sikor12 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Witam. Dokonałem wymiany motoru w Audi S4 B5 2,7 Biturbo. Po wymianie auto nie chce zaskoczyć ( nie chce zapalić ) rozrusznik kręci ale do zapłonu nie dochodzi. Po podpięciu komputera nie wyskakuje żaden błąd. Sprawdzany był na dwóch komputerach i nic nie wykryły. Mechanik nie ma pojęcia co w nim siedzi. Jedynie co ustalił to fakt że iskra jest opóźniona o jakieś 40 stopni i nie dochodzi do zapłonu, bo iskra trafia na tłok gdy jest na dole. Może ktoś z was miał podobny problem i podzieli się wiedzą za co z z góry " Wielkie Dzięki " Pozdrawiam
sikor12 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Tak były sprawdzane. Na świecach jest iskra. Mierzyliśmy ciśnienie to też wszystko ok. Próbowaliśmy go odpalić z samostartu i też nic.
szogun0 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 No skoro zapłon tyle przestawiony, to ja bym sprawdził rozrząd. :gwizdanie:
sikor12 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Rozrząd był sprawdzany też wszystko ok.
syczylyjczyk Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Diagnostyka OK, rozrząd OK,zmiana mechanika.
ROBERT Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 No to może sterownik nie chce "współpracować" z tym silnikiem/osprzętem elektr. silnika
sikor12 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam. Dzisiaj powiedział mi jeden mechanik że jeżeli był wymieniany silnik to trzeba pojechać na serwis i oni wgrywają nowy program i wtedy samochód będzie palił. Jak myślicie, czy to może być przyczyną ??
ROBERT Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Witam. Dzisiaj powiedział mi jeden mechanik że jeżeli był wymieniany silnik to trzeba pojechać na serwis i oni wgrywają nowy program i wtedy samochód będzie palił. Jak myślicie, czy to może być przyczyną ?? Jak najbardziej Silnik włożyłeś identyczny ? Z tego samego roku ?
Rekomendowane odpowiedzi