Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Aktualny tygrysowoz...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

...albo RedBulla :naughty: - Przydatne jak sie jedzie do Chorwacji :banan: Wezyk juz dobrze chlodzi po drodze, ale wklad do schowka utrzymuje juz fajnie temperaturke :wink:

Opublikowano

Lodóweczka mała ale na jakieś batoniki, redbulle itp. się przydaje w drodze. :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Disiaj zakup sprzegla, podnosnika warsztatowego,czyszczenie i skladanie. :wink:

Opublikowano

Dawno tu nie byłem, Nick widze nowy :grin: Przygód z autem masz sporo :kwasny: ale co zrobić... ASO wywiązało się z naprawienia auta? Skąd dorwali taką przednią lampę??:grin:

Opublikowano

rzadko juz chodzę po tematach... ale z ciekawości zachciało mi się zobaczyć jak tam forumowe BRD`y jeżdzą... czytam... najpierw o V- max... no wszystko sie zgadza... bez przciągania i trzymania "pedal to the metal" 240 km/h było...GPS pokazał chyba 235km/h wówczas

Czytam sobei co tam u Tugrysa...tzn RS`a ;-)..

potem patrze że jakiś uj ci załatwił przodzik...

no ale z tym młynkiem do kawy tzn świec to już przesada... czizes... przecież to jest w miare młode auto a przebieg 165k km... to żaden ogrom.

Ale skoro już zakupiłeś następce BRD to wkońcu będzie dobrze ;)... choć ja prawdę mówiąc dobrze wspominam swoje BRD nawet biorąc pod uwagę akcję wymiany wtrysków... Żadnych innych problemów. Paliło przy 100km/h 5,2, 130-140 7-7,5 l/100km..

Bardzo dobre auto.

Czasami do dziś myśle że mogłem jeszcze poczekać w poszukiwaniu RS4 b7... no ale cóż nie było nic ciekawego przez kilka miesięcy. Ale i tak lubie b7`ki.

3mam kciuki za projekt i obserwuje relację po montazu silnika.

Opublikowano
  • Autor

Silnik juz w aucie. Jeszcze wydech i pas przedni.

Opublikowano
  • Autor
5304cd6d-19e1-0c10.jpg
Opublikowano

założyłeś starą skrzynie spowrotem?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
założyłeś starą skrzynie spowrotem?

yol

---------- Post dopisany 23-06-2012 at 17:44 ---------- Poprzedni post napisany 15-06-2012 at 01:49 ----------

Troche updejtu sie nalezy.

Samochodem sie jezdzi prawie jak nowym. :banan:

Niestety, to "prawie" mnie jeszcze wnerwia. :decayed: Regulacja wysokosci w ksenonach nie daje sie ustawic. Po prostu nie moge wejsc VAG-iem w sterownik. ASO probowalo i tez nie dali rady. Musze sprawdzic wszystko po kolei...

No i taki bardziej wnerwiajacy problem to przeladowania w ukladzie dolotowym od 3000 obrotow. Nie wiem co to jest. Albo lopatki lub sztanga od dluzszego stania (5 miechow) sie jakosc unieruchomily ( WD40- niewiele pomoglo...), albo turbina juz sie konczy. Przed zalozeniem gdybalem nad nia bo miala wzdluzny i pionowy luz- lecz niewielki, i chociaz znajomy mechanik ktory ich wiele przerobil, mowil ze KKK tak maja a mimo to jezdza, to przy demontazu u sprzedajacego moj silnik sprawdzalem wirnik i nie mial absolutnie zadnego luzu....

Wiec tak czy tak cos z turbinka trzeba zrobic.... - i tu nasowa sie mysl azeby ja na inna wymienic. Na przyklad GTB 2260vk :naughty:

Jezeli to by wypalilo to nastepny mod by juz pukal do drzwi.... :kox: - ech, ta pasja.... :polew:

Opublikowano
Samochodem sie jezdzi prawie jak nowym. :banan:

Niestety, to "prawie" mnie jeszcze wnerwia. :decayed: Regulacja wysokosci w ksenonach nie daje sie ustawic. Po prostu nie moge wejsc VAG-iem w sterownik. ASO probowalo i tez nie dali rady. Musze sprawdzic wszystko po kolei...

Nie wiem czy Ci to cos pomoze, ale mialem podobny problem z dokladana navi BNS 5.0 w moim poprzednim aucie. Dzialala, zero bledow ale nie dalo sie w nia wejsc vagiem. Problem byl w podpieciu linii diagnostycznej oraz canow w wiazce.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

No i okazało się ze turbina była do wymiany, myślałem ze tylko łopatki się zatarły (dziwne bo było to nagle a nie jakiś proces) Cos je blokuje i myślę ze to chyba jakaś cześć zaworu. Dodatkowo łopatki wirnika tez "dziwnie" :kox: wyglądają.

turbo_brd.jpg

<br /><br />

Założyłem turbo-używkę. Właściciel twierdził ze ma 19000km przebiegu, ale mi to wygląda na regenerowana. W każdym razie nie ma luzów i sztanga chodzi idealnie- zobaczymy co to warte. 300 ojronow to w DE kosztowało...- jak by nie było dużo mniej niż przebudowa na GTB 2260 .

Auto śmiga bez notlaufow już i kopie dość dobrze. Testowałem na razie do 220km/h.

