michail55 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 mnie chodzi o to ze auto mi sie samo zamykalo jak zapomnialem a teraz sie nie zamyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 mnie chodzi o to ze auto mi sie samo zamykalo jak zapomnialem a teraz sie nie zamyka W fabrycznym alarmie nie ma takiej funkcji - jest tylko ta, którą opisał miodzio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michail55 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 no ale mi sie zamykalo samo gdy zapomnialem a teraz nie dziala mi ta funkcja i stalo sie tak po tym jak odlaczylem aku a z miodzio sie zgadzam ale jak otwieralem pilotem to sie pozniej samo zamykalo o to chodzi to co w takim razie ja mam alarm przeciez go nie mam mam MK z koncowka AS wiec to jest grane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 no ale mi sie zamykalo samo gdy zapomnialem a teraz nie dziala mi ta funkcja i stalo sie tak po tym jak odlaczylem aku a z miodzio sie zgadzam ale jak otwieralem pilotem to sie pozniej samo zamykalo o to chodzi to co w takim razie ja mam alarm przeciez go nie mam mam MK z koncowka AS wiec to jest grane Skoro masz AS to znaczy, że alarm masz dokładany (ta centralka nie ma wbudowanego alarmu). Przyczyny szukaj w działaniu niefabrycznego układu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzio Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 no ale mi sie zamykalo samo gdy zapomnialem a teraz nie dziala mi ta funkcja i stalo sie tak po tym jak odlaczylem aku a z miodzio sie zgadzam ale jak otwieralem pilotem to sie pozniej samo zamykalo o to chodzi to co w takim razie ja mam alarm przeciez go nie mam mam MK z koncowka AS wiec to jest grane Skoro masz AS to znaczy, że alarm masz dokładany (ta centralka nie ma wbudowanego alarmu). Przyczyny szukaj w działaniu niefabrycznego układu... Dokładnie zgadzam się z Bartkiem. A powiedz mi czy zamykało ci się auto podczas jazdy?? i czy taka funkcje masz uruchomioną w module?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michail55 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 mam kilka pytan otoz. kupilem wlasnie modul komfortu z koncowka BC ale mialem AS i teraz pytanie jak poprawnie nowego zakodowac albo inaczej spisac stare wartosci ze starego AS i wkodowac je do nowego BC zeby sobie zaoszczedzic problemow oraz przyuczenie do nowego vin tez by sie przydalo a nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac nie bardzo rozumiem jak to jest z tym dodawaniem wartosci dodam ze mam -4szyby elektro -brak dodatkowego oswietlenia przestrzeni nog -otwieranie i zamykanie szyb z pilota -brak alaramu fabrycznego -auto zamykanie samochodu po chwili od wyjscia z samochodu mam vag 311.2 i 409.1 kabel kkl obd2 Prosze was serdecznie o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral65 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 odpisz ze starego MK kodowanie taj jak masz u góry pokazane zaznaczony masz nr MK a pod tym jest kodowanie odpisz to i zakoduj w nowym i będzie ok chyba że coś dokładałeś to trzeba zmienić kodowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michail55 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 nie nie nic nie dokladalem zupelenie czyli wejsc w 07 CODING i tam juz odpowiednia liczba bedzie podana tak?? i tak samo adaptation kana 61 i 62 tez tam bedzie podana odpowiednia liczba?? odpisac sobie ja i pozniej wpisac do nowego?? a jak przypisac nowy vin?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 nie nie nic nie dokladalem zupelenie czyli wejsc w 07 CODING i tam juz odpowiednia liczba bedzie podana tak?? i tak samo adaptation kana 61 i 62 tez tam bedzie podana odpowiednia liczba?? odpisac sobie ja i pozniej wpisac do nowego?? a jak przypisac nowy vin?? Zrob tak jak napisales i przucz nowy Modul Vinu. Adaptacje 10 Kanał 081: wpisz 46992 jako nową wartość. Chyba nie masz problemu z dodawaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michail55 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 super dzieki mam nadzieje ze mi moj vag obsluzy to ale mysle ze nie bedzie problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekSSK Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Mam pytanko, czy da się zakodować moduł tak żeby po jednokrotnym naciśnięciu przycisku zamykania od razu domykały się szyby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Mam pytanko, czy da się zakodować moduł tak żeby po jednokrotnym naciśnięciu przycisku zamykania od razu domykały się szyby ? Musisz przytrzymac dluzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michail55 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 jemu chodzi o to ze chce automatyczne zamykanie szyb po kliknieciu ale do tego trzeba miec specjalny modul bo bez niego tylko przy dluzszym trzymaniu sie zamykaja jesli sie myle to mnie poprawcie tu masz temat w ktorym jest co nieco napisane o tym wlasnie module i domykaniu szyb http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=182385.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral65 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 super dzieki mam nadzieje ze mi moj vag obsluzy to ale mysle ze nie bedzie problemu jeszcze będziesz musiał przyuczyć piloty kanał 21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michail55 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 super dzieki mam nadzieje ze mi moj vag obsluzy to ale mysle ze nie bedzie problemu jeszcze będziesz musiał przyuczyć piloty kanał 21 adaptation 10 kanal 21 i tez przepisac ta sama wartosc co jest w starym?? czy co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 super dzieki mam nadzieje ze mi moj vag obsluzy to ale mysle ze nie bedzie problemu jeszcze będziesz musiał przyuczyć piloty kanał 21 adaptation 10 kanal 21 i tez przepisac ta sama wartosc co jest w starym?? czy co Nie - kanał 21 służy do przypisania pilota do MK. Nie wiem ilu kluczy używasz - przyjmijmy póki co, że jeden... Na kanale 21 wciskasz READ po czym jako wartość NEW VALUE wpisujesz "1". Teraz naciskasz TEST i od tej chwili masz 5 sekund aby wcisnąć dowolny przycisk na pilocie. W momencie naciśnięcia przycisku na pilocie, pole ADJUSTMENT zmieni się na RECOGNIZED - naciskasz SAVE i w tym momencie pilot zostaje przypisany do centralki. Jeśli chcesz dodać drugi kluczyk - powtarzasz procedurę tyle, że zamiast wartości "1" wpisujesz "2" (maksymalnie można zapisać 4 piloty). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michail55 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 dzieki Bartek mam rozumiec ze reszzta ma zostac nie zmienna chodzi mi o forum bo tam juz wczesniej mi ludzie pisali?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Kodowanie główne oraz kodowanie w adaptacjach możesz przepisać ze starego MK albo przeliczyć sobie od nowa korzystając z pierwszego posta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponio1767 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Witam .mam pytanie odnosnie modułu.. Podam ze moj poprzedni modul zostal zalany i jest do wyrzucenia. Podaje numer modulu 8E0 907 279 F i znalazlem kilka modulow na allegro o numerach: 8E0 959 433 AF 8E0 959 433 CF Czy beda one pasowac do auta,czy musi byc identyczny numer ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Mylisz dwa rodzaje sterowników - 8E0 907 279 to moduł centralnej elektryki. Natomiast 8E0 959 433 to moduł komfortu... Skoro napisałeś, że Twój moduł został zalany to ze względu na jego umiejscowienie rozumiem, że chodzi Ci właśnie o sterownik komfortu. Sprawdź jego numer - klikasz na adres 46 czyli "Convenience". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi