adrian998998 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Witam kolegów. Jestem posiadaczem Audi A4 1.9 AJM Avant. Po jakimś czasie wyskoczył mi na liczniku wykrzyknik z pikaniem 3 razy oraz palą się kontrolki ABS i ESP. Podepnełem pod Vaga i wyskoczyły następujące błędy Numer części 8D0 907 389 D Sterownik Typ: ABS/ESP FRONT D56 01044 - Control Module Incorrectly Coded 35-00 - - 00778 - Steering Angle Sensor (G85) 66-10 - Not Matched - Intermittent i raz na jakiś czas włapuje taki błąd 18057 Wyczytałem co te błędy oznaczją ale gdy wchodzę w blok pomiarowy 005 to czujnik skrętu G85 pokazuje stopnie i jak jest kierownica na środku to jest 0 stopni jak potrzeba. Może któryś z kolegów podpowiedziałby jak wykonać tą adaptacje, może to pomoże w zniwelowaniu tego problemu.
the_troll Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Podepnę się pod temat: Podczas zapalania (nie zawsze) wyświetla na czerwono wykrzyknik w kółku i pika 3 razy dodatkowo zapalają się kontrolki ABS i ASR. Później wszystko gaśnie i nie ma problemu. Sprawdzałem vag -iem i nie ma żadnych błędów!! Czy ktoś może pomóc
goldi Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Jeśli kontrolki gasną to nie ma sie czym przejmować akumulator nie jest zbyt słaby przy rozruchu zimnego silnika
Dev Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Podepnę się pod temat: Podczas zapalania (nie zawsze) wyświetla na czerwono wykrzyknik w kółku i pika 3 razy dodatkowo zapalają się kontrolki ABS i ASR. Później wszystko gaśnie i nie ma problemu. Sprawdzałem vag -iem i nie ma żadnych błędów!! Czy ktoś może pomóc słabe akku, słabe ładowanie, uszkodzenie rozrusznika(tulejki lub przebicie)
the_troll Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Płyn hamulcowy OK. Od klocków zużytych jest żółte oznaczenie. Ładowanie 14,2-14,4V. Bez ładowania 11,8V Nie wiem co jeszcze. Problem pojawia się gdy zaczyna robić się zimno
Dev Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 jak jest zimno rozrusznik ma ciezej krecic potrzebuje wiecej prądu i nastepuje duzy spadek napiecia dlatego też kontrolki swirują ja stawiam na rozrusznik
the_troll Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Nigdy wcześniej nawet przy -25C nic takiego się nie działo
Dev Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 nic nie jest wieczne wystarczy ze bedzie przebicie w rozruszniku
the_troll Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Jutro się za to zabiorę[br]Dopisany: 03 Grudzień 2010, 20:06_________________________________________________Wymiana aku załatwiła sprawę!!
Rekomendowane odpowiedzi