 1,5-2 lata i wracam z powrotem do AUDI będzie to B8
Dev Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Muszę jeszcze troszkę poczytać na temat E-90 i ruszyć na poszukiwania bawarki.Będzie mi trudno się rozstać z moją B-szusteczką ;( ale nic nie poradzę jestem zmuszony teraz nabyć E-90 pojeździć 1,5-2 lata i wracam z powrotem do AUDI będzie to B8 szukaj xD
Gość mmcv Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 szukaj xD ale to 330xd a to juz inne pieniadze (kolo 23-26tys E trzeba dac) - wydaje mi ze wypsiu myslal o 320d , bylo w x od 2008 roku jak sie nie myle.
grabson765 Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Muszę jeszcze troszkę poczytać na temat E-90 i ruszyć na poszukiwania bawarki.Będzie mi trudno się rozstać z moją B-szusteczką ;( ale nic nie poradzę jestem zmuszony teraz nabyć E-90 pojeździć 1,5-2 lata i wracam z powrotem do AUDI będzie to B8 i chodzi takze o to zeby silnik byl ponizej 2l gdyz podatek drogowy i podatki sa wysokie w Belgii szukaj xD
David Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 to juz nie lepiej bmw 5 ?? bedzie wieksza i troche drozsza.
wypsiu Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Tak dokładnie myślę o 320 D np. Coś takiego http://www.moto.allegro.pl/item921946605_bmw_320d_163ps_2006_navi_m_power_wzor.html Brałem też pod uwagę 5-tkę ale koszta utrzymania będą większe a przypominam że auto będzie miało do pokonania co dziennie 200 km więc koszta będą.... Jeśli mógłbym pozwolić sobie na większy silnik jak 2,0 to nie miał bym problemu z wyborem i kupiłbym bez zastanowienia B7 3,0 TDI
Piotrek98igo Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 srodek nudny jak falki z olejem...design fajny
sokolnh Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 obawiam się to wersja z mniejszą przekątna ekranu i zamiast pełnej mapy będziesz widział tylko strzałki no ale to musisz sprawdzić bo zdjęcia kiepskie szkoda że nie ma bi ksenona i 6L w mieście to napewno nie pali
wypsiu Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 obawiam się to wersja z mniejszą przekątna ekranu i zamiast pełnej mapy będziesz widział tylko strzałki no ale to musisz sprawdzić bo zdjęcia kiepskie szkoda że nie ma bi ksenona i 6L w mieście to napewno nie pali Fotkę wstawiłem tylko tak dla przykładu o jaki mi model chodzi....
sokolnh Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 a to ma być samochód na Belgię ? bo z tego co wiem to bmw miało dwie wersje silnika 2.0d jedna 163 KM a druga 150 KM -> podobno właśnie wersja na Belgię itp żeby płacić mniejszy podatek różniła sie tylko programem silnika
wypsiu Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 środek nudny jak falki z olejem...design fajny Szukam auta które będzie się sprawować jak moja B6 AVF 1,9 TDI s-line :good: I jak na razie w roczniku 2005-2006 nie widzę konkurenta jak bmw 320 D E90 Tak auto ma być na Belgię a tu państwo i ubezpieczyciel nie oszczędza na podatnikach :wallbash: Jedynie tylko na firmę a ja nie mam takiej możliwości.
Rekomendowane odpowiedzi