HiRide Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Czasami zdarza mi sie podczas jazdy,ze przypakiem przycisne ktorys z przyciskow na kierownicy i od razu skrzynia przechodzi w tryb manualny mimo tego ze jade na D.Wtedy musze albo poczekac az skrzynia wroci na D,albo przelaczyc drazek zmiany na tryb manualny i znowu na D.Podobno mozna vagiem ustawic to tak,zeby przyciski do zmiany przelozen w kierownicy,byly aktywne tylko wtedy gdy lewarek mam ustawiony z pozycji do zmiany manualnej.Jak to moge ustawic ?
OLO_GDA Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 monza , w kazdym razie w TIPtroniku... chociaz dziwne ze chcesz z tego rezygnowac, dla mnie taki sposob dzialania to idealne rozwiazanie. a jak czasami wcisne cos neichcacy czy odruchowo to po prostu wajche w bok i spowrotem w pol sekundy... ale zaraz postaram sie odnalezc te kodowanie. w kazdym razie dla TIPtronika gdzies widzialem ...
HiRide Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 monza , w kazdym razie w TIPtroniku... chociaz dziwne ze chcesz z tego rezygnowac, dla mnie taki sposob dzialania to idealne rozwiazanie. a jak czasami wcisne cos neichcacy czy odruchowo to po prostu wajche w bok i spowrotem w pol sekundy... ale zaraz postaram sie odnalezc te kodowanie. w kazdym razie dla TIPtronika gdzies widzialem ... poprostu chcialbym zeby przyciski byly aktywne tylko wtedy gdy wajche mam w pozycji do zmiany manualnej
Bart-S Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 To upierdliwa rzecz - rzeczywiście czasem przez przypadek zdarza się przełączyc bieg na kierownicy... Do tej pory radziłem sobie z tym przez przełączenie na sport/sekwencję i powrót na Drive - jednak jeśli jest jakiś inny sposób aby się tego pozbyć, chętnie skorzystam
smoku666 Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 ja mam wrażenie że te przyciski minimalnie za delikatnie działają.... dlatego czasami sie je przypadkowo wciśnie... sam parę razy też niechcący wcisnąłem... ale dla mnie to dość fajna funkcja podczas jazdy , nie trzeba macać wajchy żeby podnieść obroty i przybutować wystarczy nacisnąć minus na kierce co nie zmienia faktu że ciekawi mnie czy jest opcja ograniczenia tego....
Rekomendowane odpowiedzi