miron123 Opublikowano 2 Marca 2010 Opublikowano 2 Marca 2010 Witam i pozdrawiam wszystkich Mam pytanie podczas uruchomienia zimnego silnika słychać taki metalicny odgłos trwa to około 5-sekund i zanika ten odgłos, czy moze to byc zawór lub wtrysk .AUDI A4 AWANT 1998 Za pomoc zgory dziekuje
cac Opublikowano 2 Marca 2010 Opublikowano 2 Marca 2010 prawdopodobnie popychacze hydrauliczne do wymiany....
Pretor Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 Ja mam nowe popychacze hydrauliczne (szklanki INA) i też po odpaleniu zimnego silnika kilka sek popychacze słychać więc też mam do wymiany?
rookie Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 nie, może pomóc zmiana oleju np silnik chodzi ciszej na Liqui Moly
Pretor Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 Hmm, możliwe, 1k km temu zmieniłem olej na Motul 8100 5W/40.
miron123 Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Opublikowano 5 Marca 2010 Ja wlalem Mobil 1 wczesniej niewiem jaki byl wlany auto kupilem od handlaza sprowadzil go z Holandi.stuki zaczely sie pojawiac po zrobieniu okolo 500 kilometrow moze wlalem kiepski olej i tak to sie dzieje
Pretor Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Typowe po zalaniu 10W/40 lub 5W/40 jeśli wcześniej był minerał.
miron123 Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Opublikowano 6 Marca 2010 niweiem jaki to byl numer niemam opakowania zostalo w warsztacie jaki byl wczesniej to niewie handlaz kazal wlac polsyntetyk a niebylo w nim ksiazki serwisowej A te stuki nasilaja sie bardziej odpalilem dzisiaj auto i zauwazylem ze dluzej slychac ten stuk niz 5 sekund bede musial podjechac do warsztatu zeby to zdiagnozowac Pozdrawiam
spetsnaz Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Daj sobie spokój to normalne zjawisko, kontroluj jedynie stan oleju.
mlodyy Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 to klekot wiec nic nie boj tylko tak jak wczesniej napisal Spetnaz oliwa musi byc i bedzie smigal
miron123 Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Opublikowano 6 Marca 2010 dzieki koledzy za podtrzymaniu na duchu myslalem ze to cos powazniejszego .Pytanie do "mlodego" czy to chodzi o swiece
yahoo Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 To ja jeszcze podczepię się do tematu. Mam bardzo podobną sytuację. Słychać taki głośniejszy i hmmm nie wiem czy można go nazwać metaliczny, taki jakby coś sie obijało. Jest to tylko na zimnym silniku rano, przez doslownie 2s. Olej nowy Motulek zalany, popychacze byly wymieniane. Nie kopci pali od razu. Mam rozumiec ze to normalne ? Po prostu troszke glosniej przez 2 sekundy chodzi i potem juz normalnie. Tylko to na zimnym wystepuje.
Daimos Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 pewnie słychać popychacze, nie masz się czym przejmować
Rekomendowane odpowiedzi