norbi8402 Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie sportowych amorów i sprężyn... Czy zamontowanie tak owych ma jakiś negatywny wpływ na resztę zawieszenia tj. wahacze itp. ? Planuje nabyć takie amory które obniżają auto o 40mm i zarzucić do nich felgi 17", czy jest to dobry pomysł? Nie będzie otarć o błotniki itp? Czy jeździ ktoś z was na takiej kombinacji, i jak jest z komfortem? Dużo stracę? Będę wdzięczny za Wasze opinie...
bish - kopt Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 twarde sprężynki i amorki - to musi sie przenieść na wytrzymałość elementów zawieszenia, ale to nie jest też tak że za chwile bedziesz musiał wymieniać wahacze, wszystko zależy od tego co tam wsadzisz i po jakich drogach jezdzisz autko obniżone zawsze bedzie wyglądało lepiej i do tego felga min. 17" - żeby ci nic nie obcierało musisz odpowiednio dobrać rozmiar felg i opon ...ja wybrałem taką opcje że mam niżej 35 mm + fela 17" i zachowałem w miare komfort
dixon39 Opublikowano 9 Marca 2010 Opublikowano 9 Marca 2010 spoko mozesz wsadzic nawet 18' i bedzie ok. Mam tak u siebie
vtec21 Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 Myśle że to b. dobry pomysł. A na komforcie nie stracisz dużo. Za to walory wizualne zdecydowanie wzrosną. :>
_Solar_ Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 duzo nie stracisz nauczysz sie jezdzic wolniej po dziurawych drogach no i przy podjezdzaniu pod krawezniki biorac pod uwage obnizony zawias musisz sobie przemysleć jakimi trasami sie czesto poruszasz zebys nie miał pózniej jakiegoś utrudnienia. ja równiez mam -40 i na polne drózki da rade sie wbić na pewno bedzie troszku twardziej ale da sie do wszystkiego przyzwyczaić
JUZIU Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 napewno duuuuużo zyskasz tym na wyglądzie i przyczepności autka ale cos za cos napewno komfort jazdy zmniejszy sie, zawieszenie tez ucierpi na tym ale jak bedziesz uważal to bedzie dobrze a i jeżeli wsadzisz jakieś dużo szersze laczki to przyspieszenie troszke znmieszy sie a spalanie podskoczy zależy wszystko od rozmiarów oponek ale i tak sie to wszystko opłaca dla tego widoku "nisko i szeroko"
Rekomendowane odpowiedzi