---------- Post dopisany 09-07-2012 at 00:25 ---------- Poprzedni post napisany 02-07-2012 at 21:43 ----------

Suszarka sie sprawuje dość dobrze (pomijając slaby dol BRD) . Własnie wróciłem z Włoch - 2600km- bez żadnych przygód, mimo ze jeżdżą tam w stylu "wolna amerykanka" :doh: - żadnej szramy nie przywiozłem,:decayed: i co ciekawe- także żadnych błędów po powrocie nie ma - jednym słowem : JEST GIT.

Ale trzeba przyznać ze te silniki nie są dobre do wloskich warunków- były częste fazy regeneracji DPF.

IMG_4655.jpg

<br /><br />

---------- Post dopisany 03-10-2012 at 20:34 ---------- Poprzedni post napisany 09-07-2012 at 00:25 ----------

Wymiana 2 czujnika temperatury i rolki wolnobieznej alternatora. Czujnik 104€ a rolka 67€. Silnik przestal wibrowac na wolnych obrotach i nierowno chodzic. Regeneracja filtra jest teraz efektywniejsza- przed tym mial trudnosci po jezdzie z zakorkowanym miescie.

IMG_1433.jpg

<br /><br />

Co do wymiany silnika, to przejechalem 12000km i nie zuzyl ani kropli oleju, a spalanie trzyma sie na poziomie 7,1 L/100km Silnik chodzi rowno, jest moc, v-max 225km/h (licznikowo)- czasami do 230 dobija. Nie zdechl mi ani razu przy ruszaniu, a wczesniej juz od nowosci mial taka slabosc ze trzeba bylo troche slizgac sprzeglem zeby nie zdechl przy ruszaniu. Ogolnie jestem zadowolony. Mam nadzieje ze moze w koncu trafilem na komponenty w ktorych sa bledy poprawione- czas pokaze.....

---------- Post dopisany at 20:55 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ----------

Takie pytanie mam:

dlaczego nie moge w pierwszym poscie zdjec zalaczac???????

Chcialbym aktualizowac , ale bez fotek to lipa

Opublikowano

Ty to masz cierpliwość :decayed: życze żeby już autko latało bez awarii :kox:

Opublikowano
Ty to masz cierpliwość życzę żeby już autko latało bez awarii

Podejrzewam, ze przy tak intensywnej eksploatacji będzie ciężko:decayed:

Tygrys- wiesz ze A95 to jedyna bahna gdzie nie ma ograniczeń(6-22godz)prędkości?:wink:

Opublikowano

Tygrys- wiesz ze A95 to jedyna bahna gdzie nie ma ograniczeń(6-22godz)prędkości?:wink:

oj tak nei jest. Jest ich wiecej bez limitu. Zjeździłem neidawno 3500km po niemczech i Austrii, było sporo kawałków bez limitu, gdzi ezresztą jadąc 140 jechło się prawym pasem (z 3 mozliwych).. predkości 160-180 były standardem.

Opublikowano
  • Autor

A2 Bielefeld -> Dortmund - 3 pasy praktycznie w wiekszosci bez ograniczen. A33- Bielefeld- Paderborn- tez w wiekszosci bez ograniczen (aktualnie 2 Baustelle wiec cos jest), ale w nocy w weekendy nie ma wcale ruchu. Niema Lipy :decayed:

Ale nie jezdze tak caly czas. Jak chce szybko jechac to ograniczam sie do 180km/h- silnik ma wtedy 3200 obrotow/min.- wiec jest ok. A jak mam czas to wleke sie po prawym pasie 100km/h- bo spalanie jest fajne (ponizej 6l/100km) i nie musze tyle uwagi poswiecac na innych uzytkownikow- LUZZZZZZ :pali:

---------- Post dopisany at 23:05 ---------- Poprzedni post napisany at 23:01 ----------

Ty to masz cierpliwość :decayed: życze żeby już autko latało bez awarii :kox:

Uparty jestem czasami. :naughty:

Opublikowano
oj tak nei jest. Jest ich wiecej bez limitu. Zjeździłem neidawno 3500km po niemczech i Austrii, było sporo kawałków bez limitu, gdzi ezresztą jadąc 140 jechło się prawym pasem (z 3 mozliwych).. predkości 160-180 były standardem.

Mi chodziło o cala autostradę: http://de.wikipedia.org/wiki/Bundesautobahn_95:wink: Nie ma takiej drugiej. Fakt jest, ze są odcinki gdzie i trzy pasy robią się wąskie przy 300km/h:kox:

Opublikowano
wszystko na miejcu :thumbup1:

---------- Post dopisany 27-05-2012 at 14:53 ---------- Poprzedni post napisany 01-05-2012 at 12:16 ----------

Mialem dotychczas tylko wężyk w chłodzonym schowku, ale ostatnio dorwałem na szrocie okazyjnie cala lodówkę. :naughty: Montaż wkrótce. Teraz mam 2 węże jakby kto potrzebował....- to wiadomo.

http://images10.fotosik.pl/1622/e24f7ccdd37f3981med.png

a nie masz tam na szrocie jeszcze jednej takiej ?:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Lodowki czy wezyka? :decayed:

Opublikowano

to i to :decayed: nie znalazł byś dla mnie tego ? :decayed: