djark00s Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 witam wyciagalem sswoj przeplywomierz zeby wyczyscic wczoraj bo mam problemu z moca. Moja przeplywka to bosch :> silnik 1.9 tdi 110 koni afn i teraz pytanie . ponizej na fotce wrzucam przeplywomierz taki jak mam ja tylko zastanawia mnie to ze ja nie mam tego drucika z rezystorkiem czy co to jest... jest miejsce na to a ja tego nie mam.. czy to ma byc ? czy ma tego nie byc ? ogolnie problem z moca i kopceniem..
Musashi Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 skoro nie ma tzn ze ma nie byc. element na fotografii to dioda kompensasyjna pomiarow w zaleznosci od temperatury
grzanek85 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 skoro nie ma tzn ze ma nie byc. element na fotografii to dioda kompensasyjna pomiarow w zaleznosci od temperatury Tak prościej to czujnik temp który w twoim aucie jest gdzie indziej:)
Musashi Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 skoro zadajesz takie pytania, niech wystarczy odpowiedz, ze brak elementu nieswiadczy ze go zgubiles
djark00s Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2010 kupilem auto byl problem z moca i kopceniem a na 1szy rzut oka byl pzeplywomierz nieprzykrecony srubkami...wiec ktos tu grzebal dlatego pytam.
Musashi Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 kupilem auto byl problem z moca i kopceniem a na 1szy rzut oka byl pzeplywomierz nieprzykrecony srubkami...wiec ktos tu grzebal dlatego pytam. podlaczales VAG? sprawdz nr katalogowy.
goldi Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Przepływomierz w AFN w tym roczniku jest na stałe w puszce nie jest przykręcony śrubami przynajmniej tak jest u mnie
Góral.tz Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 to nie były przepływki pierburga?? może ktoś podmienił pierburg 2 razy droższy od Boscha
felipe.avant Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 kolego ja ostatnio w swoim aucie afn rok 98 miałem równiez problem, wkład identyko lecz bez tych drucików, widocznie tak musi byc lecz i tak był walniety, przepływka po tylu latach napewno jest wysrana może jeszcze chodzic ale juz moze oszukiwac, zamówiłem ori pierburga nowy z allegro niecałe 200zł i nareszcie sie śmieje gdy startuje z pod świateł
burus2 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 u mnie też jest cała bez możliwości odkręcenia pierburg z wtyczką 6pin po 3 w rzędzie ceny spore, chciałem wcisnąć boscha bo dużo tańszy ale nie mogłem znalezć rozpiski na wtyczke podłużną, może u ciebie też ktoś przerabiał bo te roczniki widziałem w czterech autach miały pierburga 6pin
djark00s Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2010 juz sam nie wiem wrzucilem logi w diagnostyce dzis.. nie wiem jak tam wskazania przeplywki bo mi chlopaki nic na ten temat jeszcze nie pisali :>
Rekomendowane odpowiedzi