franek84 Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 Koledzy co o tym myślicie:? -auto równo ciągnie w całym zakresie obrotów -nie wchodzi powyżej 5000obr/min -na vag-u nie ma błędów żadnych(jutro wrzuce logi) -pali jakieś 1,5l więcej niż zwykle -przy odpalaniu zimnego błękitna chmurka z tyłu(później nie kopci-chyba że dam mu właśnie tak do 4000obr to chmurka błekitna chwilowa i brak dymienia) -oleju nie ubywa i ostatnia rzecz jaka mnie nurtuje ja u siebie nie mogę jedną ręką (bez zaparcia się drugą o turbine)poruszyć sztangą gruchy-bardzo ciężko chodzi czy tak w 1Z jest(najlepiej gdyby się wypowiedział ktoś kto ma 1Zeciora)? Pytam bo to auto nie chodzi jak 90km tylko ze 60km [br]Dopisany: 11 Marzec 2010, 19:28_________________________________________________dodam że jak kiedyś poruszałem sztangą ale nie tak lewa-prawa tylko te kontre poluzowałem i obróciłem o pół obrotu sztange w prawo(skracając ją) to wszystko było wporządku przez tydzień -później znów to samo :wallbash:teraz spowrotem ustawiłem ją w pozycję w której była bo i tak jest to samo :embarrassed:już miałem przepływke kupić ale błędów niema(kidyś miałem sporadyczny 0575 chyba w każdym razie przepływki teraz nic)więc dałem spokój.
PAWEL69 Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 Witaj nie mogę jedną ręką (bez zaparcia się drugą o turbine)poruszyć sztangą gruchy-bardzo ciężko chodzi czy tak w 1Z jest( tak to normalne,jest dość ciężko[turbo na zaworze upustowym] co do -przy odpalaniu zimnego błękitna chmurka z tyłu(później nie kopci-chyba że dam mu właśnie tak do 4000obr to chmurka błekitna chwilowa i brak dymienia) to prawdopodobnie żle ustawiony kąt początku wtrysku Zrób porządnie logi wstaw do działu http://www.a4-klub.pl/smf/diagnostyka_vag-b24.0/ Co do porządnie zrobionych logów lektura http://www.a4-klub.pl/smf/diagnostyka_vag/tdi_diagnostyka_aktualizacja_30_vii_2008-t18478.0.html dodam że jak kiedyś poruszałem sztangą ale nie tak lewa-prawa tylko te kontre poluzowałem i obróciłem o pół obrotu sztange w prawo(skracając ją) to wszystko było wporządku przez tydzień -później znów to samo :wallbash:teraz spowrotem ustawiłem ją w pozycję w której była bo i tak jest to samo :embarrassed:już miałem przepływke kupić ale błędów niema(kidyś miałem sporadyczny 0575 chyba w każdym razie przepływki teraz nic)więc dałem spokój. No raczej nie powinno się kręcić [regulować] cięgna zaworu upustowego na PAŁĘ Zrób porządne logi ..... to tyle Błąd 0575 może świadczyć o przeładowaniu lub braku wymaganego ciśnienia doładowania generowanego przez turbosprężarke Pozdrawiam Paweł
franek84 Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Opublikowano 11 Marca 2010 może ktoś z forum wie gdzie w Częstochowie można kupić wężyki ciśnieniowe?chciałbym zacząć od tego bo nie są w dobrym stanie, i pytanie jeszcze jedno -jeżeli nie ma błędu przepływki znaczy że w 99%jest ok czy może być padnięta? pozdrawiam
Piotrek98igo Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 podjedz na spota zobaczy sie co w trawie piszczy
PAWEL69 Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 może ktoś z forum wie gdzie w Częstochowie można kupić wężyki ciśnieniowe?chciałbym zacząć od tego bo nie są w dobrym stanie, bardzo słusznie... pytanie jeszcze jedno -jeżeli nie ma błędu przepływki znaczy że w 99%jest ok czy może być padnięta? pozdrawiam zostaw przepływke w spokoju najpierw trzeba doprowadzić ciśnienie doładowania do porządku potem po przeanalizowaniu logów powiemy Ci co dalej
yarel Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 może ktoś z forum wie gdzie w Częstochowie można kupić wężyki ciśnieniowe?chciałbym zacząć od tego bo nie są w dobrym stanie, może coś takiego cię zainteresuje: http://www.re5pect.pl/index.php?products=product&prod_id=358 zresztą chłopaki na forum o tym już pisali: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_jaka_dlugosc_i_srednica_wezykow_podcisnienia-t116611.0.html
grippen Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 -nie wchodzi powyżej 5000obr/min :blink: po co do takich obrotów silnik kręcisz przecież czerwona skala zaczyna się od 4500 tyś i to już jest MAX
Rekomendowane odpowiedzi