Opublikowano 6 Marca 201511 l Skoro nie działa centralny z tyłu to podejrzewam że ktoś przed Tobą zmienił moduł. Oczywiście mówić o zmianie kodowania miałem na myśli zmianę adaptacji w kanale 61. Jeśli ustawisz na 1 i nie przyjmie lub centralny z tyłu nie będzie nadal działał to znaczy że opis z pierwszego postu się zgadza. Będziesz Musiał zmienić moduł albo dołożyć elektrykę na tył.
Opublikowano 6 Marca 201511 l Skoro nie działa centralny z tyłu to podejrzewam że ktoś przed Tobą zmienił moduł. Oczywiście mówić o zmianie kodowania miałem na myśli zmianę adaptacji w kanale 61. Jeśli ustawisz na 1 i nie przyjmie lub centralny z tyłu nie będzie nadal działał to znaczy że opis z pierwszego postu się zgadza. Będziesz Musiał zmienić moduł albo dołożyć elektrykę na tył. Dosłownie wyprzedziłeś fakty, próbowałem przed chwilą zaadaptować w kanale 61 opcję 1 (docelowo jest zero, szyby tył w prądzie, co jest oczywiste w przypadku tego sterownika) i ... error no chyba że do adaptacji w komforcie potrzebny jest login
Opublikowano 6 Marca 201511 l a powiedzcie mi gdzie jest schowany modul bo nie mam nikogo narazie z komputerem zeby podlaczyc i sprawdzic jaki mam, duzo jest toboty? ale napisze ze mam z przodu podswietlane kratki,4 szyby elektryczne. Nie mam za to klamek podswietlanych,oswietlenie w drzwiach i pod nogami, moje pytanie czy jak wymienie wiazki w drzwiach to bede mial oswietlenie +podswietlane klamki?
Opublikowano 6 Marca 201511 l Da się do niego dostać bez odkręcania fotela kierowcy (bo jest pod dywanikiem przed fotelem kierowcy) ale bardzo inwazyjny to sposób bo mało miejsca jest, zdejmujesz osłone progu wewnętrzną, podstopnice i możesz próbować odchylać dywanik jak mocno potrafisz albo fotel odkręcasz i wtedy łatwiej. Co do mojego modułu, jak najszybciej sprawdzę czy podmieniony został moduł czy drzwi? Nie mam bezpiecznika 23 a wiązki w drzwi tył mają tylko kostkę w zamek centralki, kostkę do czerwonej lakpki i głośnika lecz kostka doprowadzająca ma jeszcze dodatkowo dwa kable, od razu też powiem, że inne kolory kabli w kostce doprowadzającej i inne w kostce drzwi ale u znajomego jest to samo, też inne kolory przed a inne za Edytowane 6 Marca 201511 l przez ganjaq
Opublikowano 6 Marca 201511 l a powiedzcie mi gdzie jest schowany modul bo nie mam nikogo narazie z komputerem zeby podlaczyc i sprawdzic jaki mam, duzo jest toboty? ale napisze ze mam z przodu podswietlane kratki,4 szyby elektryczne. Nie mam za to klamek podswietlanych,oswietlenie w drzwiach i pod nogami, moje pytanie czy jak wymienie wiazki w drzwiach to bede mial oswietlenie +podswietlane klamki? moduł komfortu masz po nogami kierowcy, trzeba rozebrać lewy słupek i lewy próg i podnieść wykładzinę aby się do niego dostać
Opublikowano 6 Marca 201511 l dzieki zajme sie tym jutro a co do wiazek w drzwiach wystarczy ze wymienie wiazki w bede mial podswietlenie klamek i swiatelka w drzwiach? mam z tylu elektryczne szyby?
Opublikowano 6 Marca 201511 l wystarczy dołożyć dwa kabelki i dokupić lampki ja kupilem orginalne wiazki i klamki podswietlane. dzieki za info Powiedzcie mi robic cala dokumentacje jak to sie robi? wystarczy dołożyć dwa kabelki i dokupić lampki ja kupilem orginalne wiazki i klamki podswietlane. dzieki za info Powiedzcie mi robic cala dokumentacje jak to sie robi? a co jest jak bede chcial oswietlenie nog w srodku? zastanawialem sie czy nie dolozyc szyberdachu czy to ma cos wspolnego ze soba ?
Opublikowano 6 Marca 201511 l mam moduł komfortu koncówka BP tyl korby. chcialbym dolozyc swiatlo w drzwi przod i tyl bede mial wiazki z lampkami. gdzie to wszystko połączyc by swiecilo. musze te dwa przewody prowadzic do MK z tyłu czy jak mam to połaczyć?
Opublikowano 9 Marca 201511 l Witam. Mam nr modułu 8E0 959 433 CD - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu. El szyby tył mam, jakaś dioda u góry tapicerki drzwi jest (aczkolwiek jeśli alarm to niby ten moduł go nie obsługuje? ) domykanie szyb z pilota nie działa, lampki w drzwiach mam ale nie świecą... da się jakoś przeprogramować czy trzeba cąły moduł kupować inny by np domykanie szyb działało itp?
Opublikowano 9 Marca 201511 l dioda jest w każdym A4 b6/b7 niezależnie czy alarm jest czy nie. Domykanie szyb z pilota będzie działać po przyuczeniu szyb. Jeśli to nie pomoże to patrz pierwszy wątek - odpowiednia adaptacja w kanale 62
Opublikowano 11 Marca 201511 l Po zakupie auta miałem zniszczoną syrenę alarmu. Kupiłem oryginalną działającą, ale okazała się bardzo cicha. Została sprawdzona przez elektryka - wszystko w idealnym stanie. Zachodzę w głowę co może być tego przyczyną? Dodam, że auto pochodzi z Niemiec. Zastanawiam się czy nie jest to kwestia związana z kodowaniem, być może głośności alarmu na Niemcy?
Opublikowano 19 Marca 201511 l mam pytanie mam modul komfortu 8E0 959 433 AR - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu (lub korby). czy jak zmienie na modul ktorys z podanych nizejbedzie wszytsko dzialac ? czy beda ze soba kompatybilne ? 8E0 959 433 AT 8E0 959 433 BA8E0 959 433 BB8E0 959 433 BC 8E0 959 433 BD Edytowane 19 Marca 201511 l przez kasia_84
Opublikowano 19 Marca 201511 l Tak tylko trzeba go później odpowiednio zakodować Poza BB inne Hz Edytowane 19 Marca 201511 l przez Robero321
Opublikowano 19 Marca 201511 l czyli ten bez problemu bedzie kompatybilny 8E0 959 433 BC http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=8E0+959+433+BC+&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=seng-v6-sm-isqm-4-default-0113
Opublikowano 19 Marca 201511 l jeśli opis sterowników jest dokładny i masz z tyłu korby to może być problem lepiej szukaj BD, a jeśli masz wszystkie szyby w elektryce możesz spokojnie zmieniać
Opublikowano 20 Marca 201511 l szyby z tylu zrobilem elektryczne i jest tez lampka biala i czerwona i podswietlane klamki i wszytsko dzialalo na module z koncowka AR
Opublikowano 20 Marca 201511 l To możesz śmiało brać, będzie hulał. Możesz wtedy dołożyć oświetlenie nóg i alarm.