Adam-Lewian Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Teraz, wyzyk83 napisał: ATE jest drogie i tylko pakuje klocki i tarcze - wiele ludzi uważa ze sa to ori czesci na 1 montaz, a oni tylko opracowali system hamulcowy dla oooo TEXTAR w BMW 1 montaż jaokośc jak nabardziej ok napewno lepsza od ATE najlepsze tarcze to zimmermann , textar , pagid, jurid klocki ferrodo, textar, pagid, jurid reszta firm jak ATE, TRW to przeważnie pakowacze Textar kiedyś był pierwszym montażem w BMW, kilka lat temu zaliczyli bankruta i po różnych dziwnych akcjach właścicielem firmy są Japończycy i obecnie na pierwszy montaż nikt od nich nie bierze. TRW to nie pakowacz Co do reszty to się zgadza
wyzyk83 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) odnosnie TRW to kiedyś robił dla nich klocki LUCAS a TRW tylko opracowało układ hamulcowy dla oooo TRW produkuje wiele czeci samo ale tarcze i klocki tylko pakują Edytowane 28 Lutego 2017 przez wyzyk83
Adam-Lewian Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Nic dla nich nie robił Lucas bo TRW to dawny Lucas Lucas został wcielony do tej grupy. Nie pakują tylko mają swoje fabryki i to bardzo wiele, chyba nikt nie ma więcej Miałem okazje być w jednej z fabryk w Hiszpanii i robi wrażenie
wyzyk83 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) zgadza sie tylko ze na ori klocku nie pisze TRW tylko LUCAS na after market TRW dla ASO lucas Edytowane 28 Lutego 2017 przez wyzyk83
Adam-Lewian Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 jak na klocku masz Lucas to znaczy to samo co ATE czyli kto skonstruował system
wyzyk83 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 skoro klocki produkuje TRW to czemu w ASO dla systemu hamulcowego trw-lucas klocki są jurid albo ferrodo?
Adam-Lewian Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Poważnie pytasz ? Jeżeli poważnie to pytanie kieruj do producenta auta dlaczego konstruowanie systemu hamulcowego zleca firmie TRW ale klocki już bierze od Jurida lub Ferodo...
wyzyk83 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 o czymś to świadczy i chodzi mi oto ze TRW tylko pakuje a nie produkuje tarcze i klocki wiem ze maja fabryke w hiszpani jurid ferrodo i lucas nadal są w ASO oooo dostępne
Adam-Lewian Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 TRW nie jest pakowaczem a producentem co już wcześniej wspomniałem. Lucas'a nie zastaniesz bo ta firma jakby już nie istnieje, nawet jak masz oznaczenie systemu hamulcowego to masz wyraźnie TRW/Lucas
wyzyk83 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 mniejsza z tym ale gdzies czytałem ze TRW klepie firma fomar pod warszawą
Adam-Lewian Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 To tak jak rzekomo dla Zimmermanna tarcze produkuje Mikoda Czego to ludzie nie wymyślą...
Dev Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Powiem Wam że g.... mnie obchodzi kto co dla kogo robi. Dla mnie ważna jest jakość oraz cena.
Mayster1991 Opublikowano 5 Marca 2017 Opublikowano 5 Marca 2017 Wiem, że takich pytań było tutaj mnóstwo próbowałem opcji szukania ale widocznie źle sformułowałem pytanie, czeka mnie wymiana klocków z przodu, silnik 1.8 arg 00r. Teraz pytanie czy jest różnica w rozmiarze klocków pod tarce 288 i 280 mm ? Jeżeli to to czeka mnie zdjęcie koła i cyknięcie fotki jeżeli nie to jakie klocki byście polecili w przedziale do 250 zł? Z góry dziękuję za wyrozumiałość i odpowiedź.
marcin goldi Opublikowano 5 Marca 2017 Opublikowano 5 Marca 2017 jeździłem na klockach + tarcze trw i nie byłem zachwycony jakością hamowania po zmianie na komplet tarcze + klocki ate i hamulce są zadowalające a koszt zakupu to komplet przód ok 500zł w zależności od sklepu
Dev Opublikowano 5 Marca 2017 Opublikowano 5 Marca 2017 za 350 masz kpl Ferodo, wiec po co przepłacać ? Zawartość dodana 1 minute later 4 godziny temu, Mayster1991 napisał: Wiem, że takich pytań było tutaj mnóstwo próbowałem opcji szukania ale widocznie źle sformułowałem pytanie, czeka mnie wymiana klocków z przodu, silnik 1.8 arg 00r. Teraz pytanie czy jest różnica w rozmiarze klocków pod tarce 288 i 280 mm ? Jeżeli to to czeka mnie zdjęcie koła i cyknięcie fotki jeżeli nie to jakie klocki byście polecili w przedziale do 250 zł? Z góry dziękuję za wyrozumiałość i odpowiedź. wywal to co masz i zapodaj 288/25mm z zaciskiem ATE albo 312mm na tym samym zacisku
Langista Opublikowano 5 Marca 2017 Opublikowano 5 Marca 2017 7 godzin temu, marcin goldi napisał: jeździłem na klockach + tarcze trw i nie byłem zachwycony jakością hamowania po zmianie na komplet tarcze + klocki ate i hamulce są zadowalające a koszt zakupu to komplet przód ok 500zł w zależności od sklepu Ja jeżdżę na takim komplecie i sobie chwalę. Mnie komplet przód + tył wyszedł 800 zł
marivs Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Za komplet przód i tył podobnie jak langista wyszło ok 800 jednak zamiast TRW które były zamontowałem TEXTAR. Tylne tarcze firmowo miały już wianek ABS. Budowa tylnych klocków jest trochę inna i z pewnością się nie zapieką. marivs
Majk009 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Ten zestaw będzie dobry? (Audi z profilu) http://allegro.pl/bosch-tarcze-klocki-audi-a4-vw-passat-b5-przod-i6727495147.html Zdjęcia zacisku/tarczy jakby ktoś chciał http://imgur.com/a/tXSQF
Dev Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 2 godziny temu, Majk009 napisał: Ten zestaw będzie dobry? (Audi z profilu) http://allegro.pl/bosch-tarcze-klocki-audi-a4-vw-passat-b5-przod-i6727495147.html Zdjęcia zacisku/tarczy jakby ktoś chciał http://imgur.com/a/tXSQF Nie
Majk009 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 1 godzinę temu, Dev napisał: Nie Nie w sensie nie będzie pasowało czy nie- nie będzie dobre?
Rekomendowane odpowiedzi