Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Aktualny tygrysowoz...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Wyprzedzalem ciężarówkę na Autostradzie i jednemu Turasowi było to za wolno i jak wróciłem na prawy pas to mnie wyprzedził , zajechał drogę i dał ostro po hamulcach.

Miał pecha bo gościu z ciężarówki zadzwonił na Policję i to poświadczył.

Według wstępnej oceny policji będzie musiał oddać prawo jazdy i nie wiadomo czy je jeszcze dostanie. Dodatkowo jego ubezpieczalnia będzie mogła żądać od niego tej kasy co mi wypłaci.

Poszedł Turas po bandzie....

Opublikowano

Pieprzony brudas :kwasny: Dobrze, że jeszcze są ludzie co nie oleją takiej sytuacji i pomogą :thumbup1:

Opublikowano

Szkoda furmany, a zmazuch pewnie chciał kasę wyłudzić... swoją drogą lewy pas to nie kółko różańcowe :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Z tym lewym pasem to było tak:

Wracałem z imprezy jak było juz jasno. Jechałem se na luzie - cygaro i stowka na tempomacie. Zacząłem dojeżdżać do tej ciężarówki i sie zastanawiam czy zwolnić czy wyprzedzać. Patrzę w lusterko i widzę ze golf dojeżdża wiec ocenilem ze jak przyspieszę do 120 to wyprzedze ciężarówkę zanim mnie ten golf dojedzie ( to była mała ciężarówka do przewozu koni)

A ten Turas przyspieszył i trąbi długimi. Ja w takich sytuacjach wyprzedzam na środkowe lusterko ,czyli zjeżdżam na prawy dopiero wtedy jak pojazd wyprzedzany pojawi sie całkowicie w środkowym lusterku- trochę wkoorwiające dla tego z tylu, ale w razie "w" ten z tylu ma miejsce zeby wyhamować co w tym przypadku rzeczywiście tej ciężarówce pomogło.

Opublikowano

A videorejestrator został w domu, bo jak pamiętam, to masz takie coś?

Opublikowano
  • Autor

Mam i był włączony, ale policja go skasowała. Prawnie nie są dozwolone, ale robią wyjątki- zobaczymy...

Opublikowano

o matko, tygrys ty to masz wiecznie pod górkę z tym autem jak nie ciężarówka to jakiś tura. Byle sprawa się rozwinęła pozytywnie i autko śmigało :)

Opublikowano

szkoda białasa :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Jest wycena.

Według rzeczoznawcy jest to ok. 7000€ brutto.

Zobaczymy co powie sad. Źle to nie wyglada, ale diabeł tkwi w szczegółach.

Niezależnie od tego trzeba auto naprawić.

Wymyśliłem ze teraz jest szansa na CH/LH, homelink+ PDC i zderzak DTM, zobaczymy jak to sie uda ;)

Opublikowano

W PL to chyba by na 7tysi ale w złotówkach wycenili.

DTM :thumbup1: Tylko pamiętaj o progach i wyrezaniu tylnego zderzaka :decayed:

Opublikowano

Jeśli masz świadka na to co się stało i może on to poświadczyć to sprawę masz wygraną. Jak jeszcze masz nagranie z kamerki to + dla Ciebie. Sąd będziesz miał korespondencyjnie czy musisz się stawić?

Jak taka kasa wpłynie to jest duże pole do popisu :naughty:

Opublikowano

Jakbyś odstawił do ASO to by była szkoda całkowita :whistling:

Nie było DTMa w avancie, więc będzie problem wyrezać tylny zderzak.

Opublikowano

Aby trafić na ten cud i znaleźć tylny zderzak, resztę dobry plastikarz by ogarnął. W DTM'ie jest tylko jeden minus, brak halogenów (jakoś tak łyso) :grin:

Opublikowano
  • Autor
Jeśli masz świadka na to co się stało i może on to poświadczyć to sprawę masz wygraną. Jak jeszcze masz nagranie z kamerki to + dla Ciebie. Sąd będziesz miał korespondencyjnie czy musisz się stawić?

Jak taka kasa wpłynie to jest duże pole do popisu :naughty:

Jest świadek ( kierowca ciężarówki) + nagranie z kamerki ( policja mi ja wlasnie dziś oddała uprzednio zabezpieczając materiał)

Najpierw bedą 3 zeznania + materiał video, następnie według tego Prokurator oceni to i wyśle pisma do nas . Co dalej , zależy od tego czy któryś złoży sprzeciw. Moja sprawę juz prowadzi adwokat.

---------- Post dopisany at 16:46 ---------- Poprzedni post napisany at 16:40 ----------

Jakbyś odstawił do ASO to by była szkoda całkowita :whistling:

Nie było DTMa w avancie, więc będzie problem wyrezać tylny zderzak.

No wlasnie nie było w AVANCIE. Dlatego chce kupić zderzak z limo i zobaczyć co sie da z tego i mojego zdobić.

A co do halo, to w sumie nigdy ich nie potrzebowałem, a przy okazji wiecej luftu do ickow poleci. :)

Zastanawiam sie nad założeniem DRL z s6 bo leżą u mnie w piwnicy, ale jak będzie trzeba grubo ciąć to chyba oleję.

Opublikowano

Ale masz nie fart z tą furą :thumbdown:

Opublikowano
Zastanawiam sie nad założeniem DRL z s6 bo leżą u mnie w piwnicy, ale jak będzie trzeba grubo ciąć to chyba oleję.

Chyba o takie coś chodzi ? Trochę cięcia jest: B7 Audi A4 S-Line/S4 LED Retrofit – S6 LEDs on a B7 Front Bumper ? Nick's Car Blog

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No dokładnie, dzięki za linka - będzie pomocny.

---------- Post dopisany 10-10-2013 at 20:58 ---------- Poprzedni post napisany 28-09-2013 at 12:36 ----------

Ile moglbym wołać za moje auto w PL? :D

Opublikowano

Sprawdź po ile chodzą w DE i odejmij 30%:grin:

Opublikowano

2.0 w Polsce lecą strasznie z ceną :thumbdown: wszystko przez pseudo "znaFców" :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Według rzeczoznawcy niezależnego bez wypadku moje auto miałoby wartość rynkowa 11200€, wiec może w DE lepiej bym go sprzedał.?

---------- Post dopisany at 13:15 ---------- Poprzedni post napisany at 13:11 ----------

Może ktoś doradzić który z 3.0TDI w automacie byłby najbardziej godny polecenia? Najlepiej w A6 lub Q5