Gość oskaritto Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Witajcie! mam problem z wrzucaniem biegów na postoju np.wstecznego , kilkakrotnie musze sprzęgło wcisnąc żeby wrzucić a dodatkowo mam problem podczas jazdy .Wydaje mi się ,że za każdym razem mam inny skok pedału sprzęgła a dodatkowo nie zawsze biegi np dwójka mi wchodzą:/ Może jakieś podpowiedzi w czym moze byc problem ? z gory dzieki!!
.Pablo. Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 W sprzęgle a tak na poważnie to sprzęgło bierze ci wysoko ? nisko? chodzi ciężej niż wcześniej? Z twojego opisu by wynikało że sprzęgło nie do końca rozłącza napęd. Czyli kończy się sprzęgło. Co do pedału sprzęgła że zmienia mu się skok raczej nie możliwe.
Gość oskaritto Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 W sprzęgle a tak na poważnie to sprzęgło bierze ci wysoko ? nisko? chodzi ciężej niż wcześniej? Z twojego opisu by wynikało że sprzęgło nie do końca rozłącza napęd. Czyli kończy się sprzęgło. Co do pedału sprzęgła że zmienia mu się skok raczej nie możliwe. dokladnie tak raz ciezej raz lzej chodzi i na postoju na wylaczonym silniku jak wcisniesz sprzeglo slychac jakies dzwieki takiego trzeszczenia jakby bardziej to przypomina dzwiek gumy czy cos podobnego :/ p.s dzieki za zinteresowanie tematem
MoorPH Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Ja bym sprawdził sprzęgło i może wysprzęglik ?
Gość oskaritto Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Ja bym sprawdził sprzęgło i może wysprzęglik ? tez ktos mi mowil o wysprzegliku moze faktycznie cos takiego...ok dzieki za odpowiedzi i sprawdze co i jak z tym jak bedzie dalej to samo to bedziemy dalej szukac dzieki!
piotrsob1 Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Przy padającym dwumasie dociski sprzęgła posiadające pierścień samoregulacyjny, dają właśnie taki objaw ( zmiena się położenie pedału w którym sprzęgło zaczyna brać). :gwizdanie: Nie wiem tylko czy w Twoim wozidle występuje i jedno i drugie
Rekomendowane odpowiedzi