Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Aktualny tygrysowoz...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

piękna jest :kox:

Opublikowano
  • Autor

Kurfa! Juz nie mam sil do tego Getta!

Znaczek S-line... - byl sobie... :disgust:

Teraz na pewno jakis wiochol se go na golfa 3 przylepi... :wallbash:

640448f099adabdc.jpg[br]Dopisany: 10 Sierpień 2011, 22:39_________________________________________________Bede montowal kamere- nie ma innego wyjscia....[br]Dopisany: 10 Sierpień 2011, 22:41_________________________________________________Juz nawet wiem jaka:

http://www.ampire.de/video/TVR100.html

Opublikowano

Swego czasu kradli te duże znaczki z logo :audi:

Opublikowano

zobacz, moze zona ma go na swoim? :wink4::decayed:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

zobacz, moze zona ma go na swoim? :wink4::decayed:

:polew: :polew: :polew:[br]Dopisany: 18 Sierpień 2011, 16:39_________________________________________________Jeeeeeeeeeah!!!

Żeby nie było nudno......

Znowu mi walneła chłodniczka spalin. Z tym że okazuje się że w Audi maja zestawy naprawcze za 66 euro, a cała chłodniczka to koszt pare setek euro. Złosliwe w tym jest to że przy 60 tkm już miałem ten sam problem który został naprawiony na gwarancji.

1688e10eaf36d2fa.jpg

38c0f1c179762161.jpg

Ta klapka tak sobie wewnatrz latala bo zrobilem sobie jeszcze 250km w weekend, a zaslepilem u gory przewod przed EGR- bo blednie przypuszczalem ze to on nawalil- no i ona sie tak wyrobila...

Opublikowano

Co tu duzo gadac... po prostu Vorsprung durch Technik :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Tak se nad tym dumałem i wydumałem że to chyba bedzie wina teych regeneracji DPFa, bo przecież wtedy temperatury w wydechu sięgaja 900 stopni i chyba takie warunki nie odpowiadaja tym klapkom w układzie recylkulacji, bo już 4 razy miałem naprawy klapek w tym układzie. 2x EGR i teray 2 raz ta klapka w chłodniczce...

Opublikowano

Dpf out :good:

Opublikowano

A szukales na innych forach czestotliwosc wystepowania uterki (porownujac auta z i bez DPFu) celem podparcia teorii? Moze masz racje, logika jakas w tym jest. Nie sadze, zeby konstruktorzy w Audi ta wlasnie czesc specjalnie w autach wyposazonych w DPF na nowo wyprodukowali z innymi wlasciwosciami termicznymi. Nalezaloby porownac nr. czesci czy wystepuje ona takze w modelach bez DPFu :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Dpf out :good:

Byłem przeciwnikiem tego, ale po tej przygodzie znów sie zaczynam zastanawiac jak to zrobić. Tylko że w moim przypadku moze to być trudniejsze, ze wzgledu na niemieckie przeglady techniczne...[br]Dopisany: 12 Wrzesień 2011, 21:16_________________________________________________

A szukales na innych forach czestotliwosc wystepowania uterki (porownujac auta z i bez DPFu) celem podparcia teorii? Moze masz racje, logika jakas w tym jest. Nie sadze, zeby konstruktorzy w Audi ta wlasnie czesc specjalnie w autach wyposazonych w DPF na nowo wyprodukowali z innymi wlasciwosciami termicznymi. Nalezaloby porownac nr. czesci czy wystepuje ona takze w modelach bez DPFu :mysli:

Problem w tym ze uzytkownikow z takimi modelami bez DPF (fabrycznie) jest bardzo malo, a do tego jeszcze ktos z tej malej grupki musialby sie poruszac po forach- marne szanse na informacje na ktorych moglbym sie wesprzec....

Opublikowano

Jaki jest tam nr. czesci?

Opublikowano
  • Autor

Musialbym poszukac na obudowie, bo zamowilem tylko zestaw naprawczy ktory ma inny numer na bank. Chcesz teraz ten numer?

Opublikowano

Nie, nie ma pospiechu. A ten zeztaw naprawczy jaki ma nr?

Opublikowano
  • Autor

Jutro sie chyba dowiem bo musieli mi to zamówić bo nie było na miejscu...[br]Dopisany: 12 Wrzesień 2011, 22:02_________________________________________________A wiec tak:

zestaw naprawczy to:

03G 198 512- 66 euro (zawor, uszczelka i 4 srubki)

A cala chlodniczka to:

03G 131 512 AL -309 euro

Na szczescie po zalozeniu zestawu naprawczego wszystko dziala.

Opublikowano

Skoro maja zestaw naprawczy to widocznie usterka wystepowala dosc czesto. Czesc pasuje do prawie wszystkich 2.0 TDI http://www.ebay.co.uk/itm/AUDI-A4-A6-TDI-EGR-COOLER-REPAIR-KIT-03G198512-NEW-PART-/130530143826

Widocznie tak jak pisales, te z DPF sa za gorace.

Opublikowano
  • Autor

Zeby, KURFA nie bylo nudno.... :wallbash:

def593518b6cc251med.jpg

f8ea7e46a0f24ee9med.jpg

f8ea7e46a0f24ee9med.jpg

ce3e47366b6d0e75med.jpg

Opublikowano

A cos Ty zrobił?!

Opublikowano

o kutwa :shocked: co się stało?

Opublikowano
  • Autor

Byla zwezka i taki pajac ciezarowka "na chama" chcial sobie miejsce zrobic :wallbash:

Ja bylem na pasie ktory szedl dalej a prawy pas sie konczyl, i bylismy na rowno obok siebie i typ mial w doopie czy zrobie miejsce czy nie - po prostu zmienial pas- pozniem przed policja twierdzil ze to ja w niego wjechalem- sprawa sie skonczy w sadzie.... :angry:

Mam mnostwo fotek ktore pomoga mi obalic jego teorie. Ale batalie z niemcami nie sa latwe- w niemieckich urzedach jest mnostwo niemcow ktorzy swoich bronia... :kwasny: