Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Aktualny tygrysowoz...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Turdzi, a ty miales Quattro? Moze to ma jakies znaczenie...? :mysli:

Opublikowano

Nie powinno na hamowni , a na drodze ma ogrome oczywiscie auta z quattro sa wolniejsze ale za to fajniej jezdza po zakretech.Nic tylko sie cieszyc z takiego wyniku.

Opublikowano

Tygrys Twoje niby 255 leci? A robiłeś coś z mocą od Jarosławca? Nie chce mi się wierzyć żeby Ci to tyle szło.

Mój jedzie max 230km... Fakt masz dłuższą skrzynie, ale biorąc pod uwage że jak się ścigaliśmy w Jarosławcu to Ci odchodziłem nie na ch**ja żeby mocy Ci wystarczyło na 255km/h. Mnie się poprostu moc kończy

Opublikowano

no tez mi sie nie chce wierzyc w te 255 ale roznie moze licznik przeklamywac

Opublikowano

nie aż tak... Kazdy licznik troche przekłamuje... Ja pamietam jak się ścigaliśmy z tygrysem w Jarosławcu i cały czas minimalnie odchodziłem. Nie dużo bo nie dużo ale cały czas, a z prędkością te róznice robiły się coraz większe...[br]Dopisany: 24 Październik 2011, 21:22_________________________________________________wtedy zresztą zobaczyłem że hamownia hamowni nierówna. Wg wykresu auto tygrysa było dużo mocniejsze w każdym przedziale obrotów (zaróno moc jak i monent). O ile przy przyśpieszeniu do 100km/h możemy mówić o lepszym starcie, zmianie biegów itp... o tyle przy prędkościach powyżej 100 liczy się już tylko moc. Scigaliśmy się tam gdzieś tak do prędkości 150 km/h (z tego co pamiętam) i cały czas odchodziłem. Wagi aut są porównywalne...

Opublikowano

Tygrys Twoje niby 255 leci? A robiłeś coś z mocą od Jarosławca? Nie chce mi się wierzyć żeby Ci to tyle szło.

Mój jedzie max 230km... Fakt masz dłuższą skrzynie, ale biorąc pod uwage że jak się ścigaliśmy w Jarosławcu to Ci odchodziłem nie na ch**ja żeby mocy Ci wystarczyło na 255km/h. Mnie się poprostu moc kończy

ja nigdy nie sprawdzalem maxa w BRD raz sie tylko rozpedzilem do 235 i to z palcem w nosie , i czuc bylo ze jest jeszcze zapas.Ile tego to juz nie wiem ale 240 , 245 spokojnie sie wydawalo.

Opublikowano

nie aż tak... Kazdy licznik troche przekłamuje... Ja pamietam jak się ścigaliśmy z tygrysem w Jarosławcu i cały czas minimalnie odchodziłem. Nie dużo bo nie dużo ale cały czas, a z prędkością te róznice robiły się coraz większe...[br]Dopisany: 24 Październik 2011, 21:22_________________________________________________wtedy zresztą zobaczyłem że hamownia hamowni nierówna. Wg wykresu auto tygrysa było dużo mocniejsze w każdym przedziale obrotów (zaróno moc jak i monent). O ile przy przyśpieszeniu do 100km/h możemy mówić o lepszym starcie, zmianie biegów itp... o tyle przy prędkościach powyżej 100 liczy się już tylko moc. Scigaliśmy się tam gdzieś tak do prędkości 150 km/h (z tego co pamiętam) i cały czas odchodziłem. Wagi aut są porównywalne...

no moge sie zgodic ale jeszcze kolo robi duza robote wielka felga to duze straty na mocy u mnie na 17 calach to max 245 wiecej nie wyciagnie a na 16kach ciu ponad 250 sie rozpedza podejrzewam ze dobre 10 przeklamuje ale mimo to

i doklandie hamownia hamowni nierowna piekne wykresy a czasem moc tylko na wykresie :)

Opublikowano

ja nigdy nie sprawdzalem maxa w BRD raz sie tylko rozpedzilem do 235 i to z palcem w nosie , i czuc bylo ze jest jeszcze zapas.Ile tego to juz nie wiem ale 240 , 245 spokojnie sie wydawalo.

jechałem dwoma BRD po programie i oba jechały maź 240 i ani grama więcej

Opublikowano

Moze juz odruchowo depczesz na heble :cool1: :cool1:

Opublikowano

turdzi- w quattro ci tyle szedł :gwizdanie: u mnie do 220 to idzie spox ale puźniej to zawsze droga mi się konczy :>

Autko po programie

Opublikowano

turdzi- w quattro ci tyle szedł :gwizdanie: u mnie do 220 to idzie spox ale puźniej to zawsze droga mi się konczy :>

Autko po programie

tak z quattro , 230 bylo bardzo szybko , pozniej juz troche wolniej ale delej przyslpieszal.

Opublikowano
  • Autor

Mialem wtedy takze RNS-E w Emergeering Mode i pokazywalo cos kolo 237/238 km/h wedlug GPS...

Ale jak mozesz porownywac Przyspieszenie do V-MAX? Przeciez tu skrzynie maja wlasnie kolosalne znaczenie, no i wlasnie tez jaki jest wydech.

Nie wiem jak tu u ciebie w wyglada, ale waga mojego auta (realna) to 1670Kg, do tego ja waze 93Kg, to chyba nie jest porownywalne z toba Siemian? :polew:

Ale licznikowe 245 robil z palcen w doopie, pozniej juz szlo coraz wolniej. Mialem wtedy Rurke zamiast DPF (takiej samej szerokosci jak wyjscie z kolektora) i korekte softu. Dzsiaj mam serie, i nie bardzo umialbym to sfilmowac, moze kiedys wruce do poprzednich ustawien to zrobi sie filmik.

To byl tez jeden z powodow dlaczego wrocilem do serii. Wiem ze jak mam taka opcje to bede z niej korzystac za kazdym razem jak ktos mnie wkoorwi, a tak bym zayebal fure raz- dwa :polew::evil:

Dzisiaj jak pykam sobie do Dortmundu 100km/h to spalanie na FIS spada mi do 5,4L/100- zapalam se fajke i se szybuje te 100km/h :polew:

Opublikowano

ja jak ostatnio szybowalem sto to mi wyszlo 6.3 :naughty:

Opublikowano
  • Autor

ja jak ostatnio szybowalem sto to mi wyszlo 6.3 :naughty:

...Jak na 2.0 Co ma ponad 200 kucy to ciekawy wynik... : )

Opublikowano

i quattro , dla mnie wrecz rewelacja , wcale sie nie dziwie ze ten silnik pozdobywal tyle nagrod.

Opublikowano

5,4l diesla i 1l oleju :))

mialem paska brd 170ps ten tak wlasnie palil olej 1 litr na 1000km do tego nie udalo mi sie zejsc ponizej 7,5 diesla a mial dsg

Opublikowano
  • Autor

5,4l diesla i 1l oleju :))

mialem paska brd 170ps ten tak wlasnie palil olej 1 litr na 1000km do tego nie udalo mi sie zejsc ponizej 7,5 diesla a mial dsg

Tez narzekalem na spalanie, ale cos mu sie poprawilo. Oleju prawie wcale nie bierze, potrafi zejsc tak nisko ze spalaniem, nawet przy predkosci stalej ok. 150km/h trzyma sie pomiedzy 8 L a 7 L.

Jedyne co robilem to sam czyscilem pompowtryski ultradzwiekami i pozniej dodatkiem do paliwa i zmieniam teraz olej max co 20tkm i zawsze razem z filtrem paliwa. A co do opon na jakich jezdze to zawsze sa to 235, z tym ze w zime mam 17 cali a w lato 18 cali

Opublikowano

u mnie roznie bywa ostatnio ze stała mialem 6,5 ;d tempomat i jazda na 140 km na a4 a innym razem 7,2 nie wiem skad takie duze roznice. trzeba było kupić 2,0 140 PS :naughty:

żart gdybym mial możliwość brał bym BRD :notworthy:

Opublikowano
  • Autor

u mnie roznie bywa ostatnio ze stała mialem 6,5 ;d tempomat i jazda na 140 km na a4 a innym razem 7,2 nie wiem skad takie duze roznice.

Przyznaj sie ze jakas "maciore" poderwales na gazie, to i autko ci siadlo i wiecej palilo... :polew:

Opublikowano
:hi: Czy przypadkiem się dziś nie mineliśmy w okolicy Sławna o 8ej rano :mysli: Jak nie to masz klona nawet miał ledziki,tylko to tak szybko było,że nie zauważyłem numerków :kox: A tak pozatym autko git :good: Powodzenia w modach :>