Maaraz Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Witajcie, Kupiłm ostatnio przednie lampy (zwyły model do tego rocznika) do swojej niuni i jedna z nich jest w cholerę zabrudzna od środka i przez to gorzej świeci (odblaski brudne, szkło, itd.) Sprawdzałem ją całą od zewnątrz i nigdzie nie ma żadnych pęknięć, czy dziurek. Zabrudziła się przez to chyba, że długo gdzieś leżała bez tej zaślepki z tyłu i syf się dostał do środka. W zwiazku z tym mam pytanie, czy można umyć lampę od środka, czy ktoś z Was już to zrobił i jeśli się da, to w jaki sposób zrobić to najlepiej, jakimi środkami, itd. Z góry dziękuję za rady, M.
iwadrian Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Spróbuj lepiej powietrzem pod ciśnieniem wydmuchać.Woda może lustro zniszczyć.
Maaraz Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Opublikowano 1 Marca 2010 No też o tym myślałem, tylko, że ta lampa jest brudna, a nie zakurzona. Cholera mnie bierzę, jak pa3ę na tę lampę, bo jest ciemniejsza i gorzej to wygląda,a dodatkowo daje przez to mniej światła ;/
PRZEMEK 2800 Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 jakiej firmy masz lampy bosch czy valeo?czy zespolone depo?
Maaraz Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Opublikowano 1 Marca 2010 Mam normalne lampy, takie jakie powinny być w tym modelu, ale nie wiem dokładnie jakiej marki!? Później sprawdzę i dam znać.
PRZEMEK 2800 Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 jak masz orginalne to poprostu ich rozbierz i wyczysc ja lampy boscha rozebralem bo sie dalo nie wiem jak u ciebie
majkel_majki Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Jeżeli już płukać to najlepiej denaturatem, alkohol odparuje, a z wodą będzie ciężej nie wiem tylko jak to podziała na odbłyśniki.
sajmon8526 Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 bądź ostrożny i poradziłbym odpowiednia szmatka delikatnie wilgotną przeczyścic ale nie przyciskać bo lustro jest bardzo wrażliwe.Jak tak robiłem w oplu i udało sie ale delikatnie trzeba sie obchodzic i nie trzec mocno.Spokojnie powoli a sie uda [br]Dopisany: 01 Marzec 2010, 17:34_________________________________________________i uszczelke dobrze przetrzyj aby ładnie później dolegała do klosza.Jak dobrze bedzie dolegać to nie bedzie przepuszczac brudu.Jeżeli źle sie ułoży to klosz bedzie parować.Dokładnie wyczyść i ułóz zeby swobodnie siedziała na wsoim miejscu
Maaraz Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Opublikowano 2 Marca 2010 Bardzo wszystkim dziękuję za rady.., jak zrobi się cieplej, to zajmę się tym.. Pozdrawiam, M.
yarel Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 witam!! mam podobny problem,bardzo brudna jedna lampa bo drugą musiałem wymienić (mała chwila zamyślenia w korku ) i teraz bardzo mnie wkurza że jedna świeci ok a druga słabo i na tej starej, uszkodzonej testowałem totalną rozbiórke i czyszczenie!!Zwykły preparat do mycia szyb + przetarcie szmatką nasączoną denaturatem daje radę,efekt dobry :> tylko teraz mam problem ze złożeniem bo nie mogę jej uszczelnić odpowiednio i ogólnie mało stabilnie dolega,lata trochę szkło na obudowie lampy.. dodam że ona była lekko uszkodzona wcześniej a teraz tylko test robiłem zanim zajmę się właściwą!! i pytanie do was czy ktoś rozbierał do części pierwszych i składał lampy Valeo???jeśli tak to proszę o jakieś rady bo bardzo chciałbym doczyścić a jak nie da się ich za bardzo rozbierać, to spróbuje tak jak piszecie wyżej
Rekomendowane odpowiedzi